osvetlenie pristrojovky a tachometra

Moderátor: Blue Lanos

maco-lv

Příspěvek od maco-lv »

chem sa opytat ci niekto menil osvetlenie pristroovej dosky a tachacu
napriklad podsvietenie ako ma Wv Pasat
dik
Skoda 105l (Uz nebohá*)

Daewoo Espero 1.5I GLX rv 1997,Elektrony, Klima,Servo.El.okna,el.zrkadla.Zelená metaliza. Radio pioneer 4*45w zošrotované

Ford Scorpio ll Klaun combik, 2,5TD.92kw 123koni
polokoža,Tempomat,šiber,klima,central, 17´225x45 kolesá
Reklama

skino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skino »

cav ja mam tam modre podsvietenier, menil som ziarovky za led diody modre
Daewoo espero 1.5DOHC,full,elektróny,LPG,krídlo,MP3,folie,podlžky
maco-lv

Příspěvek od maco-lv »

A KOLKO SI POTREBOVAL DIOD? VYZERA TO PEKNE AJ V CELEJ PALUBOVKE?
A CO STOJI TAKA DIODA?
Skoda 105l (Uz nebohá*)

Daewoo Espero 1.5I GLX rv 1997,Elektrony, Klima,Servo.El.okna,el.zrkadla.Zelená metaliza. Radio pioneer 4*45w zošrotované

Ford Scorpio ll Klaun combik, 2,5TD.92kw 123koni
polokoža,Tempomat,šiber,klima,central, 17´225x45 kolesá
simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
skino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skino »

No tak kolok diod? no neviem presne kolko sli do pristrojovky,asi 6 a do kazdeho spinaca 1 + 2 do osvetlenia kurenia.A cena ? Ja som asi kupoval 1ks za 25sk.a treba tam davat aj odpory lebo ledky su na 3V. A vizera to asi tak ako ma tu na fotke Andy lebo ja to nemam sfotene.
https://www.chevroletclub.cz/album_pic.php?pic_id=330 ;)
roberto33

Prístrojovka

Příspěvek od roberto33 »

Kde ste zohnali tie modré ledky do podsvietneia a aké odpory tam idú na 12V alebo ako?Rozobratie prístrojovky dokážem len ako to napajkovať a kde zohnať tie ledky?Kde ste to kúpili?
MtMartin

Příspěvek od MtMartin »

nedavno som tu popisoval svoju vymenu ziaroviek.nic narocne ziadne diody ani pajkovanie, vyzera super
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=9825
caf
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

čítal som len kde si kúpil tie žiarovky alebo pošli foto ako to vyzerá poprípade viac info ako čo a jak sa dá zohnať.To všetko mi je jasné aj tá výmena, len kde sa to dá zohnať ako to vyzerá.Ten postup výmeny so si prečítal do podrobna len aké žiarovky konkrétne.
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

to skino :)
A kde si kupoval tie ledky?svietia fakt tak bombovo do modra
lubinob

Příspěvek od lubinob »

Ja som na mojeje Nubire najskôr povodné žiarovky priestriekal červeným lakom na svetlá, ale dlho nevydržalo, ten lak nevydržal teplotu žiarovky... :(
Teraz tam mám biele rozptylové diody umiestnené len v pôvodných obímkach kde boli žiarovky a síce je tam miesto na tachometri okolo 80 - 100 kde je to trochu slabšie, ale inak je to v pohode... :)

Tu je foto, v skutočnosti ten rozdiel nieje až tak vidieť...

Obrázek
Nubi 1,6 SX combi, r.v. 97, LPG Lovato, klima - PREDANÉ
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
skino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skino »

no ja som tie ledky kupoval normalne v radioamateri a tam mi k tomu predali aj tie odpori k nim lebo som im povedal ze to pojde do auta,akle pocul som ze uz sa daju zohnat oz original ledky 12v oreginal s obijmkou ale neviem kde?mozno aj v nejakom obchode kde maju take tuningove vecicky
ked zistim dam vediet
;)
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

to skino:
to si kupoval biele číre s modrým nasvietením alebo modré a odpory k tomu?
T5 led som videl na internete v jednom obchode ale neviem či sú to tieto nemáte niekto foto ako to vyzerá ešte som totiž nerozobral prístrojovku tak by som vede lak otá žiarovka pôvodná vyzerá. :shock:
MtMartin

Příspěvek od MtMartin »

roberto33 píše:čítal som len kde si kúpil tie žiarovky alebo pošli foto ako to vyzerá poprípade viac info ako čo a jak sa dá zohnať.To všetko mi je jasné aj tá výmena, len kde sa to dá zohnať ako to vyzerá.Ten postup výmeny so si prečítal do podrobna len aké žiarovky konkrétne.
Obrázek

tak ta zelena na fotke je povodna z pristrojovky z auta, ona je vlastne cira, len na nu davaju taky zeleny navlek, a ta cervena je ta ktorou som ich nahradil. vyzera uplne tak isto len nema ziadny navlek, ale priamo sklo je uz od vyroby zafarbene.akurat ta povodna ma 3 waty a ta cervena je 5 Watova, ale s tym ziaden problem. mal som to takto vymenene vyse roka a uplne ziadny problem, svieti to paradne.ziadne svetlejsie a tmavsie miesta.
ja som ich kupil tu u nas pri martine v obchode na autoveci, jedna tusim okolo 15,- Sk. a videl som ich aj v budove martinskeho TESCA, je tam tiez taky obchod na autoveci a tam mali cervene aj modre.
dufam som pomohol, vela zdaru :D caf
MtMartin

Příspěvek od MtMartin »

skino píše:no ja som tie ledky kupoval normalne v radioamateri a tam mi k tomu predali aj tie odpori k nim lebo som im povedal ze to pojde do auta,akle pocul som ze uz sa daju zohnat oz original ledky 12v oreginal s obijmkou ale neviem kde?mozno aj v nejakom obchode kde maju take tuningove vecicky
ked zistim dam vediet
;)
no jo tak aj tieto sa daju zohnat, tie zas maju priamo v tescu u nas medzi autovecami. je to vlastne velka cira 12V dioda , svietiaca farebne, vlozena do takej objimky, aby to fungovalo jak standardna zasuvacia ziarovka.
len ich tam maju sialene drahe - pár stál tusim kolo 180,- , a kedze potrebujeme styry... :roll:
caf
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

No tak to si mo veeelmi pomohol ak sa mi nepodarí zohnť tie žiarovky do prístrojovky tak sa obrátim na Teba a nejako sa dohodneme, možno mi ich pošleš na dobierku alebo ešte uvidíme.Ozaj nejdeš na autosalón do Nitry?Možno sa mi tam podarí kúpiť žiarovky tam.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“