Ten průtokoměr je dost drahá záležitost a zbytečná komplikace. Dal by se snad použít impuls od vstřiku. Palubní počítače to berou taky z tohoto místa.RoSta píše:to by asi šlo, len nejako potom treba zmerať aj prietok na hadičke, ktorou sa vracia "prebytočné" palivo...
Diagnostika už po několikáté
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Reklama
Nemám v úmysle presne merať množstvo spaleného paliva,
stačí aby niečo ukazovalo úmerne s aktuálnou spotrebou.
Na Š 100 som mal akýsi ekonomer, ktorý snímal podtlak
sacieho potrebia a vyhodnocoval ekonomickosť jazdy.
Mal zelené a červené pole. Čosi podobné by som chcel,
aby si človek vedel porovanať či pri tej istej rýchlosti
je lepšia 3 či 4 -ka.
Na to by mal stačiť iba to zapojenia ako som hovoril.
Tvrdosť napájania vstrekov je otázka.
stačí aby niečo ukazovalo úmerne s aktuálnou spotrebou.
Na Š 100 som mal akýsi ekonomer, ktorý snímal podtlak
sacieho potrebia a vyhodnocoval ekonomickosť jazdy.
Mal zelené a červené pole. Čosi podobné by som chcel,
aby si človek vedel porovanať či pri tej istej rýchlosti
je lepšia 3 či 4 -ka.
Na to by mal stačiť iba to zapojenia ako som hovoril.
Tvrdosť napájania vstrekov je otázka.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
- seky
- Kontaktovat uživatele:
Po dlhšom laborovaní a hľadaní info ohľadom diagnostiky na Nubiru II som zistil,že Nubira II ma tiež protokol ALDL a nie OBDII,ako to uvádzajú, hoci už ma 16-pin.diagnosticku zásuvku.Mal som spravený interface na OBDII podľa schémy z PL stránok a rôzný software,ale s ničím to nechcelo chodiť.
Podľa všetkého čo som ,kde našiel tak táto schéma je zhodná aj so schémou na ALDL interface.Nakoniec som našiel na http://nubira.info/forum/ diskusiu k tomuto problému.Pri Nubire II treba prepojiť v diag.zásuvke pin5 a pin6 a chybový kód sa vybliká cez CHECK ako pri Nubire I.Takže teraz ešte ostáva skúsiť iný interface a nejaký soft z ktorým to bude chodiť.
Podľa všetkého čo som ,kde našiel tak táto schéma je zhodná aj so schémou na ALDL interface.Nakoniec som našiel na http://nubira.info/forum/ diskusiu k tomuto problému.Pri Nubire II treba prepojiť v diag.zásuvke pin5 a pin6 a chybový kód sa vybliká cez CHECK ako pri Nubire I.Takže teraz ešte ostáva skúsiť iný interface a nejaký soft z ktorým to bude chodiť.
TACUMA 1.6/16V LPG Magic3 , strieborna 92U , JVC KD-R801
Takova otazecka ohledne konektoru u Nubi I. Byl sem v servisu, kde maj i diagnostiku, byl sem u toho, pritahnul takovej pomalu salovej pc a sel pro jeden asi z 15 redukci konektoru. Bohuzel mu tam ani jeden nepasoval. Jinak ta diagnostika byla za 300,- coz je slusna cena
A ted ma otazka , ten konektor, co ma Nubi 1 97 je nejakeho standardniho rozmeru nebo je to zase nakej povedenej atyp?
A ted ma otazka , ten konektor, co ma Nubi 1 97 je nejakeho standardniho rozmeru nebo je to zase nakej povedenej atyp?
Daewoo Nubira I 97 2.0 16V sedan , 2-litru zdar !!!
Diagnostika DTC - Nubira I
Po diagnostike pomocou softu Tyranus mi ukazalo kod zlyhania (Malfunction flag 2) 64 s popisom:
DTC = 64 -> EST A shorted to GND.
I ked som sa snazil na Internete najst vysvetlenie zatial bez uspechu.
Vie mi niekto pomoct s vyznamom tejto spravy ?
DTC = 64 -> EST A shorted to GND.
I ked som sa snazil na Internete najst vysvetlenie zatial bez uspechu.
Vie mi niekto pomoct s vyznamom tejto spravy ?
cisla chybovych kodu mame v knizce muzu se podivat jak to je jestli to cislo neco znamena
s diag jsem taky na zacatku.
ale mam diag pro opel s programem a muzu nejspis upravit i stav km(zatim nevyzkouseno)takze milosi jestli se vsecko povede na srazu se muzem spojit
s diag jsem taky na zacatku.
ale mam diag pro opel s programem a muzu nejspis upravit i stav km(zatim nevyzkouseno)takze milosi jestli se vsecko povede na srazu se muzem spojit
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Jiz mas funkcni diagnostiku na Nubi I , Palikx-i??
Testoval ste jiz nekdo tohle rozhrani , existuje spousta schemat a nevim, jestli jsou funkcni...
U tohodle si tim taky nejsem jist, ale bylo by to bez prace
http://www.sodan.cz/daewoo-aldl-intefrace-p-56.html
Testoval ste jiz nekdo tohle rozhrani , existuje spousta schemat a nevim, jestli jsou funkcni...
Podle mě to není ani tak o rozhraní, jako softu k němu. Já jsem jich stavěl víc, ale nechodilo mi pořádně nic. Jestli tu má někdo něco ověřeného, byl bych rád za tip, či radu.kitt2002 píše:Jiz mas funkcni diagnostiku na Nubi I , Palikx-i??
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Tak sem dnes zkusil pres znamyho pripojeni na diagnostiku. Dela ve velkym servisu emise...Zkusili jsme to, ale zase se nezadarilo. Porad to bud psalo, ze nebyla nalezena, a nebo vyhledavam a pak hned zruseno....grrr.
Pak jeste zkusil pripojit sondu do vejfuku, ale to taky neodhalilo nejake extremni hodnoty, co by nasvedcovalo tomu, ze to ma bohatou smes....
Neni kdy zajet do Prahy, prace do pul 4....volna malo. Ale budu to muset nejak vyresit...
Pak jeste zkusil pripojit sondu do vejfuku, ale to taky neodhalilo nejake extremni hodnoty, co by nasvedcovalo tomu, ze to ma bohatou smes....
Neni kdy zajet do Prahy, prace do pul 4....volna malo. Ale budu to muset nejak vyresit...