Cislo barvy vozu
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Cislo barvy vozu
Preji pekny den,
Potreboval bych poradit, jak zjsitim cislo barvy sve Nexy. Nejakej ignorant (slusnejsi vyraz me nenapadnul) mi promacknul pri couvani oboje dvere. Dvere mam koupene, ale lakyrnik potrebuje znat cislo barvy. V technicaku je henda-metalicka (je to Nexa 1998 GLS, sedan, 1,5 16 V).
Predem diky za pomoc.
Potreboval bych poradit, jak zjsitim cislo barvy sve Nexy. Nejakej ignorant (slusnejsi vyraz me nenapadnul) mi promacknul pri couvani oboje dvere. Dvere mam koupene, ale lakyrnik potrebuje znat cislo barvy. V technicaku je henda-metalicka (je to Nexa 1998 GLS, sedan, 1,5 16 V).
Predem diky za pomoc.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cislo barvy vozu
číslo barvy najdeš v motorovém prostoru.pod kapotou jsou na vzpěře mezi brejlema dva štítky.jeden obsahuje info o váze vozu atd. a na druhym jsou nějaký chujárny a v levym spodnim rohu je číslo barvy.já ten štítek mam z výroby v barvě karosérie a číslo barvy mam 77LJiminka píše:Preji pekny den,
Predem diky za pomoc.
Nexia Sedan r.95 1.5GLX 16V DOHC 67kw
-dělám z ní zase krasavici,motoricky je perfektní
-Barvy a Laky umim taky(mam chytrou přítelkyni)
Diky moc za radu!!!!
Loser píše:číslo barvy najdeš v motorovém prostoru.pod kapotou jsou na vzpěře mezi brejlema dva štítky.jeden obsahuje info o váze vozu atd. a na druhym jsou nějaký chujárny a v levym spodnim rohu je číslo barvy.já ten štítek mam z výroby v barvě karosérie a číslo barvy mam 77LJiminka píše:Preji pekny den,
Predem diky za pomoc.
Jiminka píše:Diky moc za radu - ale ten stitek tam nemam, mam tam jen s temi vahami )
Loser píše:číslo barvy najdeš v motorovém prostoru.pod kapotou jsou na vzpěře mezi brejlema dva štítky.jeden obsahuje info o váze vozu atd. a na druhym jsou nějaký chujárny a v levym spodnim rohu je číslo barvy.já ten štítek mam z výroby v barvě karosérie a číslo barvy mam 77LJiminka píše:Preji pekny den,
Predem diky za pomoc.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jiminka píše:Jiminka píše:Diky moc za radu - ale ten stitek tam nemam, mam tam jen s temi vahami )
Loser píše: číslo barvy najdeš v motorovém prostoru.pod kapotou jsou na vzpěře mezi brejlema dva štítky.jeden obsahuje info o váze vozu atd. a na druhym jsou nějaký chujárny a v levym spodnim rohu je číslo barvy.já ten štítek mam z výroby v barvě karosérie a číslo barvy mam 77L
tak jedině.zkusit najít číslo na podběhu nebo při otevření řidičových dveří by to mělo být na sloupku,nevim jak u nexie,ale u citrouše jsem to tak měl....musíš hledat a nebo zajeď do prodejny,míchárny nebo lakovny a slušně je popros,zda by nevzali vzorkovník a nezkusili to najít
Ono je to jednoduche aj ked to neni nikde napisane. Ten co pojde objednavat farbu, tak tomu dat nieco v tej farbe (nieco male co sa da lahko odmontovat) a tiez udaje o aute (model a rok). Tam kde miesaju maju vzorkovniky a tiez to je podelene podla typu a roku auta. takto je to naj (pokial ta farba je skutocne originalna alebo aspon z toho modelu) a este ju moze upravit podla toho ak by bola moc vyblednuta.
-
Ahojte priatelia !
U nás v Nových Zámkoch je predajňa na všetko možné , čo sa týka lakovania a farbenia aut. Majiteľka je veľmi milá pani , ktorá je strašne ochotná a rada poradí. Totižto ona vie urobiť farbu do spraya. Stačí len prísť s autom a nemusíš poznať ani číslo farby. Podľa vzorkovnice nájde presnú farbu bez rozdielu. Tak to urobila aj mne. Zlatá metalíza sa mieša dosť ťažko a predsa trafila presne. Som spokojný. Pre zaujímavosť. Názov predajne je FELNER auto.
U nás v Nových Zámkoch je predajňa na všetko možné , čo sa týka lakovania a farbenia aut. Majiteľka je veľmi milá pani , ktorá je strašne ochotná a rada poradí. Totižto ona vie urobiť farbu do spraya. Stačí len prísť s autom a nemusíš poznať ani číslo farby. Podľa vzorkovnice nájde presnú farbu bez rozdielu. Tak to urobila aj mne. Zlatá metalíza sa mieša dosť ťažko a predsa trafila presne. Som spokojný. Pre zaujímavosť. Názov predajne je FELNER auto.
Miki
Škoda 110 - červená
Daewoo Nexia GLE , 1,5 SOHC, 8V , 1996 - zlatá metalíza
Tie farby sa nemiesaju rucne. Robi to pocitac (aj presne davkovanie) podla programu ale ten sa da este upravit aby farba skutocne sedela. Prave v tom doladeni treba skusenost. A farbu plnia snad bezne do toho spreju a taktiez aj lak atd. Ja som kupoval v Ziline a bol som prekvapeny (prijemne) kvalitou ako to striekalo. Bolo to ovela lepsie ako ked som kedysi kupil farbu v drogerke.
-
- Kontaktovat uživatele:
počítač ti zobrazí počet a množství komponentů,jestli je to metla,jestli jedno či dvouvrstvá a zobrazí poměr ředidla a tužidla.ferino28 píše:Tie farby sa nemiesaju rucne. Robi to pocitac (aj presne davkovanie) podla programu ale ten sa da este upravit aby farba skutocne sedela. Prave v tom doladeni treba skusenost. A farbu plnia snad bezne do toho spreju a taktiez aj lak atd. Ja som kupoval v Ziline a bol som prekvapeny (prijemne) kvalitou ako to striekalo. Bolo to ovela lepsie ako ked som kedysi kupil farbu v drogerke.
jednotlivé komponenty sléváš ručně podle váhy a to samé je při výrobě sprejů.
-
- Kontaktovat uživatele:
míchání řídí počítač v případě míchání interiérových a fasádních barev a to jen u některých systémů,např.primalex to nemá.Loser píše:počítač ti zobrazí počet a množství komponentů,jestli je to metla,jestli jedno či dvouvrstvá a zobrazí poměr ředidla a tužidla.ferino28 píše:Tie farby sa nemiesaju rucne. Robi to pocitac (aj presne davkovanie) podla programu ale ten sa da este upravit aby farba skutocne sedela. Prave v tom doladeni treba skusenost. A farbu plnia snad bezne do toho spreju a taktiez aj lak atd. Ja som kupoval v Ziline a bol som prekvapeny (prijemne) kvalitou ako to striekalo. Bolo to ovela lepsie ako ked som kedysi kupil farbu v drogerke.
jednotlivé komponenty sléváš ručně podle váhy a to samé je při výrobě sprejů.
počítač ti neukáže když ti dojde pigment a nebo je ucpaná trubice.je to nespolehlivé a nepřesné.
počítačově řízené míchání má jen fy.YUB,ale ti dělají jen interiérové a fasádní barvy a v zahraničí to dělají anglické společnosti spadající pod Sigmu Kalon a ještě v americe někdo,ale ten systém neznám...
čili všude ti míchaj barvu podle vzorkovníků,když si přineseš víčko nádrže,tak se ve vzorkovníku najde typ barvy a namíchá se,pokud je kod barvy na autě,tak se hledat nemusí...
-
- Kontaktovat uživatele:
ferino28 píše:Ono je to jednoduche aj ked to neni nikde napisane. Ten co pojde objednavat farbu, tak tomu dat nieco v tej farbe (nieco male co sa da lahko odmontovat) a tiez udaje o aute (model a rok). Tam kde miesaju maju vzorkovniky a tiez to je podelene podla typu a roku auta. takto je to naj (pokial ta farba je skutocne originalna alebo aspon z toho modelu) a este ju moze upravit podla toho ak by bola moc vyblednuta.
myslíš dobře,ale napsal jsi to špatně.pokud máš na voze 20let starý lak,tak ve vzorkovníku bude samozřejmě tmavší,takže jsou dvě možnosti:buď si tu vybledlou barvu rozleštíš a nebo ti ji namíchají světlejší
Bych rad dal dvirka od nadrze, jenze mi karka stoji na Jiznim meste v Praze... Pres noc sjem bez benzinu nebo s cukrem v nadrzi... Ale diky )
-peha- píše:Jiminko ono je to prvda že najlepšie sa mieša podla toho čo máš na Nessi a to sa dobre zistuje podla dvierok nádrže tak ho odmontuj a daj si farbu namiešať podla toho lebo keď pôjdeš podla katalógu tak odtieň bude iný lebo slnko sapodpisuje dokonca aj na bielej