kúrenie
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
u rizeni jsou 2 vedle sebe tak ty.u jednovacky je to jednodussi.u dohc je to hnus fialovej a nejlepe odspodu,ale to je spatny kvuli vode ktera vytece do obliceje.ale ze shora to jde.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
- Reklama
to je blby tam je fakt malo mista.lanos ma treba spojky ale nex ne.je to blby ale pro dokonalost proplachnuti je to nutnost.mozna se dostanes k te prave je nekde za alternatorem ten kdyz povolis a odtahnes dozadu mozna se k ni dostanes.ale od spodu by to melo jit taky
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
Re: kúrenie
Potrebujem poradit....
Dnes som rozoberal radiator kurenia..Uz som mal vsetko rozobrate, trebalo mi uz len dat dole ten cierny plastovy kryt radiatora..A tam nastal problem, vsetky srubky som dal dole a ked som chcel vybrat ten kryt tak nieco v zadu ho stale drzalo.. Je este nejaka srubka ktora sa musi odsrubovat zvonku auta???
Este do teraz ma stipu ruky a bolia krize.. Je to des demontovat, take polohy som hadzal pri demontazi ze az
Dnes som rozoberal radiator kurenia..Uz som mal vsetko rozobrate, trebalo mi uz len dat dole ten cierny plastovy kryt radiatora..A tam nastal problem, vsetky srubky som dal dole a ked som chcel vybrat ten kryt tak nieco v zadu ho stale drzalo.. Je este nejaka srubka ktora sa musi odsrubovat zvonku auta???
Este do teraz ma stipu ruky a bolia krize.. Je to des demontovat, take polohy som hadzal pri demontazi ze az
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele neviem ako pri Nesii ale u Legy sú rúrky čo idú von prichytené takým plieškom a jednou samorezkou no ale je v tom finta - pokud to chceš vybrať musíš demontovať celú palubku a komplet teleso kúrenia musí von potom otočiť hore nohami a ide to vyskrutkovať. A teraz finta ktorú tu sme už to použili vetšina- ten radiátor musíš proste vytrhnúť a až potom sa dá ten istiací pliešok vybrať no spátky ho už nedostaneš ten Ti zostane na ponku a myslím že aj keď je moja lega tak to bude u Tvojej Nesky to isté
toto si prečítaj
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... C3%BArenie
a to je ten držiak čo Ťa asi trápí
toto si prečítaj
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... C3%BArenie
a to je ten držiak čo Ťa asi trápí
- Přílohy
-
- DSC00106.jpg (73.38 KiB) Zobrazeno 2313 x
Dakujem peha , lenze ja nemozem vybrat ten cierny plastovy kryt pod ktorym je radiator kurenia...
mam ho cely povoleny a ked ho chcem vybrat vonku tak vzadu ho este nieco drzi
Ale dik za info co ma este caka
-
- Kontaktovat uživatele:
Darku aj môj nešiel von proste som radiátor vypáčil ale vlastne problém bol v tom pliešku
No možné to je ,že tam je zašitá ešte jedna skrutka ktorá Ta drží treba to riadne pozret oni to skladajú ako celok vonku no im to je už potom jedno ako to niekedy v aute rozobratDark69 píše:Dakujem peha , lenze ja nemozem vybrat ten cierny plastovy kryt pod ktorym je radiator kurenia...
Vsetky srubky som mal odmontovane......
Nedari sa mi vytiahnut ten plastovy kryt radiatora kurenia..Nieco ho drzi tam na spodku este vzdy...........
Potrebujem vediet od niekoho kto uz mal dole radiator kurenia z nexie, ci je treba odmontovat este aj nejaku inu srubu, ktoru treba odsrubovat zvonku auta zo steny pri motore...Tam sa mi vidi ze jedna srubka je medzi rurkamy.
Pri dalsej demontazi pozriem aj na to co pisal peha...
Nedari sa mi vytiahnut ten plastovy kryt radiatora kurenia..Nieco ho drzi tam na spodku este vzdy...........
Potrebujem vediet od niekoho kto uz mal dole radiator kurenia z nexie, ci je treba odmontovat este aj nejaku inu srubu, ktoru treba odsrubovat zvonku auta zo steny pri motore...Tam sa mi vidi ze jedna srubka je medzi rurkamy.
Pri dalsej demontazi pozriem aj na to co pisal peha...
Kedze sa uz poriadne ochladilo, tak nebudem uz rozoberat radiator teraz ale rozhodol som sa len preplachnut ho... A potrebujem poradit...
Z ktorej strany prichadza voda do radiatora kurenia?? Z tej hadice od spolujazdca?? A vychadza z tej hadice blizsie k vyrovnavacej nadrzke??
Radsej sa poistim aby som dobrym smerom preplachol
Z ktorej strany prichadza voda do radiatora kurenia?? Z tej hadice od spolujazdca?? A vychadza z tej hadice blizsie k vyrovnavacej nadrzke??
Radsej sa poistim aby som dobrym smerom preplachol
Vypust z kurenia ide do hadice, ktora konci v plastovo kolene, ktora berie vodu z chladica a tocia sa poza motor popod sanie. Takze prplachovat tak ze do vypustu posles vodu z vodovodu a to poriadnym prudom. Mne to pomohlo len sa to po roku dvoch zase upchalo, mam v chladiacej sustave kopu bordelu. Vzdy ked nejaku nemrzku vypustim tak mi ostane na dne lavoru hrdzavy piesok a obcas aj par supin hrdze.
Takze voda z radiatora kurenia vychadza z hadice ktora je blizsie k vodicovej strane? Su dva hadice vedla seba, co vchadzaju cez stenu karoserie do radiatora kurenia, jedna je blizsie k spolujazdcovej strane a druha k vodicovej...
Mám rovnaký problém......nemohol by to niekto nafotiť aspoň mobilom........dnes som bol u mechanika, a ten nemôže ten radiator ani najsť.....a ani je......mám dohc
Je tam tolko kravín až strach-------
Vďaka
Je tam tolko kravín až strach-------
Vďaka
no dobre pokial som to dobre pochopil, tak ten radiator netreba za každú cenu demontovať....stačí pustiť prúd vody jednou hadicou a druhou vytečie von, lenže jedna hadica je teda na tom kolene a tá druhá?........je tam hadíc ako na hasičských pretekoch.....
A ešte jedna vec .....ak je ten radiator upchatý, tak jedna hadica by mala byť horúca a druhá studená....???????