Že bych byl taky Sparkař ???

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Že bych byl taky Sparkař ???

Příspěvek od Krtek »

Zdar lidi. Tak stojíme s mladou před asi životnim rozhodnutim. Postavil mně před něj mail z Ostravy s nabídkou na Sparka na leasing za 149 900 Kč. Spíš bych teda uvažoval o dražšim (myslim S+) za 167 tis kč (má navíc centrál, el. okna a posilovač řízení). Letos jsme stejně chtěli brát jinou ojetinu místo Corsy 92 (možná je šance prodat jí za 15 tis, což by bylo na akontaci). A jestli mam platit 3-4 tisíce 3 roky nebo 5 let ale za nový... Furt se víc přiklánim k novýmu. Má Spark nějaký chyby ? Předpokládam, že je už vychytanej. Kolik tak vyjde servis ? Předpokládam, že mladá moc nejezdí takže by byl 1x do roka na servisce, doufam do 3 tis kč. Taky kdybych vzal ojetinu (asi Mates) bylo by mu tak 4-6 let což je dost a po 3 letech bych si nebyl jistej o jeho další použitelnosti. Tohle by snad bylo za 5 let splacený (aniž bych musel sockovat) a předpokládam, že další 3 roky by nemusel bejt problém. Pro mladou je Spark nejhezčí auto a i kdyby měla milion, bere Sparka v nejvyšší výbavě :D
Zkusí mi to někdo rozmluvit ? Nebo podpoří mně někdo z Matesářů/Zvěře spárkaté :) ?
Ještě k mýmu Daewrooskeptizmu.... Od krabice za 150 tis očekávam, že mladou odveze 3x tejdně do práce a 1x měsíčně k rodičum, nic víc.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

K tomu len že já sice mám legu ale srdcovka bol a bude vždy Maťulka a já by som bral hneď buď Matízka alebo Sparka už pre docela lahkú údržbu aj lacnú ,no vlastne dobrá spotreba, dostatok miesta,velmi pohladné autíčko a vcelku dosť spolahlivé takže ja by som bol hned za a pametaj že komu sa mrňe od daewochevy páči je dobrý človek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

To Krtek:
Musím se ohradit. Nemám žádnou :D krabici :D , ale hezké a malé auto, ze slušným výkonem, které má najeto 74000 km bez jedinééééééé poruchy a doufám že to tak i zůstane. A Spark se mi také líbí. Jedině co mi vadí s přibývajícími kilometry je špatná dostupnost servisu Daewoo, zde v České Lípě. Na každou světovou stranu 50 km.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Servis mam taky celkem zruky. Jsem skoro z Berouna a možnosti jsou: Praha, Kladno, Čmelice
Jinak jsem teď někde čet že to nemá podsvětlený přístroje na palubce ???? Doufam, že to byl překlep a ventilátoy a topení je normálně podsvětlený ! Jak to je ?? Kdo má zkušennost ? V Corse to podsvětlený nemáme (asi zub času) a mladá nadává, že potmě se nedá jezdit, protože musí čučet kam a jak nastavit topení. To by bylo celkem dost odrazující od Sparka.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Já si večer připadám jak v letadle, přístrojovka,tlačítka,spínače,rádio vše dobře a hezky osvětleno. Jestli to Spark nemá, tak je to špatné.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
keszi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keszi »

Ja by som bol za sparka. Je to slušné malé autíčko. A určite by si zajazdil v pohode, ved nezabudni že dederáci s trabantom prešli celý svet aj keď to dymilo ako lokomotíva. Čo som si všimol akurát by mi vadilo na prístrojovke ukazovateľ teploty. A je to celkom slušná cena.
mino

Příspěvek od mino »

Tak tak keby už nebola rodinka tak dalej jazdím na Matuľovi, možno Sparku. Je to male veľke auto. Malá spotreba, lacný servis, nízka poistka. Ale ako pri všetkom treba mať šťastie pri kupe. rozhodne Sparkom nič nepokazíš. A bude červený?
Škoda Roomster TSI
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Zajímavý.. Ostraváci posílaj nabídky ale na maily ani dotazy v konfeře nereagujou. To samý "nechte si poslat nabídku". Takže jsme napsal do Čimelic odkud je Soptík s dotazem na Sparky pod 200 tisíc a maj toho levnějšího dokonce za 148 900 a dražšího za 163.931 kč. Akorát leasing byl spočtenej s havarijkem a povinnym růčem asi o 500 dráž a vycházel jim skoro na 4 tisíce měsíčně (což nechci). Tak jsme si chvíli mailovali, já se ptal co s tim můžou dělat a poslal jim to PDFko z Ostravy. Psali, že na tu cenu a splátky se nedá dostat ať to ověřim jestli to platí (dole byla poznámka že konkrétní nabídku rádi spočtou a pošlou). Tak jsem volal doOstravy, prej ty ceny platěj, napsal jsem to do Čimelic a odepsali, že to půjde taky. Asi použijou stejnou leasingovku. Neznáte náhodou někdo Santander consumer finance ? Já to čet prvně.
Barva bude nejspíš žlutá. Červená je sice asi nejhezčí ale jezdí jich dost a ta žlutá je pěkná, Spark v ní vypadá jak plastovej šlapací.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Takže zas o krůček blíž. Nejspíš půjde z domu Corsa, za 10 tisíc :) Už máme vybraný rádio pro bonbónka:

http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp ... NZ=a5x5026

Příští tejden se jdeme project Sparkem (co kdyby fakt mladý nesednul) a asi ho objednáme.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Tu leasingovku bych si být tebou proklepl na internetu.Je dost neznámá.

To, že by Spark neměl podsvícené přístroje, se mi nezdá. Dneska to má každé auto, i to nejlevnější v nejhorším základu. Troufám si říct, že by ani nebylo homologováno pro provoz v ČR.

Jinak Sparka bych bral hned ;)
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Docent

Příspěvek od Docent »

Krtek píše:V Corse to podsvětlený nemáme (asi zub času)
Jo, s tím zubem času jsem si to myslel taky... Tak jsem to dal bráchovi rozebrat a jsou tam akorát nálitky pro objímky, po objímkách a kabelech ani památky. Takže bych řekl, že se to dávalo jen do lépe vybavených verzí, ovládací prvky jsou ovšem univerzální, tzv. "příprava pro podsvícení".
Jinak o té leasingovce jsem nečetl, neslyšel, a to denně zkouknu Měšec, Finance a Finexpert...
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Teď jsem si jí progooglil... SOS už na ní podalo žalobu :shock: Prej za moc velký poplatky za předčasný doplacení leasingů. Takže běžná věc. Koukal jsem je to 5% z nespalcený částky (min 5, max. 30 tis kč). Pojištění sjednávaj přez jiný pojišťovny, takže bych to hodil na Generalli, jestli to půjde.
Je možný mít na sebe 2 auta a na obě mít bonus ? Mladá má rok u kooperativy ale jestli bude leasing na mně, povinnýteda asi taky. Já mam bonus asi 3 roky a bylo by divný mít druhý auto bez bonusu.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Docent

Příspěvek od Docent »

Krtek píše:Je možný mít na sebe 2 auta a na obě mít bonus ?
Pokud máš na mysli povinný ručení, tak to možný není.
Rastos

Příspěvek od Rastos »

Ak Sparka, potom urcite toho drahsieho. Auto bez serva, centralu a el. prednych okien patri do minuleho tisicrocia.
ex: Matiz, Kalos, Lacetti
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

to sice jo ale třeba ty černý nárazníky jsou taky bomba :lol:
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Odpovědět

Zpět na „POKEC“