Chladič klimatizace

Moderátor: Blue Lanos

pavel123

Chladič klimatizace

Příspěvek od pavel123 »

Tak jsem doplnil klima (U Cháry - OK), ale do rána to uteklo a je vidět díra v chladiči klima.
Našel jsem u ACI nový chladič za 3600 s DPH, ale nevím zda je to možné vyměnit amatérsky, zda tam není nějaký zádrhel ??
Dále nevím zda je nutné měnit "sušič" u klima (najeto asi 140 tis)?
Dá se nekde sehnat levnější chladič nebo se to dá opravit a má ta oprava vůbec cenu ??
Díky za radu a inspiraci.
Pavel
Reklama

pavel123

chladič

Příspěvek od pavel123 »

Tak jsem chladič koupil a vyměnil, je to jednoduché a tak hodina práce. Cladč motoru se jenom povolí a odkloní a chl. klima jde ven v pohodě.
Dnes jsem doplnil u Cháry Praha v Karlíně u benzínky OMV za hotelem.
Doplnění s kontrolou těsnosti stojí 999,. s DPH a desinfekce 100,-.
Jinak sprej (stačí asi na 2x desifikovat) tam mají za 160,-.
Udělal jsem geometrii za 750,- digi mašina s protokolem. Vše na počkání.
Klima chladila 1,1°C na volnoběh - tamní rekord, ale dnes bylo zataženo a pršelo.
Doporučuji
Richard

Příspěvek od Richard »

Tam jsem byl taky (v akci za 800,-), ale překvapuje mě, že ti to nafouli do děravýho systému???? To by ten automat asi neměl dovolit :!:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

My mame v praci velke leakovacky na priemyselne klimy a tam sa chladic najprv vysava a ked tesni pak sa tlaci presna gramaz chladiva. Tiez si myslim, ze to ta masina nenatlaci do deraveho chladica :?
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Ale natlačí když chceš aby ti zákazník přijel zítra nebo za pár dní že už to zase nechladí a ty si mu řekl ale tam máte díru ta se musí spravit bohužel to minulé naplnění už vám nikdo nevrátí to ste neřekl ža to chcete zkontrolovat to jsou přesně ty akce naplníme vám klimatizaci za 999 Kč ale dvakrát :lol: :lol: :lol: a ještě si naůčtujemem opravu :cry:
Richard

Příspěvek od Richard »

No asi to tak může být :roll: :roll: , ale i já byl u Cháry a snad ten automat na plnění klimy funguje OK, kecal jsem tam s nima asi 45 minut a říkal mi co zhruba dělá. Jen to vakuování a test před naplněním trval asi 25-30 minut. A jestli byla viditelná díra na chladiči tak nevím :roll: :roll: ale mělo by se na to přijít už při testu, od toho je to automat :!: :!: :evil:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jasně automat dělá vakuování a pak to opravdu trvá tak dlouho ale jestli měl klimu ráno prázdnou tak to byl fakt mega podvod a nebo super smůla mohl taky dostat za jízdy kamínkem :cry: a nebo to vakuování určitě neudělá takový podtlak jako nakonec vytvoří spuštěná klima a mohlo dojít k tomu že díra se vakuováním neprojevila a po natlakování se protrhla abych jim hned nenasazoval medvědí hlavu ;)
Slam

Re: Chladič klimatizace

Příspěvek od Slam »

pavel123 píše:Tak jsem doplnil klima (U Cháry - OK), ale do rána to uteklo a je vidět díra v chladiči klima.
Našel jsem u ACI nový chladič za 3600 s DPH, ale nevím zda je to možné vyměnit amatérsky
Tak me potkal stejny problem... :? Uz jsem to v tech vedrech nemohl vydrzet, tak jsem cvicne zajel k jednomu zdejsimu soukromnikovi (vzal me hned za par hodin od naseho telefonatu, tj. zadne cekani tydny jako v autorizovanym servise), ten mi to takovou pumpou zkontroloval (zkontroloval i kompresor - nastesti se vse ostatni zda OK) a pak mi i nazorne ukazal, kde mi ten chladic klimatizace uchazi (pod sroubem vlevo dole a trosku i pod sroubem vpravo nahore - neco na to strikl a zacaly uchazet bubliny). Nacez mi sam navrhl, ac to bezne nedelaji, ze zkusi ten chladic sehnat a i namontovat (hrozne si totiz pochvaloval, jak to je v Leganze vsechno krasne pristupne a jednoduse montovatelne - tesne prede mnou tam byl totiz manik s kupatkem Peugeot 406 a neustale pri pohledu do motoru kroutil ocima - no stejne ho po druhe dire v trubce klimatizace vyhodil, at si nejdriv sezene trubky, pak ze mu to naplni. :P ).

Zeptal jsem se ho na kolik ten chladic asi prijde a rekl mi, ze asi 4 az 8 tisic. :( Pak si zjistil udaje o aute (Leganza nedokazal ani vyslovit - evidentne neznal :twisted: ) a nekam zacal volat - pak mi (zjevne v soku) oznamil, ze ten chladic me bude stat jen 2800,- a ze do tydne zavola, az dorazi. 8)

PS: Pak mi jeste dodatecne volal, ze by to mohlo byt i do 3 dnu, ale expres dodani chladice z Nemecka ze by bylo za presne tech 3600,- jak pises Ty, coz jsem samozrejme rekl, ze kdyz jsem to vydrzel doted, par dni uz me nezabije. :lol:
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
hugotek

Re: Chladič klimatizace

Příspěvek od hugotek »

Slam píše:
pavel123 píše:Tak jsem doplnil klima (U Cháry - OK), ale do rána to uteklo a je vidět díra v chladiči klima.
Našel jsem u ACI nový chladič za 3600 s DPH, ale nevím zda je to možné vyměnit amatérsky
Tak me potkal stejny problem... :? Uz jsem to v tech vedrech nemohl vydrzet, tak jsem cvicne zajel k jednomu zdejsimu soukromnikovi (vzal me hned za par hodin od naseho telefonatu, tj. zadne cekani tydny jako v autorizovanym servise), ten mi to takovou pumpou zkontroloval (zkontroloval i kompresor - nastesti se vse ostatni zda OK) a pak mi i nazorne ukazal, kde mi ten chladic klimatizace uchazi (pod sroubem vlevo dole a trosku i pod sroubem vpravo nahore - neco na to strikl a zacaly uchazet bubliny). Nacez mi sam navrhl, ac to bezne nedelaji, ze zkusi ten chladic sehnat a i namontovat (hrozne si totiz pochvaloval, jak to je v Leganze vsechno krasne pristupne a jednoduse montovatelne - tesne prede mnou tam byl totiz manik s kupatkem Peugeot 406 a neustale pri pohledu do motoru kroutil ocima - no stejne ho po druhe dire v trubce klimatizace vyhodil, at si nejdriv sezene trubky, pak ze mu to naplni. :P ).

Zeptal jsem se ho na kolik ten chladic asi prijde a rekl mi, ze asi 4 az 8 tisic. :( Pak si zjistil udaje o aute (Leganza nedokazal ani vyslovit - evidentne neznal :twisted: ) a nekam zacal volat - pak mi (zjevne v soku) oznamil, ze ten chladic me bude stat jen 2800,- a ze do tydne zavola, az dorazi. 8)

PS: Pak mi jeste dodatecne volal, ze by to mohlo byt i do 3 dnu, ale expres dodani chladice z Nemecka ze by bylo za presne tech 3600,- jak pises Ty, coz jsem samozrejme rekl, ze kdyz jsem to vydrzel doted, par dni uz me nezabije. :lol:
Zdravim,
tak uz resim problem s chladicem klimatizace i ja, nechal jsem ho naplnit barvivem a chladic je deravy jak cednik:( Sehnal jsem nejlevnejsi kolem 3500kc, tak jsem se chtel zeptat jestli nekdo nemate kontakt, kde ho koupit jeste levneji (kazda kacka usetrena dobra :-)), nebo jestli by jste mohl dat kontakt na toho cloveka, ktery ho mel za 2800.
predem dikes
Slam

Příspěvek od Slam »

Nevim, jaky clovek ho mel za 2800,- (byl to prostrednik prostrednika, ktery nejspis jen sliboval), pisu ze jem ho mel nakonec za 3600,-

A jestli chces usetrit, tak si stahni okynka a nemusis kupovat zadny chladic... ;) Jinak nemyslim, ze zrovna chladic je vec, na ktere by se melo za kazdou cenu setrit, zvlast kdyz rozdil je jen 7 stokorun (aneb cena jedno slusnejsiho umyti auta).
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Keď som kúpil moju tak klíma nešla zašiel som do servisu tam to vakuovo skúšal asi 30 min. a potom to naplnil ;) cena 800 sk :? no a po troch mesiacoch klíma zasa prázdná a tak asi vážne stiahnem okýnka lebo momentálne na jakúkolvek opravu klímy nejsú financie :cry:
Goose
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goose »

Koukam,ze chladic klimy je u Legy casta zavada,no ja budu taky potrebovat novej a nejsou na nej finance taky,takze se taky budu muset spolehat na okynka nebo klasicky topeni... ;)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Treba pozerať dlhodobú predpoveť počasia a potom sa zariadiť :lol: čiže teplo-opraviť klímu,trocha chladnejšie alebo krátke leto-vykašlať sa na klímu :lol: :lol: :lol: A hlavne financie-radeji to prepiť na stretku :twisted:
Goose
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goose »

No ja si vzdycky vystacil s otevrenyma okynkama nebo jen topenim otocenym na chlazeni,takze pro me nefunkcni klima neni takova tragedie... ;)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
jegi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jegi »

No tak tragedia to fakt nie je.Ale v lete keď je veľký hits a stojíš na semafóroch,zácpe a pozeráš pri zatvorenom okne v príjemnej teplote na tkzv lepšie autá /skoda, WW atď/ako v nich sedia uvarení nešťastníci,priznávam,že je to fajnový pocit! :lol:
ex Espero 1.5 GLX
Mazda 6, 1.8
Moje hobby: http://www.cactuslandia.websnadno.cz
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“