PROBLÉM - poistka

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Rodis

PROBLÉM - poistka

Příspěvek od Rodis »

Zdravím všetkých. Mám taký malý problém s podsvietením budíkov a zároveň zadnými svetlami. Teda po poriadku. Počas jazdy som si všimol, že mi prestalo svietiť podsvietenie budíkov a ani "gong" zapnutých svetiel sa mi neozval.Neskôr som zistil, že nesvietia ani zadné svetlá(brzdové a smerovky boli OK). Poistka "10" pod označením ilumination bola vypálená. tak som ju vymenil a všetko bolo v poriadku až do doby, kým som teda nezabudol najskôr vypnúť svetlá a potom až zhasnúť motor. poistka znova odišla ale "gong" sa ani neozval. Tá poistka u mňa ovláda všetko spomenuté, čo mi nesvietilo. Teraz neviem, či je chyba v tom gongu a kde vlastne je, aby som ho mohol prípadne odpojiť, prípadne čo múže byť chyba v tomto prípade. Za radu ďakujem.
NEXIA 16V, sedan, audio KENWOOD, fólie,červené podsvietenie palubovky,elektróny,-PREDANÁ
teraz Hyundai MATRIX 1,6 16V, 2009...

Keď môžem pomôžem, a keď nie, tak aspoň popletiem.
http://sharpei-fany.7x.cz/
Reklama

dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

A vyráža to až pri vypínaní? Ak áno tak to vyzerá ozaj na ten gong.Najčastejšie to robí zle zapojenie rádia,ale to vyrazí ihned po zapnutí svetiel.
Rodis

Příspěvek od Rodis »

Je to o to zaujímavejšie, že teraz v poslednom čase som nerobil žiadne úpravy a ani s autorádiom nie je problém.... no neviem prečo to blbne. A kde je vlastne ten gong?
NEXIA 16V, sedan, audio KENWOOD, fólie,červené podsvietenie palubovky,elektróny,-PREDANÁ
teraz Hyundai MATRIX 1,6 16V, 2009...

Keď môžem pomôžem, a keď nie, tak aspoň popletiem.
http://sharpei-fany.7x.cz/
foker

Příspěvek od foker »

Pokiaľ dobre viem tak gong je vľavo dole ako sú poistky ale z druhej strany poistiek.Je to taká hnedá plastová krabička o niečo menšia ako cigaretová a dá sa celá vytiahnuť ako relátko.Správne som to napísal?
Kvety a bonboniery nepijem
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

foker píše:Pokiaľ dobre viem tak gong je vľavo dole ako sú poistky ale z druhej strany poistiek.Je to taká hnedá plastová krabička o niečo menšia ako cigaretová a dá sa celá vytiahnuť ako relátko.Správne som to napísal?
Mas pravdu. je to asi tak. Ide o tzv. zvukovy modul. :lol: :lol: :lol: :lol: (aspon myslim, ale je dobre mysliet? A je rozdiel mysliet a vediet? )
Stanleyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanleyk »

neeeeeee ludiaaaaa, preeeesne to som riesil mesiac.. som z toho bol sedivyyy... problem je v niektorych dverach... v prechodke sa narusila izolacia na kabliku ktory napaja podsvietenie spinacov el okien... takze ked sa zapnu svetla dostane sa kablik na kostru, zoskratuje, vyhodi tu poistku a nejdu budiky , podsvietenie spinacov, zadne svetla a tak dalej :-)...
Netrapte sa aj vy ked som sa uz potrapil za nas vsetkych ;)
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Stanleyk píše:neeeeeee ludiaaaaa, preeeesne to som riesil mesiac.. som z toho bol sedivyyy... problem je v niektorych dverach... v prechodke sa narusila izolacia na kabliku ktory napaja podsvietenie spinacov el okien... takze ked sa zapnu svetla dostane sa kablik na kostru, zoskratuje, vyhodi tu poistku a nejdu budiky , podsvietenie spinacov, zadne svetla a tak dalej :-)...
Netrapte sa aj vy ked som sa uz potrapil za nas vsetkych ;)
Iba ze Rodis napisal: všetko bolo v poriadku až do doby, kým som teda nezabudol najskôr vypnúť svetlá a potom až zhasnúť motor. poistka znova odišla ale "gong" sa ani neozval. Tá poistka u mňa ovláda všetko spomenuté, čo mi nesvietilo.
Stanleyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanleyk »

vsetko to robia tie kabiky vo dverach... mne sa predrel aj ten co napaja okna od spinacky a v jednej chvili sa mi spojil s kablikom na podsvietenie... takze ked som vypol kluc, motor bezal dalej kedze som mal zapnute parkovacky... cele auto vlastne fungovalo cez tu jednu malu poistku a ta za chvilinku vyhorela :-)
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“