Ahojte,
Je to OK? - ked zaradim 1-cku a dvihnem auto, prednym kolesom mozem hybat cca 5 cm dopredu aj dozadu. Takato vola je OK?
Diki
Krutenie kolesa
Moderátor: Blue Lanos
Krutenie kolesa
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- Reklama
Aha, dakujem za odpoved....este 1 vec - ked sa chcem rozbehnut, zaradim 1, a ked sa uz-uz mam pohnut, ako keby sa mechanicky previedol krutiaci moment o stvrt sekundy neskor do kolies, sprevadzane je to cele takym tuknutim.....vyzera to na problem starej spojky ? (najazdene 82tkm s povodnou spojkou). Neviem to presne opisat, ale ako keby bola nejaka vola medzi ozubenymi kolesami / v spojke. Je to vecou spojky, ale skor prevodovky, pripadne nejakych kardanov?
Bude to pravděpodobně celkové opotřebení. Nevím jestli jsi první majitel a nebo jsi koupil vůz z druhé ruky. Na celkovém opotřebení má vliv i styl jízdy. Prudké odpichy. Může to být i vůle v kardanovém kloubu
( nepraská v zatáčkách), nejsou prasklé manžety ? Ale i to cvaknutí není nijak moc na závadu, pokud vyloučíme kardanové klouby. Zkontroluj hlavně krycí gumové manžety kloubu , pokud je manžeta prasklá je potřeba kloub vyměnit co nedříve. Nečistota mu absolutně nesvědčí.
( nepraská v zatáčkách), nejsou prasklé manžety ? Ale i to cvaknutí není nijak moc na závadu, pokud vyloučíme kardanové klouby. Zkontroluj hlavně krycí gumové manžety kloubu , pokud je manžeta prasklá je potřeba kloub vyměnit co nedříve. Nečistota mu absolutně nesvědčí.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Diki Vaclave, co sa tyka manziet, tie som pozeral komplet, ked som vsetko gumene osetroval silik. olejom. Som sice prvy majitel, ale obcas autu dam zabrat pri rozbehu. Zrejme to predsa len bude celkovym opotrebovanim. Ale ako vravis, nieje to nic, s cim by sa nedalo bez problemov fungovat
A teraz ma napadla dalsia otazka - spojkove lanko sa niekomu zvykne "zadrhavat". Je to napr. aj tym, ze tam zostarne/utrhne ta gumova manzeta pri konci a necistoty sa dostanu medzi bouden a lanko samotne. Ale moja otazka je - kde zvykne to lanko drhnut a drat sa (za predpokladu, ze manzeta je OK)? Tipujem to na miesto, kde lanko prechadza dnu do auta k peadlu...? Da sa tomu nejako zabranit? Pametam sa, ze ked mi davali nove spojkove lanko, spojka isla uplne hladko, ani som necitil, ze ju stlacam. Ale postupom casu (pol roka) ide spojka zase taszie. Moze byt este ina pricina, preco ide spojka casom stale tazsie ? Da sa do toho boudenu napr. vstreknut olej?
A teraz ma napadla dalsia otazka - spojkove lanko sa niekomu zvykne "zadrhavat". Je to napr. aj tym, ze tam zostarne/utrhne ta gumova manzeta pri konci a necistoty sa dostanu medzi bouden a lanko samotne. Ale moja otazka je - kde zvykne to lanko drhnut a drat sa (za predpokladu, ze manzeta je OK)? Tipujem to na miesto, kde lanko prechadza dnu do auta k peadlu...? Da sa tomu nejako zabranit? Pametam sa, ze ked mi davali nove spojkove lanko, spojka isla uplne hladko, ani som necitil, ze ju stlacam. Ale postupom casu (pol roka) ide spojka zase taszie. Moze byt este ina pricina, preco ide spojka casom stale tazsie ? Da sa do toho boudenu napr. vstreknut olej?
Lanko bych v žádném případě nemazal. Prach s olejem udělá časem své. Jediná závada je v netěsné spodní manžetě, která není s kvalitní gumy. Tam je zdroj veškerých potíží s drhnutím lanka. Mám zkušenost ze služebních Matízů. Pokud je prasklá manžeta neváhal bych a co nejdříve vyměnit lanko za nové. Na jiném místě drhnutí lanka snad není ani možné, s tím se se nesetkal, možná, že mají jinou zkušenost servisáci Petrm a Palixs. Obrať se na ně.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km