Co by ste brali?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Co by ste brali?
Octavia kombi 1,9 TDi, klima, abs, 5 let stare, nebo Mondeo 1,9 TDCi GHIA taky cca 5 let? Stav u obou velmi dobry. Ceny v podstate + - stejne.
Na prvni pohled Mondeo, ale dalsi aspekt je taky ceny dilu, dostupnost, servis, kradeze, zabezpeceni. Spolehlivost je asi lepsi u Fordu..
Na prvni pohled Mondeo, ale dalsi aspekt je taky ceny dilu, dostupnost, servis, kradeze, zabezpeceni. Spolehlivost je asi lepsi u Fordu..
- Reklama
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že tady spíše záleží na konkrétním kusu, protože jinak se dá těžko říct které by bylo lepší...co se týče servisu, tak u škodárny je výhoda v tom, že těch servisů je hodně, takže v případě nespokojenosti s jedním má člověk více možností přejít ke konkurenčnímu...ceny dílů a jejich dostupnost bych očekával u obou +- stejné...spolehlivost je taky +- stejná...
...já bych se teda rozhodl pro Oktávu, protože Škoda je mému srdci mnohem blíž než Ford...
...já bych se teda rozhodl pro Oktávu, protože Škoda je mému srdci mnohem blíž než Ford...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Mám v okolí tri Octávky (1,9TDi 110k klíma, 4kotúče atď.) u všetkých odišlo trubo pri cca. 150tis. km. Každá má úplne iného majiteľa.
Nové Mondeo poznám len jedno a tam bol nejaký problém s motorom, ale išlo o dovoz z Nemecka, tak možno tam je pôvod potiaží.
Osobne by som išiel do Mondea (1,9 TDCi Ghia), aj keď o ňom príliš veľa neviem. Príde mi však priestornejšie a motor sa mi páčil viacej. S Octavicou mám čosi najazdené a motor je dobrý, ale ani po cca. 3-5000km neviem, čo mám od podvozku očakávať. Nejak mi nesedí...
Nové Mondeo poznám len jedno a tam bol nejaký problém s motorom, ale išlo o dovoz z Nemecka, tak možno tam je pôvod potiaží.
Osobne by som išiel do Mondea (1,9 TDCi Ghia), aj keď o ňom príliš veľa neviem. Príde mi však priestornejšie a motor sa mi páčil viacej. S Octavicou mám čosi najazdené a motor je dobrý, ale ani po cca. 3-5000km neviem, čo mám od podvozku očakávať. Nejak mi nesedí...
No v zaruce neni uz ani jedno, takze s autorizovanym servisem si lamat hlavu nemusim, napada me ve skodovce je zastaralejsi motor. Plus dalsi fakt je ta prostornost, i Espero mi prijde vetsi nez oktavka. Asi vyhaje Ford, ale diky za reakce. Je fakt ze Espero mi prirostlo k srdci, ale musi uz holka do sveta...
co si vybrat
.....no jak octavia tak mondeo 5let staré a v dieselu, takže počítej 250tisíc km ( stav tachometru mi nezajímá lehko lze změnit, v servisní knížce něco bude do 90tisíc km, ale taky to není směrodatný ) já ti nechci kazit chuť....můj názor ani jedno
mějte se fajn
mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
koupě
...no mipo já s tebou souhlasím od " známýho " ano v rozumné cenové relaci....obecně na individuální prodej jsou ceny větší, prostě prodávající investovali a nejsou ochotni připustit reálnou cenu, jinak potřebují učesat...2 až 3leté je zhruba na poloviční P.C.,...no a teď si vyber...u nás k tomu ještě přistupuje určitý setrvačný aspekt předražovat škodovku...velkou roli hraje provoz a údržba....pokud někdo jede 10km do práce a zpět, tak motor jede 30% ve studeném režimu, to auto je za 100 - 150tisíc utahaný...samozřejmě záleží, jak se k němu chováme zvlášť v době ohřevu na provozní teplotu, největší opotřebení....jezdil jsem s formanem, který měl 400tisíc km, ale pozor denně odlítal 400 - 450 km ( auto ze svozu ), těch aspektů je mnoho....vždy bude koupě ojetiny riziko, které lze pouze minimalizovat....nejlepší je před koupí diagnostikovat - dobrý servisman, který zná problematiku daného typu...ale ani ten nenačte úplně všechno....to by podstatný díly motoru musel rozdělat....
mějte se fajn
mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico