Prosba o pomoc

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Petrak

Prosba o pomoc

Příspěvek od Petrak »

Zdravím, jsem tady nový uživatel a trošku mi zlobí Matiz. Při zahřátém motoru během jízdy začne škubat jako by neměl palivo.Na úseku 10km to udělá tak 6×.Zkoušel jsem vyměnit palivový filtr i svíčky,ale je to pořád stejné.Nemáte s tím nějaké zkušenosti?
Reklama

dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Pozdravujem nového člena na fore.ObrázekObrázek
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Vyzerá toi na sviečkový kábel ,preto by bolo dobré ho premerať.
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

To Dedo.Miki --> nechova sa nejako takto napriklad aj zodreta al. vlhka lamela spojky? Mne sa dialo teraz na dialnici (od 130km/h a viac), ze mi to auto tak "pohupavalo"...
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

To ano ,lebo pri takej rýchlosti musí prenášať velký krútiaci moment.Pri pomalej jazde na malý plyn by to ale nerobilo.Ja som poradil jednoduchšie riešenie ,ktoré treba vylúčiť a nebudem predsa hned radiť výmenu lamely ,ked som mal málo informácií ,aby som tak radil.Iné by bolo keby to človek mohol sám vidieť a skúsiť sa trochu prejť.To by som vedel poradiť.Od stola sa to velmi nedá.Potrebujem viac informácií.
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Jasne. Diki za info. Ja som menil nedavno rozvody, VN kable, cistil sviecky, veko rozdelovaca, ale aj tak mi to teraz trosku "preklzovalo" nad tych 130 km/h. Moj Matko ma cez 83 tkm, takze to fakt asi bude tou spojkou... Nevies inak nahodou, kedy cca priemerne zacnu odchadzat lamely u Matizkov (zavisi zrejme od stylu jazdy atd, ale predsa) ?
Happy

Příspěvek od Happy »

Rado77 píše:Jasne. Diki za info. Ja som menil nedavno rozvody, VN kable, cistil sviecky, veko rozdelovaca, ale aj tak mi to teraz trosku "preklzovalo" nad tych 130 km/h. Moj Matko ma cez 83 tkm, takze to fakt asi bude tou spojkou... Nevies inak nahodou, kedy cca priemerne zacnu odchadzat lamely u Matizkov (zavisi zrejme od stylu jazdy atd, ale predsa) ?
Ahoj Rado.Možná jsi četl jak jsem měnil díly spojky,jestli ne,tak si to najdi.Můj matýsek má nalítaný 91000 km a lamela byla sjetá skoro až na nýty a ložisko se rozpadlo na dva kousky.Víc si najdi pod příspěvkama od Happy.
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Diki Happy, aj som ta tam ku koncu pochvalil ;) Inak ked sme pri tom - co ta vysla nove diely spojky?
Happy

Příspěvek od Happy »

Rado77 píše:Diki Happy, aj som ta tam ku koncu pochvalil ;) Inak ked sme pri tom - co ta vysla nove diely spojky?
Díly byly objednány v AutoKrč (www.autodilykrc.cz)a stály:lamela-610kč,přítlačný kotouč-940kč,ložisko-620kč,lanko spojky-330kč. ;) ;) ;) Držím palce.Happy
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Trosku sme ale odbocili....

Petrak --> uz si pozeral tie VN kable? Ako to dopadlo?
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“