Ach ten check
Moderátor: Blue Lanos
-
- Kontaktovat uživatele:
Ach ten check
Mal som stale problem s checkom na 1,4 16 V, kontrolka svietila a zhasinala ako sa jej chcelo. Mal som hned aj znižený výkon motora a zvyšenú spotrebu . Servis stale reset a aby som tankoval neviem už čo. Teraz je v oprave , je tam nejaky problem z hlavou , trocha to prebrusovali , tak uvidim v utorok malo by to byt hotove
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ach ten check
tak dej potom vědět jak se ti změnila spotřeba - mi dělali to samé a od té doby jsem se téměř nedostal pod 7 l/100 km. netuším jestli to mělo souvislost s tím a nebo se zajetím auta a nebo ještě s bůhvíčím ale je to takskladany11 píše:Mal som stale problem s checkom na 1,4 16 V, kontrolka svietila a zhasinala ako sa jej chcelo. Mal som hned aj znižený výkon motora a zvyšenú spotrebu . Servis stale reset a aby som tankoval neviem už čo. Teraz je v oprave , je tam nejaky problem z hlavou , trocha to prebrusovali , tak uvidim v utorok malo by to byt hotove
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už som v "klube" aj ja. Aj keď mi ten check svietil len raz počas asi 3km dlhej cesty. Potom po opätovnom naštartovaní sa už nerozsvietil a odvtedy (asi 2 týždne) nič. Dúfam, že to tak aj zostane.
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
objednala som sa do servisu...vraj ked to nemá vplyv na chod motora, tak aj jazdiť s tým môžem ... ale nepreháňam to.... uvidíme, čo to bude ...teraz to nesvieti, ale verím, že v pamäti sa chyba nájde
...tak som dnes bola na tom teste v servise. Nejaka chyba tam bola. Podrobnosti neviem, ale príčin danej chyby vraj môže byť hneď niekoľko: benzín, krátke jazdy alebo aj štýl jazdy (podotáčky...)
Benzín: tankujem na OMV .... nebudem komentovat, nič o tom neviem
Krátke jazdy: pravda, cely januar len same kratke jazdy (práca, škola, domov) ... toto priznávam, že som nemala čas ani len vykuknuť niekam z mesta von.
Tie podotáčky: tak na toto si dávam pozor ... muž ma naučil otáčkomer "svätiť"
Vraj sa na ventiloch usadzajú nejaké smeti (sadze) a potom to dobre netesní.
Rada od servisu: vyjsť za mesto a s teplým motorom ísť cca 10-15 km na 4000 otačkach ("vypáliť to" - povedali presne). Ešte mi vraj preprogramovali software.
Tak neviem .... čo vy na to??? Môže to mať zmysel???
Zasvietilo mi to pôvodne 2x v priebehu januára, po opätovnom naštartovaní nesvietilo. Teraz už týžden nič...
Benzín: tankujem na OMV .... nebudem komentovat, nič o tom neviem
Krátke jazdy: pravda, cely januar len same kratke jazdy (práca, škola, domov) ... toto priznávam, že som nemala čas ani len vykuknuť niekam z mesta von.
Tie podotáčky: tak na toto si dávam pozor ... muž ma naučil otáčkomer "svätiť"
Vraj sa na ventiloch usadzajú nejaké smeti (sadze) a potom to dobre netesní.
Rada od servisu: vyjsť za mesto a s teplým motorom ísť cca 10-15 km na 4000 otačkach ("vypáliť to" - povedali presne). Ešte mi vraj preprogramovali software.
Tak neviem .... čo vy na to??? Môže to mať zmysel???
Zasvietilo mi to pôvodne 2x v priebehu januára, po opätovnom naštartovaní nesvietilo. Teraz už týžden nič...
Tak aby bolo s tym CHECKom jasnejsie. Tieto motory maju konstrukcnu chybicku, a to nespravne vypocitane uhly na dosadania ventilov. Tie teda nedosadaju idealne a preto sa tam usadza karbon. Ked ho je privela, RJ vypise chybu.
Jasne, ze ostrejsia jazda dokaze usadeniny "povytrhavat" a udrziavat tak prijatelny stav. Preto ta rada v servise, to je krok 1. Ak nepomoze, bude nasledovat krok 2 - vybrusenie tych sediel na spravny uhol.
Mozno niekto jazdi na nizsie otacky, alebo stale len po meste, nie je to vsak dovod na vycitky majitelovi - auto by to malo vydrzat a neprotestovat. Pravda, poznajuc vyssieuvedene bude lepsie castejsie motor vytacat do otacok (preventivne).
Jasne, ze ostrejsia jazda dokaze usadeniny "povytrhavat" a udrziavat tak prijatelny stav. Preto ta rada v servise, to je krok 1. Ak nepomoze, bude nasledovat krok 2 - vybrusenie tych sediel na spravny uhol.
Mozno niekto jazdi na nizsie otacky, alebo stale len po meste, nie je to vsak dovod na vycitky majitelovi - auto by to malo vydrzat a neprotestovat. Pravda, poznajuc vyssieuvedene bude lepsie castejsie motor vytacat do otacok (preventivne).
ex: Matiz, Kalos, Lacetti
Dobrý večer
On když ten CHECK zasvítí tak si je aspoň člověk jistej,že ten počítač funguje.Mě když se rozvítil a já vyděšenej volal do servisu tak mi jen řekli ať si zkontroluji provozní náplně a až pojedu kolem abych se zastavil.Ono těch chyb může být hodně!!! Jak píše LIFELIKE může to být i benzin a ty ventily.Kvuli tomu jezdím většinou na V-power ten má v sobě něco co prý ty usazeniny rozpouští.
http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _1602.html
Ono některá dražší auta už chybu specifikují a i řeknou hlasem co je za problém.Teď si představte až auto řekne vyměnit řidiče
Ať nám jezdí a nezlobí
On když ten CHECK zasvítí tak si je aspoň člověk jistej,že ten počítač funguje.Mě když se rozvítil a já vyděšenej volal do servisu tak mi jen řekli ať si zkontroluji provozní náplně a až pojedu kolem abych se zastavil.Ono těch chyb může být hodně!!! Jak píše LIFELIKE může to být i benzin a ty ventily.Kvuli tomu jezdím většinou na V-power ten má v sobě něco co prý ty usazeniny rozpouští.
http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _1602.html
Ono některá dražší auta už chybu specifikují a i řeknou hlasem co je za problém.Teď si představte až auto řekne vyměnit řidiče
Ať nám jezdí a nezlobí
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Podla mna boli na toto dobre secky stare Skodvky,..a vlastne hocijake ine stare auto..
..
bud svietila baterka, alebo olej...alebo oboje .....
to stacilo zobrat voltmeter, zmerat ci dobiija..
(niekdo mal klido pido aj napetie 15-16Volt, co az tak moc nevaddddilo, lebo potom to lepsie sviitlo)
prip. sa na pumpe kupit liter MADITu Super, ..doliat.. a jelo se daal..
..
bud svietila baterka, alebo olej...alebo oboje .....
to stacilo zobrat voltmeter, zmerat ci dobiija..
(niekdo mal klido pido aj napetie 15-16Volt, co az tak moc nevaddddilo, lebo potom to lepsie sviitlo)
prip. sa na pumpe kupit liter MADITu Super, ..doliat.. a jelo se daal..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov