Daewoo Tacuma/Rezzo SE 1.6 16V r.v. 2003
Moderátoři: Blue Lanos, pejee, Jajuska95
-
Daewoo Tacuma/Rezzo SE 1.6 16V r.v. 2003
Nedávno jsem si pořídil tohle docela slušný rodinný auto, které bylo dovezeno z Francie, ale posléze jsem zjistil, že motor v mém Rezzu má výkon dle papírů 66kW a takový motor jsem u žádné jiné Tacumy 1.6 16V neviděl - jen 77kW (105k). 66kW jsem našel jen u motorů 1.5 16V, které byly ve vozech Daewoo Nexia. Můžete mi někdo poradit, jestli to souhlasí a takové motory se do Tacum také montovaly? děkuji mnohokrát
- Reklama
Suhlasi to, sam som mal takuto Tacumu z Rakuska. Ide vraj o softverovo upraveny - znizeny vykon kvoli nejakym danovym vyhodam. Prakticky to ale asi nie je moc poznat, pretoze ten vykon sa udava v otackach, ktore sa pri beznej jazde nepouzivaju; a krutiaci moment je zrejme rovnaky pri oboch verziach motora.
Vykon by sa teda mohol dat navysit preprogramovanim riadiacej jednotky alebo jej vymenou. Ale osobne by som sa s tym netrapil a uz vobec za to nevyhadzoval ziadne prachy, lebo to auto beztak slapalo dobre. Jedine ak by to malo vyznamne znizit spotrebu.
Vykon by sa teda mohol dat navysit preprogramovanim riadiacej jednotky alebo jej vymenou. Ale osobne by som sa s tym netrapil a uz vobec za to nevyhadzoval ziadne prachy, lebo to auto beztak slapalo dobre. Jedine ak by to malo vyznamne znizit spotrebu.
ex: Matiz, Kalos, Lacetti