Sycanie nad motorom

Moderátor: Blue Lanos

pietre

Příspěvek od pietre »

Díky za uklidnění, snad už dnes usnu. ;)
Modročerný Mates 0,8 S, r.v. 2000 spotřeba město 5,8l
Reklama

Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Hej, to je normalka. Ked ti menili vyfuk, skusali aj poriadne, ci ti niekde neprefukuje? Ja mam tiez teraz novy vlnovec a novy koncovy diel, a ked som pri nastart. motore zapchal handrou vyfuk, motor veselo bezal dalej a prefukovalo to v spoji medzi druhym a tretim dielom. Chlapik tam dal iba tu u-ckovu spojku s dvoma matkami a aj ked je to bolo dotiahnute na fest, stale to trochu prefukovalo.

Jo a dalsia otazka - vstrekovacie ventily s listou som este nedaval dole (predpokladam ze bude treba odpojit palivove cerpadlo, aby sa benzin vycucal zo sustavy pred demontazou...), ale zistil som, ze s tymi ventilmi sa da krutit do oboch smerov.....oni sa tam len "nasadzuju" ?
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Rado

Příspěvek od Rado »

No aj ja mam tu uckovu spojku medzi 2-3 dielom ale je tam este nejakabiela tesniaca pasta na vyfuky ktora to tesni , takze nic odtial nefuka.

A tie vstreky das dole z celou listou a potom ich odstranis z takych plieskov co ich drzia a tahas von. Palivove cerpadlo nemusis odpajat len tu hadicku privodnu vytiahnes..trochu benzinu odtial vytece, ale to nic neni....mozno ked si otvoris viecko nadrze tak to pomoze.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Diki Rado,

tu tesniacu pastu tam dam, aby bol pokoj....musim ist totizto na emisne kontroly a urcite budu skusat aj tesnost potrubia, nie len meranie emisii.

Co sa tyka vstrekov, super, som rad ze staci odmontit len privod do listy. Chcem sa dostat k tym srobom, co drzia sacie potrubie. K dvom srobom som sa dostal (z lavej strany, kde je aky-taky pristup) a isli este dotiahnut. Zatial mi tesnenie drzi, ale chcem to pre istotu podotahovat vsetko. No a ked zacne tiect, urcite poriesim nieco take, ako ste urobili s JRD-ckom. To bolo fakt elegantne spravene.
pietre

Příspěvek od pietre »

To samé, mezi 2. a3. díl tmel a stáhnout U svorkou a čerpadlo před demontáží paliv. lišty jsem neodpojoval. Pár kapek vyteklo. A Matese jsem dnes pořádně protáhnul a výfuk je SUCHEJ!! :P
Modročerný Mates 0,8 S, r.v. 2000 spotřeba město 5,8l
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Už to neřešte...syčí vám tam had :lol:
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Robert píše:Už to neřešte...syčí vám tam had :lol:
PRESNE TAK,mne podobne povedal známy automechanik,keď mi nedalo pokoj také bublanie okolo sacieho potrubia pri chode na voľnobeh,ešte na ibize :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vraj,
"nerieš to a voz sa :!: :!: :!: 8) "
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Este jedna vec k tomu - daju sa vstrekovacie ventily aj nejako svojpomocne vycistit? Alebo je to diel vcelku a nic sa s tym neda urobit?
Docent

Příspěvek od Docent »

V GolcCaru mně říkal přijímací technik, že to nechávají přes noc namočené v neředěném přípravku, který se jinak přidává kvůli čištění vstřiků do benzínu...
Teda aspoň předpokládám, žes myslel vstřikovací trysky a ne ventily :roll: .
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Jasne, trysky som myslel. Ok, ked bude cas, skusim to vymontit odtial a namocit. Hned k tomu vymenim aj palivovy filter (hadam by sa uz zislo po 4-och rokoch...)
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“