Čerpání LPG v Německu

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
maffioso

Čerpání LPG v Německu

Příspěvek od maffioso »

Nevíte někdo, jak je to v Německu s LPG? Zda mají stejný systém, tudíž stejnou pistoli nebo potřebuju nějakou redukci, abych mohl bez problémů natankovat?
Za necelé dva týdny tam jedeme na dovolenou a nerad bych byl až na místě něčím takovým překvapený.
Reklama

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Je to už nějakej pátek co jsem tam byl ještě s Feldou. Ale většinou jsem potřeboval u pumpy půjčit redukci na plnící pistoli. Tu mi půjčili oproti odevzdanýmu mýmu víčku. Takže dneska bych si jí asi neměl šanci půjčit :? Pak měli taky 2 druhy pistolí a jednu jsem tam nemoh dostat ani s redukcí až mně odporoučeli (celkem hrubě) o 2 stojany dál. Jo a je tam samoobsluha, takže zkus nejdřív tankování někde natrénovat.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
maffioso

Příspěvek od maffioso »

Díky. Potěšilo mě aspoň, že jsou na to vybavení a já nemusím nic kupovat. A německy snad něco ze sebe vykoktám, aby mi porozuměli, co že to vlastně chci :-)
Se samoobsluhou by problém být neměl. U nás si tankuju většinou sám a s reduckí to doufám nebude nějak obtížnější.
maffioso

Příspěvek od maffioso »

Tak pokud by někoho toto téma někdy v budoucnu zajímalo, zde je nějaké info.
Zde je odkaz na německé stránky, kde lze nalézt na mapce seznam (pravděpodobně všech nebo aspoň většiny) LPG a CNG čerpacích stanic:
http://www.gas-tankstellen.de/
LPG je v Německu značené jako Autogas, CNG jako Erdgas.
Zkušenosti s čerpáním mám takovéto: ve městě kde jsme (Karlsruhe), jsou k dispozici 3 místa, kde lze LPG načerpat. Na jedné stanici moc nechápali, jakou redukci nebo koncovku to po nich vlastně chci. Nakonec jsme se dohodli, že nic takového nemají :-)
Na druhém místě, kde se mi konečně povedlo natankovat, na mě člověk z obsluhy vytáhl kufřík plný redukcí - bylo jich snad 10. Na jeho doporučení jsem vyzkoušel jednu s označením M10. Stačilo našroubovat redukci na plnící koncovku, na ni našroubovat německou pistoli, přitáhnout a začít tankovat. Chvilka napětí ..... a LPG začalo téct, kam má :-)
Jinak se zálohou za redukci to asi bude různé. Tam kde jsem tankoval, chtěli něco z osob. věcí - něco z dokladů, mobil ...... takže víčko možná nebude vždy potřeba.
Odpovědět

Zpět na „POKEC“