kopnutie statickou elektrinou pri vystupovani
Moderátor: Blue Lanos
kopnutie statickou elektrinou pri vystupovani
Zdravim.
Mam taky maly problem. Uz asi pred 3-4 mesiacmi ma zacalo auto pri vystupovani kopat pri dotyku na dvere (aj na spolujazdcovych to robi)...je to ako staticka alektrina.
Minuly tyzden to prestalo a od vcera to znovu kope.
Podotykam ze som na sebe nemal nic nilonové a ani potahy niesu take ze by vytvarali staticku elektrinu.
Cim to moze byt?
Moze to byt tym ze je niekde nieco zle ukostrene alebo tak nieco?
Nejako velmi mi to nevadi...ale predsa predtym mi to nerobilo.
Prosim poradte co s tym?
Inac robi to aj znamemu na Mitsubishi SpaceStar a dalsiemu na Citroene Berlingo.
Mam taky maly problem. Uz asi pred 3-4 mesiacmi ma zacalo auto pri vystupovani kopat pri dotyku na dvere (aj na spolujazdcovych to robi)...je to ako staticka alektrina.
Podotykam ze som na sebe nemal nic nilonové a ani potahy niesu take ze by vytvarali staticku elektrinu.
Cim to moze byt?
Moze to byt tym ze je niekde nieco zle ukostrene alebo tak nieco?
Nejako velmi mi to nevadi...ale predsa predtym mi to nerobilo.
Prosim poradte co s tym?
Inac robi to aj znamemu na Mitsubishi SpaceStar a dalsiemu na Citroene Berlingo.
Daewoo Lanos 1,5 S, 14"CMS 185/60 R14 Barum Bravuris, CD/MP3 Panasonic, centrál, alarm, tlmiče Monroe Reflex
- Reklama
Re: kopnutie statickou elektrinou pri vystupovani
Ty mas kozeny nebo snad mokry potahy na sedackach? Mne to dela taky a jednoznacne je to potahama, cim jinym. Zkus si dat na sedacky antistaticky igelit nebo gumovou podlozku anebo se min vrt pri jizde a uvidis, jestli to pomuze...Darrio píše:Zdravim.
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Jo me to taky ted parkrat koplo, myslim ze na to ma vliv to dlouhodobe sucho.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Ano, staci sa kovovej casti auta dotknut kovovym predmetom drzanym v ruke. Ruka sa ale musi priamo dotykat toho kovoveho predmetu. Naboj preskoci, ale nie je citit. Pokial drzis v ruke kluc za plastovu cast a nedotykas sa kovovej casti, naboj nepreskoci a potom to kope.
Naboj vznika trenim auta o vzduch pri jazde a trenim pneumatik o asfalt. Najviac je to citit hlavne ked je suchsie. Niekedy sa preto auto "prizemnovalo" takym kovovo-gumovym pasikom, vaecsinou viditelne zavesenym niekde vzadu na podvozku a dotykajucim sa zeme. Ale aku ucinnost, a ci vobec nejaku to malo, to neviem.
Naboj vznika trenim auta o vzduch pri jazde a trenim pneumatik o asfalt. Najviac je to citit hlavne ked je suchsie. Niekedy sa preto auto "prizemnovalo" takym kovovo-gumovym pasikom, vaecsinou viditelne zavesenym niekde vzadu na podvozku a dotykajucim sa zeme. Ale aku ucinnost, a ci vobec nejaku to malo, to neviem.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
tim ze se uzemnite tak dostanete pecku, pijte vice redbull a vse bude v poho
je treba uzemnit auto a uz to kopani prestane, na zigulikach se to pouzivalo skoro na vsech
je treba uzemnit auto a uz to kopani prestane, na zigulikach se to pouzivalo skoro na vsech
Naposledy upravil(a) Slavek dne pon dub 23, 2007 18:37, celkem upraveno 1 x.
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Tak vdaka vsetkym za odpovede. Ako vidim tak v tom nie som sam. Uz ma to ani tak netrapi ked viem ze to robi aj inym. Ako tu bolo spomenute ....ze za to moze to dlhodobe sucho...mozno na tom nieco bude.....nerobilo mi to tyzden a prave vtedy prsalo
a aj to ze sa auto nabija statickou elektrinou pri jazde ako sa trie vzduch o auto.. pretoze mi to nerobi pri kratkej jazde.
a aj to ze sa auto nabija statickou elektrinou pri jazde ako sa trie vzduch o auto.. pretoze mi to nerobi pri kratkej jazde.
Daewoo Lanos 1,5 S, 14"CMS 185/60 R14 Barum Bravuris, CD/MP3 Panasonic, centrál, alarm, tlmiče Monroe Reflex