Mates do kopce netahá

Moderátor: Blue Lanos

pietre

Mates do kopce netahá

Příspěvek od pietre »

Zdravím, před nedávnem mi odešel výfuk nebo přesněji spoj mezi 1. a 2. dílem. Také se zhoršil výkon motoru, což jsem připisoval právě děravému výfuku. Ten jsem nechal ve spoji zavařit natvrdo. Mates se sice ztišil, ale o víkend jsem ho vytáhnul na Karlovy Vary a do kopce nechtěl roztáhnout ani na čtyřku, o pětce ani nemluvim. Na čtyřku vytáhl na 80 km a pak jsem mohl s pedálem dělat co jsem chtěl a víc to nejelo. Čím to tak může být? Mám z toho docela divný pocit, zvlášť po shlédnutí zpráv v TV, kde bylo, jak si pár lidí natankovalo benzín s řepkovým olejem z špatně vypláchnuté cisterny. Příznaky byly stejné. :(
Modročerný Mates 0,8 S, r.v. 2000 spotřeba město 5,8l
Reklama

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

On jinak jezdi vic...??? :lol: :lol: :lol: Ja myslel ze pro O,8L je 80km/h maximalka...??? :lol: :lol: :lol: :lol: Beru to podle sebe 2.0L a max je 205km/h nebo se pletu...??? :lol: :lol: :lol: Jeee ted me asi matyzkari daji.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Hanzy píše:On jinak jezdi vic...??? :lol: :lol: :lol: Ja myslel ze pro O,8L je 80km/h maximalka...??? :lol: :lol: :lol: :lol: Beru to podle sebe 2.0L a max je 205km/h nebo se pletu...??? :lol: :lol: :lol: Jeee ted me asi matyzkari daji.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No Ty máš kliku, že jsi ze srazu jel jinudy :lol:
Pak by jsi viděl, jak Matýsci tahají :lol: :lol:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Vojto ty muzes 100km/h nebot mas 1.0L a jeste ti vlastne dali 10km/h za chip takze si na celych 110km/h maximalce... :lol: :lol: :lol: Blahopreji k takovemu fofru.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Docent

Příspěvek od Docent »

Může to být ucpaný vstřik, tohle mně to dělalo taky, až cca po 14 dnech přestal jít jeden válec úplně. Pomohla výměna vstřiku, i s prací za pouhých 2.470,- Kč :evil: , ale hoši v GolcCaru prý vyčistili i ty dva zbývající :D . Teď to zas jezdí normálně.
BTW buď Matýzkovi vysloveně sedí horské prostředí, nebo na Moravě prodávají nepančovaný benzin - předloni jsem bral u Shellu ve Zlíně a spotřeba při ježdění po Malé Fatře 4,94 l/100 km, letos u Shellu ve Vsetíně a spotřeba po Beskydech 4,92 l/100 km... A to se vydrápal až na Pustevny ;) .
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

A já trochu přefoukl gumy a už to lítá i 90 km/h :lol: se spotřebou 6-7l/100km ;) (tímto děkuji novému vlnovci za pomoc při srážení spotřeby :lol: )
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Bad »

Hanzy píše:On jinak jezdi vic...??? :lol: :lol: :lol: Ja myslel ze pro O,8L je 80km/h maximalka...??? :lol: :lol: :lol: :lol: Beru to podle sebe 2.0L a max je 205km/h nebo se pletu...??? :lol: :lol: :lol: Jeee ted me asi matyzkari daji.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To se pleteš - záleží na řidiči jak se nebojí šlápnout na ten pedál co je vpravo!A pak řidiči co si hlídaj spotřebu tak těm to jede i 80km/h.Já jsem něco napůl,ale z Matesa se podařilo vymáčknout 170 km/h!!To už bylo o strach...a to je 1,0!!
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

pravdepodobne kabel od svicek nebo vstrik.pripadne horsi varianta rozpadly katalyzator a ucpany vyfuk.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
pietre

Příspěvek od pietre »

Kdyby takhle jezdil pořád, tak mi to možná nepříjde, ale i při srovnání s Matesem dcery (jine auto nesmí do baráku :) je to dost znát. A do kopce jsem se nikdy nebál přišlápnout plyn abych ho roztáhl. Tak začnu těmi kabely, uvidíme. Dík ;)
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Ještě než jsem přečetl všechny odpovědi , napadlo mě to samé co Palixe - ucpaný katalyzátor , mohlo se tomu napomoct tím svářením ....
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
pietre

Příspěvek od pietre »

Asi jo, byl jsem s tím v servisu a má podezření na to samé :( . Tak jsem to jenom oddálil, stejně ten výfuk budu muset vyměnit. To si pěkně zkrátím rozpočet na dovču! :evil:
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Matiz netáhne

Příspěvek od Vazoun »

Možná že si to jen namlouvám , vážení kolegové a majitelé 3 válcových
motůrků, ale při pravidelné roční kontrole došlo mimo jiné - také k výměně svíček. Jedná se o údajně/ orig.zap.svíčky na Tico/Matiz za 101.-Kč za kus. Od té doby, jako by můj Matízek už nebyl tak živý jako předtím. Poznal jsem to hlavně při jízdě do táhlejšího kopce, kde jsem v
minulosti vyjel na čtyřku suvereně, nyní v půli přeřazuji na trojáka. Nebo
snad se na mne žene pohroma jiná, ve formě opotřebení spojkové oblohy.
Nějak se mi to nelíbí :lol: zajímá mne názor našich techniků na foru,ale i ostatních Matízkářů. Vždyt ještě nemám po pěti letech najeto ani 38.000.
Mudrujte a pište / to " Václave " ten kopec je ŠÉBR z Jiřetína na Č.Lípu/
Zdravím všechny na foru a přeji hezký den :lol: Vazoun :lol: ObrázekObrázek
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Mohlo by to byť aj sviečkami,na Matize som ešte nerobil nič s nimi,ale na IBIZE som nahradil pôvodné BOSchky NGK-čkami a ten motor úplne inak reagoval na zošliapnutie plynu,povedal by som že pomalšie,ale citlivejšie a výarzne poklesla spotreba, cca o 0,5 l na 100,Odvtedy kupujem len NGK-čky,vôbec mám skusenosti,že dosť záleží na sviečkach,teda aj výrobcovi aj vyhotovení,ale môže byť aj ine niečo vo veci,nemyslim si,že by to mohlo byť spojkou,tá musí vydržať najmenej 120.000,teda prikláňam sa k názoru,že by to mohlo byť jednoznačne sviečkami.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Zdravím Vazoune:

tak nevím jak by tam jel můj Matíz, ale odhaduji že bych tam tu trojku dával také, tak v třetí třetině kopce, aby neklesla rychlost pod 80 km/hod. Vždyť je to tahák. Tam stačí aby jsi se trochu přejedl i s bábinkou, plná nádrž k tomu a je to v háji.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

V.Brousek píše:Zdravím Vazoune:

tak nevím jak by tam jel můj Matíz, ale odhaduji že bych tam tu trojku dával také, tak v třetí třetině kopce, aby neklesla rychlost pod 80 km/hod. Vždyť je to tahák. Tam stačí aby jsi se trochu přejedl i s bábinkou, plná nádrž k tomu a je to v háji.
---------------------------
Díky " Václave " za uklidnění,zřejmě si něco namlouvám jinak totiž jezdí
jako drak a nemám problémů. :lol: zdraví " Vazoun " :lol: Obrázek
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“