problem se startovanim a predni brzdou

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
p4t
Kontaktovat uživatele:

problem se startovanim a predni brzdou

Příspěvek od p4t »

Zdravim. Mam problem se svym Matizem.

Obcas mivam problem s nastartovanim. Zkousel sem vycistit rozdelovac a hned se to zlepsilo, nicmene mi to pak jednou nastartovat neslo ani potom, nenapada nekoho s cim by pripadne mohl byt problem?

A druhy problem mam s levou predni brzdou. Pri delsim brzeni se zacne ozyvat prerusovany zvuk. Jako by byl brzdovy kotou zvlneny a desticka o nej drela. Muze to byt tim, ze je kotouc slaby a pri brzdeni se zahranim zkrouti? Nebo cim by to pripadne mohlo byt? Pripadne je narocne vymenit brzdovy kotouc? Jak zjistitm, zda je chyba vazne u kotouce? Koukal jsem na nej, je dost hrbolatej, ale nevyznam se v tom..
Reklama

Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Ad brzda: Nemáš tam sjetou destičku? Zvuk co popisuješ mi dělala onehdá Škodovka....vyměnil jsem destičky a pohoda....jinak zajeď do servisu,aby se na to podívali....pokud nejsi servisák, tak bych se do brzd být tebou nepouštěl...
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Rado

Příspěvek od Rado »

Teraz sme mali podobny problem s brzdami na Ignise.....ked sa intenzivnejsie brzdilo zacalo to vydavat podobny zvuk..(kov o kov)a aj ten kotuc bol pekne hrbolaty. Zistilo sa ze su totalne vydrete platnicky a kotuce.
Oprava 7 litrov.
Podotykam ze to je firemne auto.
a k tomu startovaniu...no bud to das do servisu a bohvieco ti tam najdu.
Alebo skusis sam, a budes postupne vymienat najprv nove sviecky, potom kable, potom rozdelovac...popripade cievku a to najdrahsie opticky snimac v rozdelovaci(pri tych poslednych 2 zalezi aj ktroy rocnik mas a obsah).
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
p4t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p4t »

ok, zkusim mrknout na ty desticky, nekde jsem tu cetl, ze 2mm je min. Sedi to? muze byt? Servisak nejsem, ale vymenit desticky nebo kotouc bych prece mohl ne? Pripadne s tatikem, ten ma sikovnejsi ruce a zkusenosti aspon ze skodovky.. i kdyz chapu, ze je to drobet neco jinyho :)
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Bacha, Matiz má kotouče až za nábojem, takže dávej majzla, ať si nepoškodíš ložisko, nebo si rovnou kup i nový ložiska ;)
p4t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p4t »

jj, to sem nekde cetl, ze se asi vyplati rovnou s kotoucem poridit novy loziska, ze to neni zas takova investice (za ty loziska navic) :)
zatim jsem teda vubec nekoukal, jak to tam je chyceny, ale o vikendu se k tomu snad dostanu, tak na to chci mrknout..
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“