Plácání výfuku
Moderátor: Blue Lanos
Plácání výfuku
Mám takový problém. Nějaký čas na svém Matizkovi pozoruji, ze když auto stojí, jede na volnoběh, tak ten výfuk nějak plácá, ale né jako když je děravý a trochu se ta koncovka třepe doleva-doprava. Je to normální? S tímhle jsem se ještě nesetkal a tak se radši ptám. Jo a pokud víte, prosím případné rady. Děkuji
BTW: Ještě mi začalo nějak harašit v LP kole, ale ložisko to asi nebude (snad). Může to být třeba uvolněná brzd. destička??
Ještě jednou děkuji všem !
BTW: Ještě mi začalo nějak harašit v LP kole, ale ložisko to asi nebude (snad). Může to být třeba uvolněná brzd. destička??
Ještě jednou děkuji všem !
- Reklama
To harašení jestli to dělá po ohřátí brzd tak je to rez na kotoučích a plácání nevím jestli je normální poslechni si jiného Matize a uvidíš jestli je to stejný nebo podobný a výfuk se trošku chvěje ždycky nesmí to být ale moc mohl by odcházet zapalovací kabel a zatím by to mohlo vynechávat jen občas a projevovat se takhle
Tak mam nove INFO o tom hraseni v kole.....obcas to dela a to celkem hlucne (nejvic v zatackach) a najednou to prestane a dlouho nic a pak to zase zacne, kdyz trosku vic prislapnu brzdu. (pak to chrasti hodne) Bude to nejspis v brzdach, protoze kdyz to chrasti a jemne slapnu na brzdu, tak to prestane. Kdyz ji opet povolim, znovu to chrasti a tak porad dokola a pak najednou zase nic a je klid. Nemuze byt treba utrzena brzd. desticka a pak tam nejak spatne doseda??
Psal sem jasně jestli je to po ohřátí brzd což jak píšeš je tak je to VRSTVA REZU NA HRANĚ KOTOUČE destičky ale taky odcházejí tak že odpadne ta třecí plocha od té kovové desky ke které je přilepená takže důkladně skontroluj jestli se neodlepuje nejlíp drátěným kartáčem očisti to místo spojení a koukni jestli se neodlepuje
brzdy
Roberte, mrkni se na mé stránky, jak se dostat k Brzdám, je to easy. Adresa je shaman.hynekpridal.com pak už to najdeš. Mně to šmajdá po několikaterém intenzivním brždění (ostrá jízda, brzda plyn), ale jak to vychladne, už je to zase OK, takže tomu nevěnuju pozornost... Hynek
Re: brzdy
Presne tak! Me to dela upne stejneshaman píše:Roberte, mrkni se na mé stránky, jak se dostat k Brzdám, je to easy. Adresa je shaman.hynekpridal.com pak už to najdeš. Mně to šmajdá po několikaterém intenzivním brždění (ostrá jízda, brzda plyn), ale jak to vychladne, už je to zase OK, takže tomu nevěnuju pozornost... Hynek
¨petrm píše:Psal sem jasně jestli je to po ohřátí brzd což jak píšeš je tak je to VRSTVA REZU NA HRANĚ KOTOUČE destičky ale taky odcházejí tak že odpadne ta třecí plocha od té kovové desky ke které je přilepená takže důkladně skontroluj jestli se neodlepuje nejlíp drátěným kartáčem očisti to místo spojení a koukni jestli se neodlepuje
Diky za radu, ale myslim, ze rez by tam nemela byt. Ta se prece vosmajda, kdyz se brzdi, ne? A navic....s autem jezdim kazdej den
Je to v klidu, ten kotouc je opravdu hodne pevnej a opada jen ta rez. Proste rozumnou silou poklepavat na hranu kotouce a to co tam nema byt opada. Nevim jak je na tom Matiz, ale kdyz sem jeste mel Fiata, tak tam kdyz se to nechalo delsi dobu, tak ta rez nejak orejpala desticky a na kraji kotouce pak byl i limec neobrzdeneho kovu, ten pak bylo opravdu potreba pred vymenou desticek stahnout na soustruhu.