Central - vyhadzuje vnut. poistku F12
Moderátor: Blue Lanos
Central - vyhadzuje vnut. poistku F12
Ahojte,
nemate skusenost? Central (otvaranie klucom, nie dialkove) mi vybil vnutornu poistku F12. Ked som dal zaloznu (taku istu - zlta 20W), hned po vyskusani otvorenia dveri klucom mi vybil aj nahradnu. Nejaky skrat... Neriesili ste niekto takyto problem? Predpokladam ze hruby drot miesto poistky nieje riesenie...
Diki-diki
Rado
nemate skusenost? Central (otvaranie klucom, nie dialkove) mi vybil vnutornu poistku F12. Ked som dal zaloznu (taku istu - zlta 20W), hned po vyskusani otvorenia dveri klucom mi vybil aj nahradnu. Nejaky skrat... Neriesili ste niekto takyto problem? Predpokladam ze hruby drot miesto poistky nieje riesenie...
Diki-diki
Rado
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- Reklama
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
no jestli chces mit z auta velkej taborak tak drat je na to akorat , nejspis se nekde prelamali kabely a kdyz to zavres tak tam jde plus a jestli se to nekde dotyka kostry tak je skrat, hledej v kabelazi, vyhazujes kdyz oteviras nebo kdyz zaviras????
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Dedo.Miki - diki za radu, pozriem tu kabelaz do vodicovych dveri. Pravdou je, ze som menil tesnenia dveri a pri tom bolo treba odmontovat 1 srob z toho ramienka, co drzi dvere. No a po odmontovani som asi dvere otvoril o nieco viac ako je normal, takze tak... Diki za tip! Skusal som to vlastne iba raz, ked som zamykal. A kedze som hned dosiel o nahradnu poistku, viac som sa v tom radsej nesparal. Ale teraz sa uz budem !
Ahoj Rado,chtěl bych se zeptat jak se mění těsnění ve dveřích???Mám to nahoře už celý spuchřelý a otrhaný.Díky HappyRado77 píše:Dedo.Miki - diki za radu, pozriem tu kabelaz do vodicovych dveri. Pravdou je, ze som menil tesnenia dveri a pri tom bolo treba odmontovat 1 srob z toho ramienka, co drzi dvere. No a po odmontovani som asi dvere otvoril o nieco viac ako je normal, takze tak... Diki za tip! Skusal som to vlastne iba raz, ked som zamykal. A kedze som hned dosiel o nahradnu poistku, viac som sa v tom radsej nesparal. Ale teraz sa uz budem !
Cau Happy, je to jednoduche, treba ale odmontovat tu "packu", ktora drzi dvere, resp. im nedovoluje otvorit sa uplne na max. Menil som len tesnenia prednych dveri, a urobil som toto:
1, odmontovat srob, drziaci "packu" dveri
2, strhnut stare tesnenie (je to prichytene takymi umelymi cudlikmi, ktore sa z toho stareho tesnenia vytrhaju a ostanu prichytene vo dverach). Po odobrani tesnenia treba tie cudliky kombinackami povytahovat, niektore isli trochu tazsie... (nove tesnenie ma uz tie cudliky v sebe)
3, dat nove tesnenie - zacat je dobre lavym hornym rohom (pohlad na dvere vodica zo sedadla vodica), tam v rohu je jeden "hlavny" umely cudlik. Vrhna cast tesnenia nieje prichytena cudlikmi, ta sa len zastrkava pod zohnuty plech. Po bokoch dveri a na spodku uz cudliky vsade su, pasuje to presne, nic netreba natahovat/upravovat
4, Vratit srob "packy"
5, Ako som zistil, nieje dobre dvere otvarat viac ako idu bezne, lebo sa moze stat, ze sa pretrhnu el. kable co idu do dveri.
6, osetrit nove tesnenie Regum-om al. silikon. olejom, nech je pokoj
Obidvoje dvere mi trvali cca 30 min, a to aj s casom kedy som skumal "zrady", ktore by mohli nastat...
1, odmontovat srob, drziaci "packu" dveri
2, strhnut stare tesnenie (je to prichytene takymi umelymi cudlikmi, ktore sa z toho stareho tesnenia vytrhaju a ostanu prichytene vo dverach). Po odobrani tesnenia treba tie cudliky kombinackami povytahovat, niektore isli trochu tazsie... (nove tesnenie ma uz tie cudliky v sebe)
3, dat nove tesnenie - zacat je dobre lavym hornym rohom (pohlad na dvere vodica zo sedadla vodica), tam v rohu je jeden "hlavny" umely cudlik. Vrhna cast tesnenia nieje prichytena cudlikmi, ta sa len zastrkava pod zohnuty plech. Po bokoch dveri a na spodku uz cudliky vsade su, pasuje to presne, nic netreba natahovat/upravovat
4, Vratit srob "packy"
5, Ako som zistil, nieje dobre dvere otvarat viac ako idu bezne, lebo sa moze stat, ze sa pretrhnu el. kable co idu do dveri.
6, osetrit nove tesnenie Regum-om al. silikon. olejom, nech je pokoj
Obidvoje dvere mi trvali cca 30 min, a to aj s casom kedy som skumal "zrady", ktore by mohli nastat...