Prehrieva sa mi voda
Moderátor: Blue Lanos
Prehrieva sa mi voda
Chcem vas poprosit o radu. Mam Espero aj s plynom, a nekurilo mi. Precistili mi radiator, ale od vtedy sa mi prehrieva voda, normalne zacne vyvierat. Neviem ci je to nejakym snimacom teploty, alebo termostatom. Neviete niekto kde je umiestneny termostat? Vdaka
MAM ESPERKO, BORDOVE, S PLYNOM, NAJAZDENYCH CCA 180 TIS. KM
- Reklama
- Rumcajz
- Kontaktovat uživatele:
nazdar, termostat je tady....
.. a skus si odsledovať či ti zopína ventilátor..
cao
.. a skus si odsledovať či ti zopína ventilátor..
cao
Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
- Rumcajz
- Kontaktovat uživatele:
skus vytiahnuť konektor teploty pre RJ (je na tom obrázku)
.. keď ho vytiahneš, musí zopnúť ventilátor, ak ho nepustí, bude ventilátor v prde..
cao
.. keď ho vytiahneš, musí zopnúť ventilátor, ak ho nepustí, bude ventilátor v prde..
cao
Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Tak som nieco skusil, ale zatial este neviem co tomu je.
Neviem ci mam iny typ motora, ale u mna to vyzeralo trosku inak. Nechal som zovriet vodu, vyskusal ci nie je zapchaty chladic ale kedze je horuci aj hore aj dole, tak toto som vylucil. Nasledne som odpojil aj jeden snimac, aj druhy snimac a vobec nic sa nestalo. Ani sa nezopol ventilator, ani rucicka na teplomery neklesla. Tak neviem co za koncovky som to vytiahol, ale nezabralo to. Neviete mi niekto poradit, ako by som vyskusal ci mi funguje ventilator na chladici. Je myslienka ze zoberiem dva droty a napojim ho priamo z baterky uplne blba, neposkodim ho. Inak very very dik za odpovede.
Neviem ci mam iny typ motora, ale u mna to vyzeralo trosku inak. Nechal som zovriet vodu, vyskusal ci nie je zapchaty chladic ale kedze je horuci aj hore aj dole, tak toto som vylucil. Nasledne som odpojil aj jeden snimac, aj druhy snimac a vobec nic sa nestalo. Ani sa nezopol ventilator, ani rucicka na teplomery neklesla. Tak neviem co za koncovky som to vytiahol, ale nezabralo to. Neviete mi niekto poradit, ako by som vyskusal ci mi funguje ventilator na chladici. Je myslienka ze zoberiem dva droty a napojim ho priamo z baterky uplne blba, neposkodim ho. Inak very very dik za odpovede.
Ano, to co si zasipkoval je termostat. Teda v tom kryte je termostat . Meni sa celkom lahko ked sa Ti podari dostat dolu tie origo stahovacie "pasky". Odporucam ich potom nahradit skrutkovacimi, inak to nemusis utesnit.
Ale ak sa chladic ohrieva, tak termostatom to byt nemusi. Na motore zo strany od kabiny su dve cidla teploty. Jedno ide k budiku a druhe k riadiacej jednotke. Ked teplota na cidle ktore krmi RJ vystupa nad istu hodnotu, tak RJ sama spusti vetrak na prvy stupen (teda cez predradny odpor). Okrem toho by na tej fotke vpravo zboku na chladici (pri vrsku) malo byt spinacie cidlo podobne ako na dkodovke (dokonca mi pripada ze je zamenne len cenou sa lisi (asi 5x)). TOto cidlo ma zapnut vetrak na chladici na plny vykon. Ja mam novy chladic a cidlo mi tam nedali, takze som si ho doplnil len este nezapojil.
Vcera som si na dialnici v zapche pred RK vyskusal ako to cele funguje. Budik ma 4 ciarky. Po zahriati motora sa drzi vdaka termosatu rucicka na (pripadne tesne nad) druhej ciarke. V zapche na dialnici postupne vystupala az k 3tej ciarke, potom zopol vetrak (len cez RJ kedze teplotnby spinac na chladici som stale nezapojil) a rucicka pomaly spadla nazad k druhej ciarke.
Takze odporucam na volnobehu skontrolovat ci sa spusta vetrak, ak nie, tak ci vobec dokaze fungovat a potom prekontrolovat kabelaz a stav cidiel .
Ale ak sa chladic ohrieva, tak termostatom to byt nemusi. Na motore zo strany od kabiny su dve cidla teploty. Jedno ide k budiku a druhe k riadiacej jednotke. Ked teplota na cidle ktore krmi RJ vystupa nad istu hodnotu, tak RJ sama spusti vetrak na prvy stupen (teda cez predradny odpor). Okrem toho by na tej fotke vpravo zboku na chladici (pri vrsku) malo byt spinacie cidlo podobne ako na dkodovke (dokonca mi pripada ze je zamenne len cenou sa lisi (asi 5x)). TOto cidlo ma zapnut vetrak na chladici na plny vykon. Ja mam novy chladic a cidlo mi tam nedali, takze som si ho doplnil len este nezapojil.
Vcera som si na dialnici v zapche pred RK vyskusal ako to cele funguje. Budik ma 4 ciarky. Po zahriati motora sa drzi vdaka termosatu rucicka na (pripadne tesne nad) druhej ciarke. V zapche na dialnici postupne vystupala az k 3tej ciarke, potom zopol vetrak (len cez RJ kedze teplotnby spinac na chladici som stale nezapojil) a rucicka pomaly spadla nazad k druhej ciarke.
Takze odporucam na volnobehu skontrolovat ci sa spusta vetrak, ak nie, tak ci vobec dokaze fungovat a potom prekontrolovat kabelaz a stav cidiel .
Skontroluj poistku ventilátora. Poistka je v kabíne pri nohách
vodiča, v poistkovej skrinke. Je to jedna poistka pre obidva
ventilátory - na chladiči vody aj na chladiči klimy, ak klimu
máš. Ja som mal zlý ventilátor na chladiči klimy, ktorý mi
skratoval, a tým nešiel aj ventilátor na chladiči vody.
Potom som ventilátor na klime odmontoval a odvtedy mám pokoj.
Voda sa nepriehrieva ani vlete. Jeden ventilátor mi stačí.
Už mám opravený aj ten na klímu, ale všetci tu tvrdia
že postupne prederavuje chladič klimy, tak ho tám asi
ani nedám.
vodiča, v poistkovej skrinke. Je to jedna poistka pre obidva
ventilátory - na chladiči vody aj na chladiči klimy, ak klimu
máš. Ja som mal zlý ventilátor na chladiči klimy, ktorý mi
skratoval, a tým nešiel aj ventilátor na chladiči vody.
Potom som ventilátor na klime odmontoval a odvtedy mám pokoj.
Voda sa nepriehrieva ani vlete. Jeden ventilátor mi stačí.
Už mám opravený aj ten na klímu, ale všetci tu tvrdia
že postupne prederavuje chladič klimy, tak ho tám asi
ani nedám.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
ventilator vyskusas najlahsie tak, ze vyskratujes kontakty cidla, ktore je na pravej strane chladica pri pohlade spredu... je to cidlo max rychlosti, tak ako pise ppp, takze asitak najlahsie zistis ci je ventilator ok...
ja som tam mal prirobene spinanie, takze ked som stal v zapche som ho hned zapol a necakal kedy zacne stupat teplota....
ja som tam mal prirobene spinanie, takze ked som stal v zapche som ho hned zapol a necakal kedy zacne stupat teplota....
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
Tak dnes sa mi podarilo vyskusat ventilator, a funguje, ale vyskusal som ho iba tak, ze som priamo z baterky napojil 2 kable a roztocil sa.
kedze si uz dalej neviem rady, musim ist do FKVK Kosice, nech sa na to pozru. Vsetkym vdaka za pomoc.
kedze si uz dalej neviem rady, musim ist do FKVK Kosice, nech sa na to pozru. Vsetkym vdaka za pomoc.
-
- Kontaktovat uživatele:
Aaaaaa, dalsi kosican , dohodni sa s uzivatelom "dedo-miki" - autoelektrika, seriozny pristup a ako odbornik vie kam sahnutTlucko píše:Tak dnes sa mi podarilo vyskusat ventilator, a funguje, ale vyskusal som ho iba tak, ze som priamo z baterky napojil 2 kable a roztocil sa.
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
tak cidlo mas pod kytkama, novy cidlo a zase budes tocit, pokud to fakt nebudou pojistky
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW