Výměna motoru 1,6 za 2,0 a naopak
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Výměna motoru 1,6 za 2,0 a naopak
Mám trochu specifickou otázku.
Šlo by vyměnit motor 2.0 a 1,6? Resp. napadla mně věc...vyměnit motor ze Sedana Nubi do Kombi a naopak + klimku ze Sedana. V Sedanu je 2litr a v Kombi 1,6. Byly by potřeba přizpůsobit brzdy u Kombi?
Zkrátka mi jde o to jestli to jde a co by to obnášelo (myslím přizpůsobit Kombi silnějšímu motoru). A jestli by to mělo cenu. 1,6 má naběháno 96 000 km a 2,0 má naběháno 105 000 km (ještě ke všemu to asi není Nubira motor, jelikož tam těsnění u svodů pasuje jen z 2,0 Vectra a Calibra).
Díky
Šlo by vyměnit motor 2.0 a 1,6? Resp. napadla mně věc...vyměnit motor ze Sedana Nubi do Kombi a naopak + klimku ze Sedana. V Sedanu je 2litr a v Kombi 1,6. Byly by potřeba přizpůsobit brzdy u Kombi?
Zkrátka mi jde o to jestli to jde a co by to obnášelo (myslím přizpůsobit Kombi silnějšímu motoru). A jestli by to mělo cenu. 1,6 má naběháno 96 000 km a 2,0 má naběháno 105 000 km (ještě ke všemu to asi není Nubira motor, jelikož tam těsnění u svodů pasuje jen z 2,0 Vectra a Calibra).
Díky
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- Reklama
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
No oficiálně vzato....v techničáku je napsáno,že se jedná o 1,6 a i vyražený číslo na motoru odpovídá 1,6, akorát že je to 2,0. Takže pokud je tohle překážka,mělo by to být v pohodě,ne?
A co přizpůsobení brzd u Kombi apod.?Bylo by to potřeba?
A co přizpůsobení brzd u Kombi apod.?Bylo by to potřeba?
Originál jsou u dvoulitru vzadu bubny a asi věděj , proč je tam dávaj ...... , ale nevidím důvod , proč by to brzdilo málo , motor o moc těžší nebude , akorát trochu víc jede , tak to nesmíš honit 200 a pak brzdit na 50 ......
Jinak v reálu bych se do takové akce nepouštěl , leda , že bych prohodil moje motory ... , ale z nubirou by to asi nehlo a do matize se nubiráckej motor nevejde
Jinak v reálu bych se do takové akce nepouštěl , leda , že bych prohodil moje motory ... , ale z nubirou by to asi nehlo a do matize se nubiráckej motor nevejde
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
No u 2,0litru Sedana máme kotoučovky i vzadu a u Kombi jsou jen ve předu a vzadu bubny.....spíš se mi jednalo o to, jestli je ta výměna možná,jak je finančně,časově a technicky náročná. No uvidíme. Na sraz přijedu ale stopro ještě původním Sedanem.
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
No u Sedana by stačila 1,6. Kobi mi přijde, že ten 2,0 by mu slušel líp,navíc má větší kufr a hagusy takže když se jede v létě na dovču, tak se musí brát sedan třeba kvůli klimce a ne kombi i když by byl lepší na tohle.
Primárně by to bylo kvůli tomu výkonu. Ale jak říkám, neptám se proto, že to uděláme,ale jestli by to bylo možný.....je to v teoretický rovině, prostě nápad.
Primárně by to bylo kvůli tomu výkonu. Ale jak říkám, neptám se proto, že to uděláme,ale jestli by to bylo možný.....je to v teoretický rovině, prostě nápad.
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
no teoreticky kdyz bude stejny rozvor kol na predku, tak by to slo, ale nejde jen o vymenu motoru, za :
1) uz cislo motoru je ti k nicemu to se neeviduje dulezity je typ motoru aby sedel z prislusnymi papiry. Z veciho na mensi obsah ti papiry prepisou naopak uz ne.
2) musel by si vymenit elektriku a nevim jestli i vyfuk, kombi je asi delsi
3) kouknise na vahu co je u sedanu a co u kombi jak bude velky rozdil tak pocitej i z vymenou per a tlumicu, prevodouky budou stejny.
4) je stim prace a prace, a je treba plac.
ja sem menil motory uz nekolikrat, a jednou diesel za benzin, stalo me to tri dni prace, protoze vsechno je jinak a majitele to stalo 4 tisice
no tak ted uz je muzes vymenit
1) uz cislo motoru je ti k nicemu to se neeviduje dulezity je typ motoru aby sedel z prislusnymi papiry. Z veciho na mensi obsah ti papiry prepisou naopak uz ne.
2) musel by si vymenit elektriku a nevim jestli i vyfuk, kombi je asi delsi
3) kouknise na vahu co je u sedanu a co u kombi jak bude velky rozdil tak pocitej i z vymenou per a tlumicu, prevodouky budou stejny.
4) je stim prace a prace, a je treba plac.
ja sem menil motory uz nekolikrat, a jednou diesel za benzin, stalo me to tri dni prace, protoze vsechno je jinak a majitele to stalo 4 tisice
no tak ted uz je muzes vymenit
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..ale Slaavku neprehaanaj...
ono struny ti mozu zostat take iste...
a kedze mash dve rovnake kastle, tak to mechanicke prehodenie nebude problem..
..akuraat, ta elektrika, a hadicky, nadrzky, a podobne serepeticky..
ono struny ti mozu zostat take iste...
a kedze mash dve rovnake kastle, tak to mechanicke prehodenie nebude problem..
..akuraat, ta elektrika, a hadicky, nadrzky, a podobne serepeticky..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
To: JRD ja ho chci jen odradit, at to doveze me ja mu to prehodim
jinak sem to ani nemyslel ze s tim budou problemy jako ve stylu tady to nesedi tady nedostanu se na zavit ale ze bude muset prehazet komplekt elektriku a to staci, to je horsi nez prohodit motory
To: Ivos delas podvody na pojistounu , tak za usetrene prachy si to nech prehodit ne
jinak sem to ani nemyslel ze s tim budou problemy jako ve stylu tady to nesedi tady nedostanu se na zavit ale ze bude muset prehazet komplekt elektriku a to staci, to je horsi nez prohodit motory
To: Ivos delas podvody na pojistounu , tak za usetrene prachy si to nech prehodit ne
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Slavek: Já za to nemůžu Takhle jsme to už koupili....Jasně,že bychom to nedělali sami. Sice táta se vyzná docela v autech,ale tohle bychom do kupy nedali.A vzhledem k tomu, že jsme koupili lístky na Genesis v Praze, tak ani nejsou teď peníze na to.