Ošetření prahů a nástřik spodku
Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Ošetření prahů a nástřik spodku
Zde doplním o víkendu informace o ošetření spodku auta a ochraně prahů před kamínky, myslel jsem, že jsme totu probrali hodněkrát, ale psalo mi více lidí, tak to vše dám do jednoho témata.
zde je par foto, DINITROL je na spodek, ROBERLO na prahy, více o víkendu
Váš Akri, muž z Ria
zde je par foto, DINITROL je na spodek, ROBERLO na prahy, více o víkendu
Váš Akri, muž z Ria
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
- Reklama
Ahoj Akri,
uz sme se o tom bavili u Lacika. Rozhodl sem se, ze do toho pujdu, ted jen zvazuju, jestli jen podvozek nebo i dutiny. Protoze predpokladam, ze kvuli dutinam se musi vrtat? K tomu si chci radsi zjistit, jakej vliv by to melo na zaruku.
Ale chtel bych se jeste zeptat, jestli mate nejake vlastni zkusenosti s tema 3M foliema, protoze konkretne na ty ochranne 3M folie sem nedostal uplne nejlepsi reference (konkretne zmena pruhlednosti a zabarveni po delsim pusobeni slunecniho svetla).
Dik za rozsahle informace,
Pavel
uz sme se o tom bavili u Lacika. Rozhodl sem se, ze do toho pujdu, ted jen zvazuju, jestli jen podvozek nebo i dutiny. Protoze predpokladam, ze kvuli dutinam se musi vrtat? K tomu si chci radsi zjistit, jakej vliv by to melo na zaruku.
Ale chtel bych se jeste zeptat, jestli mate nejake vlastni zkusenosti s tema 3M foliema, protoze konkretne na ty ochranne 3M folie sem nedostal uplne nejlepsi reference (konkretne zmena pruhlednosti a zabarveni po delsim pusobeni slunecniho svetla).
Dik za rozsahle informace,
Pavel
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
To mas pravdu, nekdy casem trosku zezloutnou, ale zase jsou v mistech, kde to snad vubec nevadi, teda alespon mne ne, ja abych se priznal, jinou znacku nevim, ale ucel bude plnit samozrejme takova folie i od jine firmy, ja delam s 3M od brusiva po lesteni, nic lepsiho neni, tak predpokladam ze i tohle by melo byt zarukou kvality, nekdo namita, ze 3M je drazsi nez ostatni dostupny material, coz je pravda, ale vsechno ma mnohem vetsi vydrz a tim je pak globalne levnejsi. To ja jen kdyby nekdo namital, ze se da poridit neco jinehop levneji, to jiste ano.
Co se tyce dutin, vrtat nemusis a do noveho auta bych nevrtal ani ja, podivej na fotky jak jsem delal dutiny ve dverich, sundas calouneni, opatrne odlepis folii a vytres to stetcem "zarohakem", do prahu je minimalne vpredu a vzadu spunt, ten vyloupnes a muzes to vystrikat, aniz bys neco vrtal, okoukni to, melo by to byt i u lacetti
Co se tyce dutin, vrtat nemusis a do noveho auta bych nevrtal ani ja, podivej na fotky jak jsem delal dutiny ve dverich, sundas calouneni, opatrne odlepis folii a vytres to stetcem "zarohakem", do prahu je minimalne vpredu a vzadu spunt, ten vyloupnes a muzes to vystrikat, aniz bys neco vrtal, okoukni to, melo by to byt i u lacetti
AKRI - (byl) Muž z Ria !
Tak jestli pujdou dutiny bez vrtani, tak to je dobra zprava.
O tom zloutnuti a matneni 3M po nejaky dobe, hlavne pokud auto parkuje venku a sviti na nej Slunce, sem taky slysel . Jeste sem hledal a nasel sem tohle:
http://www.ceiba.cz/new/produkt.php?id= ... 4f5b5d0f8d
Problem je, ze sem o tom nenasel nic jineho, nez propagacni reci prodejcu/vyrobce. A ty to samozrejme budou jen chvalit. Ale kdyby to bylo staly, tak bych za to asi i tyhle prachy dal.
O tom zloutnuti a matneni 3M po nejaky dobe, hlavne pokud auto parkuje venku a sviti na nej Slunce, sem taky slysel . Jeste sem hledal a nasel sem tohle:
http://www.ceiba.cz/new/produkt.php?id= ... 4f5b5d0f8d
Problem je, ze sem o tom nenasel nic jineho, nez propagacni reci prodejcu/vyrobce. A ty to samozrejme budou jen chvalit. Ale kdyby to bylo staly, tak bych za to asi i tyhle prachy dal.
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že to bude všude stejný, však to není zase tak velká položka, když si představíš cenu za lakovaní jednoho dílu, je to zanedbatelný a nepotřebuješ toho jako když doma tapetuješ
Já nechci aby si všichni kupovali 3M, já z toho nic nemám Jen jsem to dal jako variantu, osobně jsem do teď nic jiného neznal, z tvého odkazu vidím druhou variantu a říkám proč ne, dávají záruku 10 let proti zežloutnutí, tak to je slovo do pranice
Já nechci aby si všichni kupovali 3M, já z toho nic nemám Jen jsem to dal jako variantu, osobně jsem do teď nic jiného neznal, z tvého odkazu vidím druhou variantu a říkám proč ne, dávají záruku 10 let proti zežloutnutí, tak to je slovo do pranice
AKRI - (byl) Muž z Ria !
Prahy a vlasten takmer vsetky dutiny su pristupne aj bez vrtania. Co sa tyka prahov tak je tam pravdepdobne par stoplov (na espere su vzadu v pobehu) a potom vpredu v interieri a takisto po vymontovani dvernych spinacov mate k dispozicii slusne otvory.
Na spodok pouzivam body950 a na dutiny rezistin ml, pretoze su u nas dostupne na rozdiel od 3m. Na skodovke body950 drzi uz stvrtym rokom. Prehrdzavelo jedine na miestach kde som odflakol odhrdzenie pretoze sa to proste nedalo odhrdzit (bud nepristupne alebo odvodnovacie "vystrihy" mi uhybali pred dratakom. Ale ani to nie na vsetkych miestach na ktorych som cakal ze to povoli. Je sice pravda ze 950 nevydrzi prlis velky ohyb plechu ale zato nelepi uz po par minutach. Bohuzial tiez nie je prave z najlacnejsich.
Na spodok pouzivam body950 a na dutiny rezistin ml, pretoze su u nas dostupne na rozdiel od 3m. Na skodovke body950 drzi uz stvrtym rokom. Prehrdzavelo jedine na miestach kde som odflakol odhrdzenie pretoze sa to proste nedalo odhrdzit (bud nepristupne alebo odvodnovacie "vystrihy" mi uhybali pred dratakom. Ale ani to nie na vsetkych miestach na ktorych som cakal ze to povoli. Je sice pravda ze 950 nevydrzi prlis velky ohyb plechu ale zato nelepi uz po par minutach. Bohuzial tiez nie je prave z najlacnejsich.
Ja chapu, ze z toho co si nakonec vyberu nic nemas . Mas proste tu smulu , ze na rozdil ode mne tomuhle oboru rozumis a proto radsi nez bych udelal nejakou kravinu, tak se nejdriv zeptam.Akri píše: Já nechci aby si všichni kupovali 3M, já z toho nic nemám Jen jsem to dal jako variantu, osobně jsem do teď nic jiného neznal, z tvého odkazu vidím druhou variantu a říkám proč ne, dávají záruku 10 let proti zežloutnutí, tak to je slovo do pranice
U ty druhy folie me zajimalo, jestli uz si o ni neslysel. Protoze, kdyz tam vyrobce napise, ze 10 let nezezloutne, tak je to fajn, ale buh sud, co to ma spolecnyho s realitou .
Neviem najt inu temu na osetrovanie dutin, tak to pisem sem. Teraz som sa vratil od auta, v ktorom som pred rokom vylial vnutorne zahyby vo dverach rezistinom ml. Chcel som vediet kolko budem musiet cistit vnutro dveri od prachu aby tam dobre drzal bitulep a zistil som ze budem mat viac roboty nez som si myslel. On ten rezistin vyvzlinal rovnomerne do vysky asi 15cm od spodku dveri po cele dlzke. Ani neviem ci po prachu, toho tam vela nebolo, alebo po nenalakovanom vnutri (mozno ten zaklad ci plnic ci co to je je porovity). Takze aj obycajny klasicky stary rezistin ml je este stale dost dobry na dutiny .
Dutiny.
Dnes jsem si nechal na Matizovi vystříkat dutiny voskovým nástřikem (asi MOTIP).
Máte někdo zkušenosti s tímto přípravkem, a po jaké době je nutné opakovat nástřik? Cena se mi zdála slušná-1500 Kč.
Jarda- Loštice
Máte někdo zkušenosti s tímto přípravkem, a po jaké době je nutné opakovat nástřik? Cena se mi zdála slušná-1500 Kč.
Jarda- Loštice
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
nemusis cistit nic, ono se to vsade dostane:-)ppp píše:Neviem najt inu temu na osetrovanie dutin, tak to pisem sem. Teraz som sa vratil od auta, v ktorom som pred rokom vylial vnutorne zahyby vo dverach rezistinom ml. Chcel som vediet kolko budem musiet cistit vnutro dveri od prachu aby tam dobre drzal bitulep a zistil som ze budem mat viac roboty nez som si myslel. On ten rezistin vyvzlinal rovnomerne do vysky asi 15cm od spodku dveri po cele dlzke. Ani neviem ci po prachu, toho tam vela nebolo, alebo po nenalakovanom vnutri (mozno ten zaklad ci plnic ci co to je je porovity). Takze aj obycajny klasicky stary rezistin ml je este stale dost dobry na dutiny .
AKRI - (byl) Muž z Ria !
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dutiny.
Zalezi jak to zustane dlouho ucinne, nesmi to zhoustnout, jinak cena Dinitrolu 1000 coz je asi od nich nejlepsi je 123kc za 1 litr a na auto potrebujes dva, tak asi tak...Jarda. píše:Dnes jsem si nechal na Matizovi vystříkat dutiny voskovým nástřikem (asi MOTIP).
Jarda- Loštice
AKRI - (byl) Muž z Ria !