otáčky motoru
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
otáčky motoru
Může mi někdo poradit v čem by mohla být závada na Nexii 1,5 8 ventilů
kde volný chod kolísá mezi 600 až 1200 ot/min a třese se.Další závada je , že po odstavení vozidla na 15 minut až 2 hodiny po nastartování netáhne, jako by jelo na 2 válce a najednou po 200 metrech chytí a pak už je vše normální. Studený motor ani teplý těsně po zastavení to nedělá. V autorizovaných servisech mi to už hledají rok, vyměnili co se dalo za strašné peníze a výsledek téměř žádný.
Díky pavel.chmura@post.cz
kde volný chod kolísá mezi 600 až 1200 ot/min a třese se.Další závada je , že po odstavení vozidla na 15 minut až 2 hodiny po nastartování netáhne, jako by jelo na 2 válce a najednou po 200 metrech chytí a pak už je vše normální. Studený motor ani teplý těsně po zastavení to nedělá. V autorizovaných servisech mi to už hledají rok, vyměnili co se dalo za strašné peníze a výsledek téměř žádný.
Díky pavel.chmura@post.cz
- Reklama
toto je stale...
pani, ja myslim ze sa tento preblem prejavuje u mnohych... mne to robi stale... a to uz mam aj nove sviecky aj nove kable, apropo origos mam stale v kufri... na fore sa preberalo ze to moze sposobovat krokovy motorcek...
to pavel: a ked ti to ako naskoci po 200 m tak to dobre trhne celym autom vsak? ja som inak skusil nieco take ze ked nastartujem tak pockam ci to zacne alebo nie kolisat az spaduvat skoro na nulu. ak ano, tak ho troska posteklim plynom troska povrcim a potom je to ok... ale serie to cloveka... uz rozm,yslam ze vymenim ten krokovy motorcek... aj ked stoji par tisic...
to pavel: a ked ti to ako naskoci po 200 m tak to dobre trhne celym autom vsak? ja som inak skusil nieco take ze ked nastartujem tak pockam ci to zacne alebo nie kolisat az spaduvat skoro na nulu. ak ano, tak ho troska posteklim plynom troska povrcim a potom je to ok... ale serie to cloveka... uz rozm,yslam ze vymenim ten krokovy motorcek... aj ked stoji par tisic...
Ešte ti to neťahá?
Problém môže byť, že máš zanesený palivový filter, a tak dlhšie trvá, kým ti palivové čerpadlo dostatočne natlakuje systém. Alebo ti nefunguje vyhrievanie lambda- sondy, a tá ti potom vysiela nesprávne ÚDaje o bohatosti zmesi do riadiacej jednotky. Ale palivový filter kúp nový aj tak.
Me to delalo podobne, taky vymenili svicky, kabely, civku a nic. Pak jsem natankioval u jiny pumpy - SHell, na zkousku a ejhle, bylo po problemu. Ted jsem zase ja blbec bral jednou u Carrefouru a dela to zas. No nastesti uz mam nadrz skoro vyjetou, tak zase naberu jinde. Shell-ka je draha, ale treba JET nebo ARAL taky muze pomoct
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Taky mi to cukalo a žralo jak pumprdlíček, myslel jsem si: kabely, svíčky, vyšrouboval jsem svíčky a byly černý jak viks, můj mechanik špekuloval a pak prohlásil, že to je benzínem (shodou okolností jsem bral na ONU) a on ty svíčky a kabely před měsícem měnil. Tak se mi vysmál a poslal dotankovat nádrž Shell V-powerem. Styděl jsem se a jel domů, jenže to škubalo furt. Ráno jsem vez´malýho do školky a ten si stěžoval, že to auto "trnká", tak jsme otevřeli motor a malej řiká: " tati, co to tam visí, ňáká černá trubička...." No bylo to vypadlý přisávání vzduchu do karburátoru, takže jsme trubičku nasadili a už to "NETRNKÁ" a to jsme do toho motoru den předtím s mechanikem hodinu...
Tankuju v Plzni na ONO dost často ... a benzínem to není - jezdí to na něj normálně i když spousta lidí tvrdí, že je to sajrajt
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
No ono taky zalezi na vytizenosti te benzinky.....je celkem dost rozdíl jestli mají velkej obrat a benzin rychle rozprodaji a dovezou si novej, nebo jestli jim v tech nadrzich lezi dva mesice...
PECA
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...
Casto tu pisete o zlom benzine ale ja som sa s tym este nestretol a aj o tom pochybujem.Ak otacky plynule kolisu aj pri stojacom aute najcastejsie je netesniace sanie-odpadnuta nejaka hadicka,ak to ide zle a potom obzivne a taha a potom zase nie chyba je v dodávke paliva a ak to vynechava chyba je v systeme zapalovania(voda v rozdelovaci,cievka v rozdelovaci,najcastejsie vysokonapatove kable)