Palubní počítač

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač

Příspěvek od Ondras »

PetrCBR píše:Nikde jsem ale nenasel, kolik takova vec stoji ??
Dal jsem za to 400zl, tedy asi 2800Kč. Ale musel jsem si pro něj zajet do Opole (asi 100km od Ostravy) a sám zapojit. Více u výrobce

http://www.kel.mtl.pl/
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Reklama

PetrCBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrCBR »

Ondras píše:
PetrCBR píše:Nikde jsem ale nenasel, kolik takova vec stoji ??
Dal jsem za to 400zl, tedy asi 2800Kč. Ale musel jsem si pro něj zajet do Opole (asi 100km od Ostravy) a sám zapojit. Více u výrobce

http://www.kel.mtl.pl/
A mel jsi nejake problemy se zapojenim ? Zvladne to zapojit i technicky antitalent ?
Daewoo Espero 2.0MPi, '97 (šmudla)
Kia Cee'd SW 1.6 CVVT, '08 (nový šmudla)
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Pokud byste opravdu chteli delat pocitac do auta, bylo by mi prijemne, kdyby ste mysleli i na nas s LPG :). Tedy navrhnout jednu verzi, ktera by mela dvoje pripojeni ke vstrikum a pocitala s tim, ze jsou v aute 2 nadrze. Abych se mohl podivat, kolik mi vlastne to auto sezere benzinu, kdyz ho pouzivam jen na rozjezdy, jakou mam spotrebu na plyn, pripadne dojezd, kdyz vycerpam obe nadrze ;).
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

PetrCBR píše:A mel jsi nejake problemy se zapojenim ? Zvladne to zapojit i technicky antitalent ?
Ne, problémy nebyly. Jen jsem musel překonat trošku strach, ať nic nezku*vím :D . Nejtěžší bylo zamontování senzoru rychlosti do tachometru. To byla taková piplačka. Ale pokud je tvoje auto vybaveno elekronickým senzorem rychlosti (čidlo bývá na převodovce, nebo náboji kola, podobně jako čislo ABS), tak tohle odpadá a jen se připojí drát rychlospojkou, stejně jako v případě vstřiku.

Jak jsem to patlal já:

http://matiz.uragan.cz/kel.php
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

nexie mají snímač elektronickej v převodovce společně s mechanickým náhonem 8)
PetrCBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrCBR »

petrm píše:nexie mají snímač elektronickej v převodovce společně s mechanickým náhonem 8)
Me jde o Espero '97. Nevis jak je to tam ?
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Myslím že espero ho má taky ale nejsem si jist otevři kapotu až budeš někde na světle a koukni za baterkou dolu na převodovku jak ti vede řazení a ten držák k spodnímu silenbloku tak tam je náhon a jestli k němu vede i elektrika tak jo 8)
PetrCBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrCBR »

petrm píše:Myslím že espero ho má taky ale nejsem si jist otevři kapotu až budeš někde na světle a koukni za baterkou dolu na převodovku jak ti vede řazení a ten držák k spodnímu silenbloku tak tam je náhon a jestli k němu vede i elektrika tak jo 8)
Diky. Proverim to. Kdyby to bylo elektronicke, tak by byla montaz asi jednodussi, co ?
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

zřejmě jo ale s tím nemám zkušenosti ale je to určitě jednodušší kvůli propojení na snímání rychlosti auta 8)
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

PetrCBR píše:Diky. Proverim to. Kdyby to bylo elektronicke, tak by byla montaz asi jednodussi, co ?
Jo, podstatně jednodušší. Odpadá rozebírání tachometru a montáž čidla k jeho magnetu.
|\/| /\ '|' | '/.

Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Samozrejme,ze Nexie aj Espera maju elektronicky senzor rychlosti. Mne uz palubak od Ondrasa tyzden krasne funguje. V servise mi ho nevedeli zapojit ani nakalibrovat (pochopitelne,videli ho tam 1x v zivote),tak som si vsetko zapojil a nastavil sam. Takze pre vsetkych,ktori by mali zaujem,kontaktujte mna alebo Ondrasa,vsetko vybavime. A pre vsetkych servisnych technikov aj svojpomocnych mechanikov - kabel rychlostneho senzora v Nexii je hnedej farby a kabel od vstrekovaca k riadiacej jednotke modry. Netreba tahat kabelaz do motoroveho priestoru,da sa to pripojit svorkami priamo k riadiacej jednotke v kabine co je super. Montaz je teda taka jednoducha,ako zapojenie autoradia - ak samozrejme poznate tie spravne kable - hladate ich tyzden a zapajate 25 minut. :lol: [/b]
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“