Odlehčené téma - houby

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

V.Brousek

Odlehčené téma - houby

Příspěvek od V.Brousek »

Dnes jsem byl odpoledne v lese a pár fotografií . No není to nádhera. Jinak houby rostou, když víte kde. tyto záběry jsou z Kytlice. Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Václave teraz si my vhonil slzy do očí Kytlice boli môj hubárský ráj mali sme tam chatu teda vlastne to bola chata Pozemních staveb ale aj tak vieš kolko krát pozerám staré fotky práve keď držím v ruke hnedáka alebo kozáčka proste paráda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tieto sú zasa Slovenské
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Peha - krásné fotky - nádhera , v neděli jedu znova do Kytlice, tak budu od tebe pozdravovat les. Je tam fakt nádherně, i když dnes byla zamračená obloha s drobnými přeháňkami, ale ten čistý vzduch byl balzámem na mé zdevastované plíce.
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Jo keď pôjdeš k jazierku ktoré je pri futbalovom ihrisku je to pri tej velkej chate tak tam je taký brezový hájik je to trocha močarinka ale rastú tam krásne brezáky jo a pri trati hneď ako sa začína skala tam hore tiež boli krásne křemenáče :lol: :lol: :lol: A tady sem s dědou při chate po tom co sme se vrátili z lesa :lol: :lol: :lol:
Obrázek
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Peha vzpomínky jsou nádherná věc, ale skutečnost bývá občas jiná. Také jsem jezdil jako kluk s našimi za babičkou a dědou do Horažďovic ( okr. Klatovy) a jezdil do tamnějších lesů na houby, kde jsem přesně věděl jaké houby v něm rostou a jakým místům se vyhnout. To bylo před 40 lety. Byl jsem se tam před pěti lety podívat a nestačil jsem se divit. Mé oblíbené lesy jsem nepoznával, našel jsem " houby " (nic). Prostě neměl jsem tam již jezdit a uchovat si vzpomínky. A zde na českolipsku jsou nádherné lesy, ale ty horažďovické ................................
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Jo aj do Českolipska sme jazdili no vlastne v taj dobe sme jazdili každou sobotu dakde ať už na huby alebo hrady a zámky , zoo a podobné a vlastne sa zo ženou strašne tešíme že jakmile nám dcery doštudujou tak sa vydáme po krásách Česko-Slovenska :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A v lese obdivujem aj takéto hubky Obrázek
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

kluci ja sem unesenej.kytlice tam jsem byl ze strejdou loni jeste s peugeotem a nasli jsme asi 2 kose nadhernych hub tam to je opravdu prekrasny.hned zitra chci jet do Brd nez dojedu na chatu tak snad neco najdu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Slam

Příspěvek od Slam »

-peha- píše:A tady sem s dědou při chate po tom co sme se vrátili z lesa :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Bohuzel v destvi nebyly digitaky a fotky z negativu se blbe hledaj, protoze i ja mam na detstvi podobne vzpominky. Musim ale rict, ze driv tech hub bylo tak nejak vic a vetsi a rostly v podstate hned za poslednima panelakama sidliste - co se tyce rekordu, pamatuju na "cvicak" (vojensky prostor se zakopy a panelovymi bunkry). Jako decko jsem tam chodil spis na patrony apod. a ty obri kremenace a kozaky byly jen vedlejsim dusledekem meho hledani munice. :D Dneska je to tam vse zarostle rakosim a travou (armada to prestala vyuzivat, blbnou tam akorat manici na crossovych motorkach apod.), takze uz tam skoro nic neroste, obcas nejak mrnava babka, kam se jeste rakosi nedostalo... :( Moje nejvetsi houba ale byl pravak, rozmer klobouku pres pul metru, dal na 2 smazenice pro celou rodinu. Nalezeno pod smrckem skoro hned za poslednima baraka u mistniho rybniku-koupaliste Biricka - fotky nekde urcite mam, ale nevim kde... 8)
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Richard

Příspěvek od Richard »

Před chvílí jsem se vrátil z hradu - ale co to kecám :lol: :lol: :lol: z procházky se psama po parku v Praze na Ladronce (pražáci znají) a tohle jsem přinesl Obrázek

Docela slušný hřiby modráci - kováři :D :D :D Jinak moc houby nejím, jen kyselý a to ještě jen s řízkem, ale rád je sbírám a chodím do lesa nejen s košíkem, ale i s foťákem a než utrhnu tak fotím (samozřejmě jen ty lepší úlovky) :lol: :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

nedělní dopoledne - Kytlice - Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

5 kousků z mnoha nasbíraných
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Pozerám že si bol aj v močárisku sou krásný to je ten rozdiel že tady nám rastú uplne iné huby a dokonca som sa stretol s názorom že také huby ktoré modrajú sú zlé ale mne to neva já mám modráky rád a tak jich nájdem vždy dosť ale tu nám vetšinou rastú dubáky a smrekové hriby :lol: :lol: :lol

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Peha:
krásné hříbky, manželka také našla tři kousky, ale menší, sice né v Kytlicích, ale nad N. Borem , byl tam někdo před námi a tak to byli pouze zapomenuté. Musím pochválit , tvé jsou hezčí.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Ver či nie ale já mám radeji kozáky a hnedáky to asi preto že v mládí som zbieral len to ale hnedáčik sa mi nielen páčí ale ako chuťovo je lepší ako dubák :lol: :lol: :lol:

Obrázek Obrázek
Topol

Příspěvek od Topol »

A v lese obdivujem aj takéto hubky Obrázek[/quote]
Pěkný den :D
Jsou nejen krásné ale i užitečné.Já jsem kluk z vesnice a měli jsme i dost velké hospodářství a ve chlévech bylo vždy much až hrůza. No a jako kluk jsem měl mimo jiné na práci likvidovat mouchy.To se osladilo trochu mléko přidala se muchomůrka červená a potom se napustil hadr nebo papír a položilo se to třeba na okno.Za chvíli tam bylo mraky omámených much.Ty se smetaly kosinkou/husí křídlo/třeba na lopatku a do ohně a nebo se ve sklenici zalily octovou vodou.Protože když se nezlikvidovaly tak se zase probraly a byly pryč. :shock:
Teď jestli jsou mezi námi feťáci tak muchomůrka červená obsahuje muskarin a to je haluciogen :lol: Některé kmeny v Indii a na Sibiři to používají a protože droga odchází močí tak chodí do společné mísy a zase to pijí :twisted: Ale tady je muchomůrky červené dost tak by to nebylo ani potřeba :lol:
Ať nám jezdí a nezlobí :P
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Topolku Ty dílere jeden na co nás tu navádíš cóóObrázek Jó ale pravdu máš já sem taky vesnickej a u nás ty muchomúrky žrali krávy no a nekdy to byl dobrej tanec :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „POKEC“