výměna spodních ramen přední nápravy

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Vít, Jiří

výměna spodních ramen přední nápravy

Příspěvek od Vít, Jiří »

Tak moje nubi je po lékařské prohlídce v servisu -protože se mi sjížděly pneu na vnitřku tak jsem zajel do servisu na geometrii a zjistily mi špatné silentbloky na přední nápravě - někde se tu psalo o jejich vylisování ale prý to není věc trvalá a tak jsem se rozhodl ramena vyměnit za nová
kromě ramen je ještě potřeba vyměnit držáky stabilizátoru a pak ještě kosti stabilizátoru kvůli hluku od přední nápravy
Doufám že to bude letos vše co bude na nubi nové -- teda kromě předního skla a výfuku :( :(
ŘEZNÍK
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Jirko , já jsem třeba volil nalisování nových , nejde oto , že by nevydrželo to lisování , ale můžeš koupit méně kvalitní silentblok a je to . Je fakt , když sečteš ceny silentbloků + asi 400 za čep je cena za celé rameno v pohodě ( stojí asi 1500,- , myslím) . Bavil jsem se o tom v Baldovci s Petrmem , říkal , že jsou i celá ramena , která mají nějaký problém s jedním silentblokem , tak že ho stejně už na novém hned přelisují za jiný , teď už ale nevím podrobnosti , byl to asi nějaký neoriginál......
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

Jirko mne to menili v juni toho roku ptresne to iste stalo ma to asi už prwesne neviem ale do 4tis Sk som sa zmestil. Ramena netrebalo meniť stači tie gumy. Sice v Košiciach v Daewioo servise mi povedali že sa neda iba guma a treba cele rameno v Rožňave v Daewoo mi v pohode vymenili iba gumene vložky. Cele to trvalo jedno predpoludnie
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Serpico

rameno

Příspěvek od Serpico »

....to Vít Jiří problém je v tom, že nikdo nechce měnit přední silentblok v rameni ( problém při nalisování - potvrdil mi to i palikx ) jinak je to rovnocenné s novým ( pokud není rameno ohnuté a viditelně poškozené ), dělal jsem to na nexii ( velký rozdíl v tom asi nebude ), nalisovat to ale jde - namazat mýdlovým roztokem gumu silentbloku - a fixovat obrubu gumy silentbloku - my jsme nabodovali na rameno kroužek s trubky nepatrně větší průměr a obruba se už nemohla poškodit při nalisování - na druhou stranu chápu, že v servisu je to ztráta času - peněz...proto se jim do toho nechce...každopádně se podívej i na čepy - vyměnil bych při jednom - za originály ( to jsem konzultoval s palikxem, vydrží víc ) starý původní jsou nanejtovaný, pokud máš v pytli silentbloky čepy na tom nebudou lépe...navíc dobrá adresa CZDRAFEL - 608 278 722 nebo 222 541 704 nebo czdrafel@volny.cz máme tam slevu 20% po nahlášení prodejnu jsem našel na našem servru Nexie - Nubiry

mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Vít, Jiří

Příspěvek od Vít, Jiří »

tak výměna ramen stála 5 litrů i s prací ramena asi bez desetikoruny 2t/kus
ještě mě čeká výměna kostí stabilizátoru a držák stabilizátoru ale to až poleví sníh
ŘEZNÍK
Serpico

ramana

Příspěvek od Serpico »

....to Vít to ti nemohl, už když to měl rozhozený vyměnit i gumy do kostí ( stabilizítoru ) nebo celý....to je přeci blbost....vyměnil bych navíc i kuláky řízení ( stejně musíš na geometrii viz 400 - 1200 ) a je blbost platit to dvakrát..zachovej nám přízeň jseš dobrej řezník...

mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Vít, Jiří

Re: ramana

Příspěvek od Vít, Jiří »

Serpico píše:....to Vít to ti nemohl, už když to měl rozhozený vyměnit i gumy do kostí ( stabilizítoru ) nebo celý....to je přeci blbost....vyměnil bych navíc i kuláky řízení ( stejně musíš na geometrii viz 400 - 1200 ) a je blbost platit to dvakrát..zachovej nám přízeň jseš dobrej řezník...

mějte se fajn
néé dělal mi to známej mechanik a tohle mi řekl až po převzetí auta není drahej a geometrie byla už v ceně a kuláky jsem měnil v loni
ŘEZNÍK
Serpico

ramena

Příspěvek od Serpico »

...no Vít jinak vše vysvětleno a dodávám velmi dobrá cena jenom spodní kuláky v ramenech 1 000 - 1 200 přidej samotný ramena okolo 1 000 a není co řešit, samotná geometrie u palikxe ( Golc Car ) asi 1 200, pokud dával originál díly super cena ( spodní kulák Delphi PL stojí asi 280 ale je šmejd ), známý ti to tam asi nedal, byl by si za 5-10tisíc zpátky....

mějte se fajn

serpico
Vít, Jiří

Re: ramena

Příspěvek od Vít, Jiří »

Serpico píše:...no Vít jinak vše vysvětleno a dodávám velmi dobrá cena jenom spodní kuláky v ramenech 1 000 - 1 200 přidej samotný ramena okolo 1 000 a není co řešit, samotná geometrie u palikxe ( Golc Car ) asi 1 200, pokud dával originál díly super cena ( spodní kulák Delphi PL stojí asi 280 ale je šmejd ), známý ti to tam asi nedal, byl by si za 5-10tisíc zpátky....

mějte se fajn

měnil mi jen ramena a ty stály komplet okolo 2000 a geometrie + práce 1000 takže to zase tolik neprovařil --- jinak mu dodávám klobásy --- není co řešit :lol: :lol: :lol:
ŘEZNÍK
Serpico

rasmena

Příspěvek od Serpico »

....no Vít ramena se dodávají i s kulovými čepy spodních ramen - jsou tam nanýtovány...ale pokud je to tvůj odběratel není co řešit jak říkáš ( klobásy máš dobrý...).

mějte se fajn

serpico
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“