PŘESTAVBA NA LPG

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi

Odpovědět
ppp

Příspěvek od ppp »

TO je dost blbe s tou knizockou ze sa neda vybavit nahrada. Zase nejaky kreten vymyslel "zakon". Ese ze pred dvoma rokmi to este slo, pretoze predosly majitel bol priserny lempel.
Reklama

jegi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jegi »

Hanzy píše:To mate blbe u nas se nic neresi snad jen zivotost nadrze... ;)
To akože nemusíte chodiť na kontroly, alebo ako to mám chápať :?: :?: :?:
ex Espero 1.5 GLX
Mazda 6, 1.8
Moje hobby: http://www.cactuslandia.websnadno.cz
Obrázek
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Myslim revize jednou rocne by mela byt ale nikdo to neresi...jen pro vlastni klid...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
ppp

Příspěvek od ppp »

u nas som sice uz pocul o tych 2litroch poplatku za lenivost alebo zabudlivost ale v skutocnosti zatial odo mna ziadna hliadka papier o revizke nechcela, ani som ziadnej ten papier nedaval.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Tak to nejezdi do RV lebo Ti ani Mirko nepomôže :lol: :lol: :lol: Naši PZ sú na to háklivý :lol: :lol: :lol:
ppp

Příspěvek od ppp »

Ten papier je samozrejme furt v dokladoch pri technicaku a ostatnych potrebnych aj nepotrebnych papieroch. V RV a okoli ma nikdy ziaden policajt nezastavil akurat raz ked sme sli od Mirka domov tak nas niekde za Stratenou zastavili uniformovani s kuklacmi (az som mal strach aby niekomu z nich nesvihlo pretoze Ti kulkaci drzali samopaly v pozicii pripraveni na strelbu) a myi v kufri cierne pevne zaviazane igelitove vredcia s paplonmi :lol: . Pytaju sa ma co v tom je a ja ze perina :lol: . Tak jeden z nich do tych vriec stuchol prstom a ze mozem ist :lol: .
jegi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jegi »

-peha- píše:Zatial nič také stále sa kontroluje protokol o ročnej prehliadke a ta knižka je teraz nad zlato lebo ako náhle ju stratíš nová sa nijakým spôsobom nedá zohnať a maš v tu ránu LPG akoby na čierno takže nie knižka(velký technický od LPG) ale vždy len protokol a ročne zatial nie je žiadna zmena a ak to chceš skúsiť tak to skus ale stojí to rovné 2000 sk bez pardónu :D :D :D :D :D
Tak peha, čo povieš na toto:včera som bol na STK NZ vyjasniť si, ako do dočerta je s tými kontrolami.Jasne mi vysvetlili:pri STK sa robí aj kontrola plynového zariadenia, a platí tiež DVA roky.A fakt už nedávajú žiadny protokol, máš mať pri sebe tú knižku od LPG, tam dávajú pečiatku a dátum platnosti ako doteraz.Tak ako ?Rožňava je v inom štáte ako NZ ? :?:
ex Espero 1.5 GLX
Mazda 6, 1.8
Moje hobby: http://www.cactuslandia.websnadno.cz
Obrázek
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Tak to nechápem lebo keby som Ti ukázal nové doklady od LPG tak sadneš na zadok a pozor pri strate sa nedá v žiadnom prípade dodať náhrada jo a hlavne je tam to najdôležitejšie že uschovajte na mieste tak aby nedošlo k poškodeniu údajou no a keď to budeš prekladať tak ťa poteš pánboh a k STK tady u nás to je tak že keď si lpg tak najprv na prehliadku LPG a s protokolom o prehliadke na STK bez toho to tu ani v okolí KE nedostaneš ale na druhú stranu pokud tu prehliadku robí STK tak musí vydať protokol tam no a potom vlastne platí zápis do TP lenže polícia tady v RV a okolí je tak napružená že keď nemáš protokol o -Technická Prehliadka Vozidla s Pohonom na LPG tak máš smolu a ver mi sojí to 2000 sk bez vijímky už to tu pár ludí odskúšalo :lol: :lol: :lol:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Pehacku jen tak orientcne svara si ted poridil KIA MAGENTIS a je tam motor 2.0 s nejakym promenlivym casovanim ventilu 106kw a nevis jak je to s lpg do tohodle je to pry stejny motor jako v Hyundai...?
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Nieje problém len tammusí ísť sekvenčné ale namontovať sa to dá josamo že tady u nás len neoficiál ale u vás je asi povolený :lol: :lol: :lol: čiže bez problémov bo oba typy sme už montovali vlastne ako hovorý šéfik všetko čo je na benzín je bez problému len legislativa prekáža :lol: :lol: :lol:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Danke pane za info,jen tak se ptam nebot on zas tak brzy do toho nepude taky nevim jak je to pak se zarukou na motor...
Ted mela mlada Fobii na 70000km prohlidce a menili ji vstrik za 2500kc a jak jsem na nej koukal byl hezky zalepeny a kreten technik skoda mi vysvetloval ze skodule nejsou na lpg i tam mel vyjadreni z fabriky a tvrdil ze se ma jezdit jedna nadrz benzinu a druha plynu spravne...to byl kreten!Ja jsem se mus snazil vysvetlit ze je to systemem nebot ji to prepina hned i kdyz je ledovy motor a to je ten problem a on hucel porad svou a ze po namontovani lpg pada zaruka na motor a ze skoda a lpg je vzdy problem ze je delana na benzin... :D BLBAKOV!!! :D
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
PEZ

Příspěvek od PEZ »

Mám Evandu se sekvenčním LPG a stavá se mi když točím kolem 4750ot/min tak se začne motor cukat jako by šlo málo paliva, na benzín ten problém není. Neví někdo čím by to mohlo být.
Š120; Felicie combi 2x; Renault 19; Renault Thalia; Kia Shuma; Daewoo Evanda
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Taže treba pozrieť sviečky lebo to je najčastejšia porucha a potom by to mohlo robiť zlé nastavenie sekvencie teda rozladenie čiže tam je nutnosť ju nastaviť ale to sa dá len softvérovo :D Tak najprv skús sviečky a elektriku no a potom keby sa to nezlepšilo tak pristúp k nastaveniu LPG ale to musíš do servisu :D
PEZ

Příspěvek od PEZ »

-peha- píše:Taže treba pozrieť sviečky lebo to je najčastejšia porucha a potom by to mohlo robiť zlé nastavenie sekvencie teda rozladenie čiže tam je nutnosť ju nastaviť ale to sa dá len softvérovo :D Tak najprv skús sviečky a elektriku no a potom keby sa to nezlepšilo tak pristúp k nastaveniu LPG ale to musíš do servisu :D
No ono to zas tak často ten motor nevytáčím, Kouknu na svíčky. Dík
Š120; Felicie combi 2x; Renault 19; Renault Thalia; Kia Shuma; Daewoo Evanda
karstn

Příspěvek od karstn »

Zdar
Zaruka mi padla. Premyslim o predelavce na LPG. Neznate nekoho dobreho v okoli Ostravska? Ta cena benzinu me uz celkem sere
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“