Klepanie v motore

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
ceysy

Klepanie v motore

Příspěvek od ceysy »

Ahoj. Tento problém s klepaním asi zdvihatka sa mi obiavil na dovolenke keď mi stalo auto v naklonenej polohe. Smerom do kopca. Po určitej chvíli ako motor nežal v tejto polohe začalo v motory klepanie. Ako náhle sa auto dalo do vodorovnej polohy tak to po 2-3 kilometroch prestalo. Oleja v motory je p vrchnú rysku, tak že by ho tam malo byť dosť a na nabehaných cca 7 000 km. je tam olej plná syntetika Shell helix ultra 5W-30.
čo môže spôsobovať toto klepanie v naklonenej pohohe? Že by nedokázalo dobre mazať vačku? Ale sa zatrháva zvíhatko ventilov? Ale ako som už písal olej je až po vrchnú rysku (ale to je až keď je úplne stečený)

Díky.
Reklama

conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

je to možný, jestli je to na rovině OK, tak bych tyhle extrémy neřešil. Nebo snad parkuješ na svahu ?
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

zkus na nastartovanym motoru sundat vicko z nalejvaciho hrdla jestli ti to nehaze olej ven a jestli tam neni velkej tlak, kdyz das nad vicko ruku tak to ucejtis kdyz pridas plyn tak tak tlak by mel byt mensi, mozna ti spatne funguje olejova pumpa nebo mas nekde zasrany kanalky
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ceysy

Příspěvek od ceysy »

Kedy sa zistilo, že je zanesení kanálik, musí isť dole hlava? A kdeby ni špatne fungovala olejová pumpa nerobilo by mi to stále? Zabudol som napísať že ten klepot sa ozýva z časti kde je nalievacie hrdlo oleja.
manoslav

Příspěvek od manoslav »

Aj ja som sa stretol s týmto problémom tesne po výmene kladiek aj vodnej pumpy. Ihneď som kontaktoval servis, kde to skontrolovali a nezistili žiadnu chybu. Následne som pátral po pôvode tohto klepania aj inde a zistil som, že môže byť spôsobené aj zaseknutím ihiel vo vstrekovaní. Po chvíli však tento problém prestal. :-)
Sato
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sato »

manoslav píše:Aj ja som sa stretol s týmto problémom tesne po výmene kladiek aj vodnej pumpy. Ihneď som kontaktoval servis, kde to skontrolovali a nezistili žiadnu chybu. Následne som pátral po pôvode tohto klepania aj inde a zistil som, že môže byť spôsobené aj zaseknutím ihiel vo vstrekovaní. Po chvíli však tento problém prestal. :-)
No po vymene kladiek, remena aj vodnej pumpy to klepanie zdvihatok zacalo robit aj mne... tiez som sa preto vratil aj naspat do servisu, a tam mi povedali ze to je normalne... a ze to robi preto, lebo motor je studeny a olej sa este poriadne nerozmazal... a asi aj maju trosku pravdy lebo po case to prestane. Nie az uplne ale az tak to nepocut.. Len nechapem preco po tej vymene to zacalo robit... :roll:
R.I.P

aktuálne: Renault Megane III. 1.6 16V 100k
jegi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jegi »

Je to asi všeobecný jav, mne na to povedali, že nech tam nedávam ten moc fajnový 5W-40 full syntetic, ale 10W-40...
ex Espero 1.5 GLX
Mazda 6, 1.8
Moje hobby: http://www.cactuslandia.websnadno.cz
Obrázek
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

ceysy píše:Kedy sa zistilo, že je zanesení kanálik, musí isť dole hlava? A kdeby ni špatne fungovala olejová pumpa nerobilo by mi to stále? Zabudol som napísať že ten klepot sa ozýva z časti kde je nalievacie hrdlo oleja.
no tim si mel zacit, budou to urcite ventily dej tam priste olej 10w-40, a bude to OK, motor v esperu neni staveny na 5w-40, a u tebe uz budou urcite veci vule pokud ten motor uz ma neco najeto
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
manoslav

Příspěvek od manoslav »

To klepanie ked je auto naklonene vo svahu robia ihly vo vstrekovaní. tento problem prestane, ked je auto v rovine. túto otazku si myslim, že netreba riešiť, lebo tie uhly sa nevedia dostat na spravne miesto, ked je to naklonene.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“