Cafte chlapi,
vcera som siel po betonovej dost hrbolatej ceste a vydesil ma zvuk, ktory som pocul. Z praveho zadne kolesa sa ozyval strasny hrkot, buchot, ako keby tam bolo nieco rozbite. Hned som zastal, pozeral som pod auto, skusal som koleso ci pevne drzi, ci nema volu, skusal som aj pruzenie tym ze som zatlacil a pohupal so zadkom autam, triasol som s kolesom, aj sa normalne krutilo. Potom som sa opat pohol, par krat este hrklo a potom uplne prestalo... Presiel som asi 30 km a zatial je ticho...
Zeby sa rozsypal bubon zvnutra? len dufam, ze to nebolo lozisko...
Zadny bubon???
Moderátor: Blue Lanos
Zadny bubon???
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
- Reklama
Ja som zazil nieco podobne, len som to par dni odkladal, potom som siel k mechanikovy a po ceste sa mi uplne zablokovalo to koleso, u mna to bolo lave zadne, islo o to, ze s pakne sa mi odlomil kus brzdoveho oblozenia a potom sa zasekol medzi paknu a bubon a zablokoval koleso.
DAEWOO ESPERO 1.5 16V r.v.96
MAZDA 6 WAGON 2.0D r.v.06
MAZDA 6 WAGON 2.0D r.v.06
to co popisujes je podla mna utrhnute brzdove oblozenie
mne to urobilo tiez asi v 120km/h odrazu rana ako... vyjdem von a vsetko v poriadku.
dosiel som s tym domov a to som urobil asi 80km a vsetko ok, lebo bolo este teple tak chodilo medzi tym zbytkom oblozenia a bubnom, potom na dalsi den este som vycuval v pohode ale po pohnuti dopredu okamzite nastalo zablokovanie kolesa...
mne to urobilo tiez asi v 120km/h odrazu rana ako... vyjdem von a vsetko v poriadku.
dosiel som s tym domov a to som urobil asi 80km a vsetko ok, lebo bolo este teple tak chodilo medzi tym zbytkom oblozenia a bubnom, potom na dalsi den este som vycuval v pohode ale po pohnuti dopredu okamzite nastalo zablokovanie kolesa...
Daewoo Leganza 2.0 CDX (1998),
Daewoo Espero, 1.5 DOHC(1996),
Daewoo Espero, 1.5 DOHC(1996),
-
- Kontaktovat uživatele:
Heh, aj nam sa to stalo na espere, bolo to na 300 km ceste, okolo pol noci , nastastie len asi 15 km pred cielom. Tiez rana jak ... a zrazu to vobec netahalo . Koleso sa sice tocilo, ale kazdy kilometer asi sme museli stat a chladit. Tych 15km sme sli vyse hodiny, a to sme opatrne chladili aj vodou aj ked bolo trochu riziko ze by to mohlo prasknut. Inac malo vtedy tusim 150 tis km, a po rozobrani sme zistili ze obe zadne oblozenia su uplne poodpadavane (zaujimave ze to druhe nepribrzdovalo). Inac auto bolo pravidelne servisovane v autorizovanom servise, a zjavne sa nato tych 150 tis km nikto nikdy ani nepozrel .....
No, v piatok som absolvoval s esperkom navstevu servisu ohladom toho zadneho kolesa...
Tlmič je OK, pružina OK, naprava tiež, ložisko nebolo počuť a krutilo sa hladko... Bubon a oblozenie je ako nove. Pravdepodobne to menil este majitel predo mnou. Akurat ho vycistili, daco tam mechanik nastriekal. Jeden bubon bol mierne ovlalny, tak ho na sustruhu "stiahli" . Ale nikto mi nevedel povedat, ze co to bol predtym za zvuk.
Tak dufam, ze to bude OK.
Tlmič je OK, pružina OK, naprava tiež, ložisko nebolo počuť a krutilo sa hladko... Bubon a oblozenie je ako nove. Pravdepodobne to menil este majitel predo mnou. Akurat ho vycistili, daco tam mechanik nastriekal. Jeden bubon bol mierne ovlalny, tak ho na sustruhu "stiahli" . Ale nikto mi nevedel povedat, ze co to bol predtym za zvuk.
Tak dufam, ze to bude OK.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo