Počasí !!
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
- Reklama
Ahoj Vojto,tady v Práglu pomalu ani nefoukne a o dešti ani nemluvit...Vojta píše:Chčije a fouká a chčije a fouká, 6 stupňů (ještě že nad nulou). Tak to má být i zítra. Potěš koště.
jak mluvili v TV tak to Jeseníky docela postihne - tak ať nemáš nějaký škody....
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Tento způsob září zdá se býti volaaký čudný Tady v Praze od rána chčije a chčije teplota 8 C a fouká severovýchodní hnusný vítr a zapnul jsem kotel - topím.
Sundal jsem včera střechu na garáži, a tak to má asi být
Sundal jsem včera střechu na garáži, a tak to má asi být
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
-
Nevím jak na kopcích, ale dole v údolích prakticky žádné škody od větru. Zato voda se snaží. Chčije a chčije a prognóza je i na zítřek stejná. Nejvvětší bordel dělají malé potoky, které nestačí brát vodu z polí, v okolních dědinách jsou zahrady pod vodou, někde i v domech (včetně bahna). Na silnicích mimo město jsou obrovské laguny rozbahněné vody z polí, místy není poznat, kde vlastně silnice vede - silničáři to tam označují DZ. Jestli to tak bude pokračovat, tak se zítra ráno nedostanu do práce. Zatím nejhůř jsou na tom Mikulovice (řeka Bělá) - tam je vyhlášena trojka. Při povodních v 97 to tam sebralo několi domů. Řeku sice vyčistili a částečně zregulovali, ale nikdo neví, co to udělá.
Právě jsem se dozvěděla že u nás v Rožnově je vyhlášený II. stupeň povodňové aktivity. Je to hrozné prší tady čím dál víc. Nevím zatím v jakém stavu jsou silnice ve městě ale když jsem šla do práce, tak místama byly chodníky zaplavené protože kanály takový příval vody nestačí brát. Průběžně budu informovat jak to tady pokračuje dál.
No u nás už je konečně po dešti - přestalo pršet někdy kolem druhé ráno. Situace se tak zklidnila. Jak už jsem psal - největší bordel dělal voda z polí. Tekla přes zahrádky do sklepů, garáží,přes silnice. V okolních vesnicích má spousta lidí ve sklepích vodu, ale rozhodně to není tak dramatické, jak líčí sdělovací prostředky. Nevím, jak v jiných oblastech, ale dopadlo to v rámci možností docela dobře. Na některých silnicích nižších tříd se nadělaly zátrže (přesněji řečeno zvětšily se, protože už tam byly a nebyly prachy na opravu), tak se alespoň cesty opraví.