Brzdy
Moderátor: Blue Lanos
brzdy
...to PPP ještě s hodnocením trochu počkej - musej si sednout ( destičky, pakny, kotouče )....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
- Reklama
Dostiky si uz "sadali", nie su predsa nove, akurat ta rucna brzdi coraz lepsie pretoze sa obrusuje hrdza z bubnov, kedze doteraz jeden bubon nebrzdil vobec a druhy len tak aby sa nepovedalo.
Este som vcera menil v servise "menenu" brzdovku v spojkovom okruhu. Obsah nadobky sice vselico napovedal ale ten humus (blato) co vytieklo som necakal. Az sa divim, ze spojkove valce este neodisli. Ktovie odkial sa to tam dostalo. Tesnenie na viecku je sice roztrhnute ale toto bolo aj tak privela.
Rucnej som dal pod cap na ktorom sa toci paka podlozku, takze teraz sa cap toci na skrutke (nie je to uplne ok ale inak sa paka kyvala). Este to niekedy skusim spravit inak mozno bude dobra pruzna podlozka zo startera zo skodovky.
Este som vcera menil v servise "menenu" brzdovku v spojkovom okruhu. Obsah nadobky sice vselico napovedal ale ten humus (blato) co vytieklo som necakal. Az sa divim, ze spojkove valce este neodisli. Ktovie odkial sa to tam dostalo. Tesnenie na viecku je sice roztrhnute ale toto bolo aj tak privela.
Rucnej som dal pod cap na ktorom sa toci paka podlozku, takze teraz sa cap toci na skrutke (nie je to uplne ok ale inak sa paka kyvala). Este to niekedy skusim spravit inak mozno bude dobra pruzna podlozka zo startera zo skodovky.
Zaujimalo by ma ci je ziaduce mazat gumene ulozenie capov vodiacich plavajuci strmen. Jednak je ten cap z nerezu takze zahrdzavenia sa nebojim, akurat cast ktora bola vonku s gumeneho puzdra bola rokmi zabetonovana prachom (ale slo to mechanicko chemickou cestou ocistit) ale strmen sa dokazal hybat. Navyse mi to pripadalo ze v puzdre trochu pruzi a to ho mohlo ciastocne oddialovat od pevnej casti strmena cim sa zaroven uvolnil kotuc. Po namazani silikonovou pastou (lukosan M?? neviem ci M12 alebo M14, proste ten so zltym pasom na obale) idu capy aj so strmenom v puzdrach lahucko akurat uz nepruzia a teda sa samy nevracaju.
Rozdiel v brzdach oproti predoslemu stavu je asi takyto:
predtym po zabrzdeni sa uvolneni brzdy sa koleso mohlo relativne volne krutit dalej, na krizovatke som tak bol castejsie nuteny pouzivat rucnu
teraz po zabrzdeni a uvolneni brzdy ostanu kolesa ciastocne blokovane a uvolnia sa az po pretoceni, takze auto ostane stat aj na miernom (ale skutocne len miernom) kopceku aj bez rucnej.
Ono nie je problem tu pastu stade dostat von a vratit sa k predoslemu stavu len sa mi to moc nechce rozoberat. Co sa tyka dobehu po vyradeni pripada mi ze sa nezmenil. No a este to nemam presne zratane (len 4 tankovania a dost blbne multiventil) ale vyzera to tak ze po premazani valceka a ulozenia capov sa znizila spotreba (aj ked tomu mohla pomoct aj oprava zadnych brzd). Akurat to mohlo byt sposobene aj resetom lpg jednotky.
Rozdiel v brzdach oproti predoslemu stavu je asi takyto:
predtym po zabrzdeni sa uvolneni brzdy sa koleso mohlo relativne volne krutit dalej, na krizovatke som tak bol castejsie nuteny pouzivat rucnu
teraz po zabrzdeni a uvolneni brzdy ostanu kolesa ciastocne blokovane a uvolnia sa az po pretoceni, takze auto ostane stat aj na miernom (ale skutocne len miernom) kopceku aj bez rucnej.
Ono nie je problem tu pastu stade dostat von a vratit sa k predoslemu stavu len sa mi to moc nechce rozoberat. Co sa tyka dobehu po vyradeni pripada mi ze sa nezmenil. No a este to nemam presne zratane (len 4 tankovania a dost blbne multiventil) ale vyzera to tak ze po premazani valceka a ulozenia capov sa znizila spotreba (aj ked tomu mohla pomoct aj oprava zadnych brzd). Akurat to mohlo byt sposobene aj resetom lpg jednotky.
brzdy
....to ppp tzv. " sádlo " vazelína ( koupíš anebo dostaneš malé množství, spolu s destičkami ) na pojezdy čepu kotoučových brzd, je dobrá věc - pokud není namazán stane se, že nemaká vůbec a kotouč je sjet jednostranně....můj případ po koupi ojetého vozu...je dobré aspoň jednou za dva roky ( doporučuje se dokonce 1 rok, kapalina ) spolu s výměnou kapaliny namazat....aneb, kdo maže jede....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
Az dnes som zistil ze teraz mozem na krizovatke (aj ked je kusok do/z kopca) ked uz stojim poriadne zasliapnut brzdu a ono sa to auto potom udrzi aj bez rucnej. Cim viac zasliapnem tym pevnejsie brzdy auto udrzia.
Este som si konecne spocital spotrebu a od casu ked mi lpg blblo to pekne klesalo od 10 az pod 8l lpg. Jazdim BA<->PP do 10km nad limit. (vacsinou ).
Inac dosticky som kupoval ate a ziadnu pastu ani vazelinu som k nim nedostal. Pouzil som na toto zakupenu silikonovu pastu lukosan M-uzneviemkolko . Tu vlastne pouzivam na vsetko co nemusi byt nejako extra mazane ale nesmie sa tam dostat voda a prach a zahrdzaviet. Premazavat to uz nebudem musiet aspon 5 rokov (datum spotreby pasty).
Este som si konecne spocital spotrebu a od casu ked mi lpg blblo to pekne klesalo od 10 az pod 8l lpg. Jazdim BA<->PP do 10km nad limit. (vacsinou ).
Inac dosticky som kupoval ate a ziadnu pastu ani vazelinu som k nim nedostal. Pouzil som na toto zakupenu silikonovu pastu lukosan M-uzneviemkolko . Tu vlastne pouzivam na vsetko co nemusi byt nejako extra mazane ale nesmie sa tam dostat voda a prach a zahrdzaviet. Premazavat to uz nebudem musiet aspon 5 rokov (datum spotreby pasty).
brzdy
....to ppp silikon ??? - v tom pojezdu jde o promazání - pohyblivost na čepu, proto asi ti to zůstává trochu viset...pokud čep zarezne zhorší se pohyblivost plovoucí části třmenu - viz jednostrané sjetí kotouče...silikon navíc po krátké době tuhne, asi si nerozumíme...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
brzdy
.....no ppp já si myslel, že si nerozumíme....vazelína jasný - to sádlo je taky vazelína ale specielní - vyšší teploty - nestéká - brzdič je ohřátý celý - já jsem ho dostal ( malé balení - polštářek, vydrží mi nadvakrát - po dvou letech vyměním kapalinu a vyčistím promáznu pojezdy ) u Heřmánka spolu s Lucasema ( destičky - i tada je dobrý se poradit - nemá smysl dát tvrdý - závodní destičky ( a ty se ještě rozlišují skoro jako gumy ) na normální kotouče - a taky jsou rozdíly v cenách - Lucasy jdou okolo 900 Kč - střední volba co do kvality...jo a ještě nařezávám drážku šikmo pilkou na železo ( některé typy to mají s výroby příklad Textar ale cena se odvijí od 2tisíc ) - odvod případných nečistot s plochy kotoučů a ostatního....víceméně to nahrazuje drážky na kotoučích....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
Silikonova pasta (tak ju oznacuje vyrobca) lukosan tiez nesteka, a vlasten od minus 20 (pri vacsej zime som s tym nerobil) az do +40 to ma subjektivne rovnaku konzistenciu, vyrobca tvrdi za do 180 je bez zmien potom sa zacina rozkladat za vzniku agresivnych zloziek . Ale to by uz brzdovka zovrela a gumicky by asi tiez posli. Na skodovke mam jeden brzdic namazany uz aspon 4 roky, na druhy sa vtedy nedostalo takze budem moct porovnat ked to niekedy rozhodim .
Aj som kupoval ate dosticky ale presne oznacenie neviem. Proste som povedal chlapikovi v bchode nech objedna taku kombinaciu kotuc/dosky aby to nepiskalo (podla spatnaj vazby od ostatnych zakaznikov). Ze to nemusi byt nieco exkluzivne drahe ale zase neziadam ani nieco extremne lacne. Proste nieco rozumne a tak mam ate a ate, len bubny a pakne netusim . A k tym ate ziadne sadielko nebolo.
Aj som kupoval ate dosticky ale presne oznacenie neviem. Proste som povedal chlapikovi v bchode nech objedna taku kombinaciu kotuc/dosky aby to nepiskalo (podla spatnaj vazby od ostatnych zakaznikov). Ze to nemusi byt nieco exkluzivne drahe ale zase neziadam ani nieco extremne lacne. Proste nieco rozumne a tak mam ate a ate, len bubny a pakne netusim . A k tym ate ziadne sadielko nebolo.
brzdy
....jo jasně souhlas svůj k svému ATE ( solidní marka ) jenom ne HQ jinak ty pojezdy se vyplatí kontrolovat asi po dvou letech, jak jsem napsal s výměnou brzdový kapaliny...prostě musí být pohyblivý nic víc nic mín....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico