Prasklá trubička brzd :-(
Moderátor: Blue Lanos
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Prasklá trubička brzd :-(
Tak po kratké době se na našem Matízkovi vyskytla další závada, no holt už to začíná být dědeček Tentokrát jsem jel s autem já, tak si jedu, jedu a docela ho valím z kopce a už se blížím dolů a tak začínám brzdit...no vlastně nezačínám, protože brzdový pedál jsem prošlápl a nic Tak jsme to nějak ustály a ručka pomohla...ufff... Opatrně jsem dojel asi 20km do servisu a tam jim to nechal...oprava trvala asi 10dní, jelikož nikde trubičky neměli a tak se čekalo a když jsem to tam dával a ptal se kolik za to, tak prej asi pár stovek a nakonec z toho byli 4tis.!!!
Takže Matízek začíná pěkně zlobit, ale zase už jezdí jako dáběl a naposledy 165km/h...
Takže Matízek začíná pěkně zlobit, ale zase už jezdí jako dáběl a naposledy 165km/h...
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
- Reklama
Jo jo tak se to dneska dela priste budes chytrejsi a nechas si napsat zakazkovej list i s cenou opravy , a jak vime muzou ji zvednout jen o 10% . Takze ponauceni - CO JE PSANO, TO JE DANO bez papiru jim dneska nenecham ani otevrit kapotu
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
To mas sice pravdu a tohle vim, ale oni to tam proste nepisou, protoze nemuzou vedet co s tim bude...
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
brzdy
....to Badger to je oblož prostě mašle - já bych to pochopil, kdyby měnili brzdový válec - prasátka - destičky, ale trubku v ceně maximálně 500 Kč to je síla - ostatně trubku i s kapalinou umí vyměnit i tvůj pes ( dle SM a hodnocení oprav ), chápu že trubka má zarezlou převlečnou matici - na to jsou klíče s pohyblivou zakusující se spodní částí, navíc universál od 9 - 15 ), ale to nemá smysl....prostě servisy chtějí sponzoring
mějte se fajn
mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
Na nasom 2hom matizovi prehrdzavela trubka od zadneho laveho kolesa.Nova stala cca 480,sk.Bola naformovana podla karoserie a marala cca 1,5m.No kebyze ju tam chcem dat v pôvodnom stave muselo by ist dolu riadenie a asi aj motor.Tak som ju tam dako pokrutil.Nema sice origos tvar ale funguje.A trvalo mi to asi 2hod.
trubka
...to PAMA trubky se kupují měděné a to na délku podle originálu ( nechají se udělat - jakýkoliv rozměr ) a tvarují se podle toho kam ji dáváš - měnil jsem takto obě brzdové trubky na zadní nápravě - proto jsem tvrdil, že to zvládne i Váš pes....
mějte se fajn
mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Nam taky praskla pred zadni levym kolem... Bohuzel nemam cas na to opravit si to sam, jelikoz mam dve zamestnani...PAMA píše:Na nasom 2hom matizovi prehrdzavela trubka od zadneho laveho kolesa.Nova stala cca 480,sk.Bola naformovana podla karoserie a marala cca 1,5m.No kebyze ju tam chcem dat v pôvodnom stave muselo by ist dolu riadenie a asi aj motor.Tak som ju tam dako pokrutil.Nema sice origos tvar ale funguje.A trvalo mi to asi 2hod.
brzdy
....to Badger není o tom, že nemáš čas ( to chápu ) - to je o tom, že servisy neví co by si řekli, v tomto případě 4tis. z toho 500 materiál a možná mechanikovi dají 70 - 100 samožřejmě v úkole ještě méně a dejme tomu na režijní náklady 100 - tak že 3 300 si sponzoroval " chudáka" majitele....kde jsou hodinové sazby 350 - 500 ? nemám více co dodat....
mějte se fajn
mějte se fajn
serpico
serpico
K té ceně servisu ohledně výměny brzdové trubičky lze dodat pouze jen to, že záleží na tom, co servis musel demontovat, aby onu trubku usadil jako původní originál. Pokud si to děláš sám, naohýbáš si ji podle sebe a nic nedomontuješ. Servis by to měl dělat ale jinak. Trubka tam musí být usazená jako originál a to se bez demontáže určitých součástí neobejde. Jedinná cesta je nechat si vystavit dílenský list, který by měl být součástí faktury a ze kterého je zřejmé, co se na voze dělalo. Další úvahy o ceně opravy jsou tudíž bezpředmětné.
trubička
....no GHOST dobrá úvaha to mě nenapadlo - Badger nedělej si iluze - zajímal by mě názor profíka palikx a petrm, JRD atd.....já jsem jenom poučený od SRBY....
mějte se fajn
mějte se fajn
serpico
serpico
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Ja si zadny iluze nedelam a proste ted nemam cas si delat opravy sam a tak musi auto do servisu! A musime si uvedomit, ze obchodnici budou chtit vzdy vydelat a to same by jsme delali i my, kdyby jsme podnikali, ale to uz je debata zase o necem jinem... Timto se samozrejme servisu nezastavam, jen rikam jak to funguje vsude v obchode!!!