Ne/funkcni ventilator topeni

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
kitt2002
Kontaktovat uživatele:

Ne/funkcni ventilator topeni

Příspěvek od kitt2002 »

Prestal mi fungovat, nekdy, kdyz ho dam naplno, tak se chyti tak po 10 minutach, ale kdyz ho snizim na nizsi stupne, tak zase prestane fungovat.

Dle meho usudku bude chyba nekde primo v tom celem panelu ovladani topeni, ale jistej si tim nejsem.

Potreboval bych nekoho ochotneho z okoli Plzne, kdo by se mnou stravil tak 20 minut abych mohl vyzkouset moje ovladani na jinem vozu nebo naopak. Jedna se u Nubi I.
Muj mail freefire@seznam.cz

Nebo pokud nekdo vi, v cem bude chybka, tak at mi da vedet.

Diky
Daewoo Nubira I 97 2.0 16V sedan , 2-litru zdar !!!
Reklama

Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

...alebo chyba moze byt aj v tom reostate pod nohami spolujazdca, kde sa nachadza cely ten ventilator.
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Chyba je urcite , jak rika Blue, v tom reostatu. Na max foukani se to prepina pres rele v pojistkach u leveho kolena, tam bych taky kouknul.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
kitt2002
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kitt2002 »

Ted uz to tedy nefouka fubec, ani na max....

Takze se mi ho podarilo najit a dostat se k nemu pres vsechny nesmysli, co sem nasel. Nakonec sem i nasel i reostat, ale netusim, esli je ok- nevzal sem si merak :(

Vratil zpet do puv. stavu a asi to necham na servisu(stejne musim nechat udelat silentbloky naprav), jelikoz sem se pekne navztekal, nez sem to cely rozebral a potom slozil.

Nevim, jestli se do toho pustim sam nebo to necham na servis, uz me to nebavi. Tech veci je na tom aute uz na me moc

Edit:
Takze ventilator je ok , resistor se tvari taky ok, ovladani topeni-to nevim, ale problem je v tom, ze tam celkove nejde zadna stava, ani do ovladani topeni. Pouze jde stava do osvetleni tlacitek a panelu. Ten druhy konektor je bez stavy - 4pin.

Teoreticky bych mohl privest 12V od jinud, ale nevim, kterej kontakt je privod v tom 4pinovym konektoru ovladani topeni.

Jestli by mohl nekdo zkusit, kterej to je, tak at mi posle foto nebo to nejak popise. Diky
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Ale do topeni nejde zadna el. ty kontakty jsou ventilatoru 1-3 je reostat 4 se zapina na tvrdo pres to rele. Zkus pojistku a pak se podivej na schema el. obvodu tady na webu, jakej drat mas hledat. Jeste me napada kostra toho ventilatoru, to taky projed.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Niekedy poistka nemá kontakt a blbne to.Ked nemáš na prepínači prúd čiže +12V tak je chyba v prívode od poistky.
kitt2002
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kitt2002 »

To je mi jasny, ale vsechny sem mel venku, premeril a vratil zpet, takze by se ten kontakt mel obnovit, ale porad nejde. Na ovladani topeni jsou dva konektory. Pokud vis, ktera je to presne pojistka, tak se na ni zamerim.

Jeden(4pin) tam nemam stavu. Mohl bych tam prave privest 12V odjinud, ale nevim, kde je privod, kterej pin to je

Druhej(vicepin) ma 2x12V, ale kabely jsou slaby, takze pochybuju, ze to jde pres nej, pouze napaji osvetleni a logiku tlac.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Na tých 4 pinoch máš tri krát vývod na chod ventilátoru -rýchlosti a jeden je prívod .Tak kludne tam dotiahni s baterky + a prikladaj .Na jednom sa ti ventilátor nerostočí a ten je prívod a druhý koniec toho drôtu je na poistkách
kitt2002
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kitt2002 »

Takze ventilator uz zase bezi. Vse mel na svedomi privodni kabel do toho jednoho konektoru. Natahl jsem novej a je zase veselo. Kazdopadne dekuji vsem za rady..
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Tak som sa nemýlil.Obrázek
Markus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markus »

Zdravim. Dufam ze mi bude vediet niekto poradit. predchadzajuci majitel mojej nubirky, mal v prednej ventilacii co ide na telo, zastrcenu vonavu tycinku a podarilo sa mu ju neako prepchat cez mriezku a teraz je niekde vo ventilacii. Mam pocit že sa zasekla niekde pri klapkach, pretože cez zimu mam bohovsky problem odrosit celne sklo. Viete mi niekto pomoct ako sa dostanem k tim klapkam, alebo kde by to mohlo este spadnut?
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no pokud se spatne preklapi klapky a je v nich asi zapadla tycinka je to problem.neda se tam v podstate nikam dostat takze by to podle me znamenalo vyndat topeni coz neni zrovna sranda u nubiry.ale nejdriv bych vyzkousel jestli se opravdu nepreklapi.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Markus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markus »

zrejme to bude v tych klapkach, pretože ked dam fukat na celne sklo, tak ide aj ked minimalne trocha na telo. skusim este pozret v akom stave je filter.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“