Plácání výfuku

Moderátor: Blue Lanos

Robert
Kontaktovat uživatele:

Plácání výfuku

Příspěvek od Robert »

Mám takový problém. Nějaký čas na svém Matizkovi pozoruji, ze když auto stojí, jede na volnoběh, tak ten výfuk nějak plácá, ale né jako když je děravý a trochu se ta koncovka třepe doleva-doprava. Je to normální? S tímhle jsem se ještě nesetkal a tak se radši ptám. Jo a pokud víte, prosím případné rady. Děkuji :lol:

BTW: Ještě mi začalo nějak harašit v LP kole, ale ložisko to asi nebude (snad). Může to být třeba uvolněná brzd. destička??

Ještě jednou děkuji všem !
Reklama

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

To harašení jestli to dělá po ohřátí brzd tak je to rez na kotoučích 8) a plácání nevím jestli je normální poslechni si jiného Matize a uvidíš jestli je to stejný nebo podobný a výfuk se trošku chvěje ždycky nesmí to být ale moc mohl by odcházet zapalovací kabel a zatím by to mohlo vynechávat jen občas a projevovat se takhle 8)
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Tak mam nove INFO o tom hraseni v kole.....obcas to dela a to celkem hlucne (nejvic v zatackach) a najednou to prestane a dlouho nic a pak to zase zacne, kdyz trosku vic prislapnu brzdu. (pak to chrasti hodne) Bude to nejspis v brzdach, protoze kdyz to chrasti a jemne slapnu na brzdu, tak to prestane. Kdyz ji opet povolim, znovu to chrasti a tak porad dokola a pak najednou zase nic a je klid. Nemuze byt treba utrzena brzd. desticka a pak tam nejak spatne doseda??
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Psal sem jasně jestli je to po ohřátí brzd což jak píšeš je tak je to VRSTVA REZU NA HRANĚ KOTOUČE 8) destičky ale taky odcházejí tak že odpadne ta třecí plocha od té kovové desky ke které je přilepená takže důkladně skontroluj jestli se neodlepuje nejlíp drátěným kartáčem očisti to místo spojení a koukni jestli se neodlepuje ;)
shaman
Kontaktovat uživatele:

brzdy

Příspěvek od shaman »

Roberte, mrkni se na mé stránky, jak se dostat k Brzdám, je to easy. Adresa je shaman.hynekpridal.com pak už to najdeš. Mně to šmajdá po několikaterém intenzivním brždění (ostrá jízda, brzda plyn), ale jak to vychladne, už je to zase OK, takže tomu nevěnuju pozornost... Hynek
Robert
Kontaktovat uživatele:

Re: brzdy

Příspěvek od Robert »

shaman píše:Roberte, mrkni se na mé stránky, jak se dostat k Brzdám, je to easy. Adresa je shaman.hynekpridal.com pak už to najdeš. Mně to šmajdá po několikaterém intenzivním brždění (ostrá jízda, brzda plyn), ale jak to vychladne, už je to zase OK, takže tomu nevěnuju pozornost... Hynek
Presne tak! 8) Me to dela upne stejne
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

petrm píše:Psal sem jasně jestli je to po ohřátí brzd což jak píšeš je tak je to VRSTVA REZU NA HRANĚ KOTOUČE 8) destičky ale taky odcházejí tak že odpadne ta třecí plocha od té kovové desky ke které je přilepená takže důkladně skontroluj jestli se neodlepuje nejlíp drátěným kartáčem očisti to místo spojení a koukni jestli se neodlepuje ;)
¨

Diky za radu, ale myslim, ze rez by tam nemela byt. Ta se prece vosmajda, kdyz se brzdi, ne? A navic....s autem jezdim kazdej den
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Prave ze neosmajda :(, protoze, jak pise petrm, roste az na hrane kotouce.
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

O.K., O.K., necham si poradit....mrknu na to!

Jeste mam takovou jednu blbinku....Jak je mozny, ze na LP kole na kotouci mam strasne velkou hranu a na druhym PP to neni tak velky?
Na tom LP kole je ten kotouc strasne obrzdenej...nejak mi to nende do bedny :lol:
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Vezmi kladivo a klepej a klepej a neboj se. Hrana se temer cela odloupne 8)
Už bez Matesa
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

zabijec píše:Vezmi kladivo a klepej a klepej a neboj se. Hrana se temer cela odloupne 8)
Neni to trosku drasticky??? Co to treba nechat utocit na soustruhu???
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Nemyslim, to je vcelku tradicni metoda :). A kdyz to nejde po zlym, vem si vetsi kladivo ;).
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

PavelZ píše:Nemyslim, to je vcelku tradicni metoda :). A kdyz to nejde po zlym, vem si vetsi kladivo ;).
Jako opravdu??? :? :? :?
Zda se mi to moc kruty :lol:
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Je to v klidu, ten kotouc je opravdu hodne pevnej a opada jen ta rez. Proste rozumnou silou poklepavat na hranu kotouce a to co tam nema byt opada. Nevim jak je na tom Matiz, ale kdyz sem jeste mel Fiata, tak tam kdyz se to nechalo delsi dobu, tak ta rez nejak orejpala desticky a na kraji kotouce pak byl i limec neobrzdeneho kovu, ten pak bylo opravdu potreba pred vymenou desticek stahnout na soustruhu.
zabijec

Příspěvek od zabijec »

S tím kladivem se opravdu neboj, dělal jsem to nedávno a uděláš spíš zub na kladivu než na kotoči. Vrstva rezu na obvodu, která opadala byla silná skoro tři milimetry a asi milimetr do boku.
Už bez Matesa
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“