svetla

Moderátor: Blue Lanos

kapo391

svetla

Příspěvek od kapo391 »

Zdravím všechny.Kamoš si dal namiesto H4 60/55W žiaroviek - do svojho Matízka H4 100/80W a docela fakt dobre to svieti.Ešte aj prebrusil predné kryty svetiel a teraz už fakt nemá v noci problém že by niečo nevidel.Má niekto skusenosti s týmito žiarovkami(H4 100/80)? Vopred dik 8) 8) 8)
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Podle mě na to není dimenzovaná kabeláž a stejně tolik proudu nepřenese , tak se docela divím , že mu to svítí víc .....
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
kapo391

Příspěvek od kapo391 »

Práve toto podobné som mu povedal. bojím sa aby následok nebol ešte horší :lol:
Rado

Příspěvek od Rado »

preco by nepreniesli....100W robi okolo 8 amper na jedno svetlo...horsie to bude ked zapne aj dialkove. Vtedy to musi riadne oslnovat proti iduce auta a prud je vtedy 15A...co uz moze zahrievat privodny kabel, ale pochybujem ze to neprenese...skor poistka odide. Bo vtedy prenasa 30A a teraz presne neviem aka tam je
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Není to problém ja som mal 130/90W a plus 110W prídavné :D Ale každé vlákno malo relé,to znamená 6x relé a 6x poistka a potom sa nezohrieva nič no a svietivosť je skoro ako xenon :lol: :lol: :lol:
Rado

Příspěvek od Rado »

si s tym musel vypalit diery do asfaltu ked si stal :lol: :lol:
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
solim

Příspěvek od solim »

-peha- píše:Není to problém ja som mal 130/90W a plus 110W prídavné :D Ale každé vlákno malo relé,to znamená 6x relé a 6x poistka a potom sa nezohrieva nič no a svietivosť je skoro ako xenon :lol: :lol: :lol:
Můžeš mě vysvětlit jak se to zapojuje? :cry: :oops: :cry:
LANOS SEDAN: 1.6 16V SX: 185/60/R14 r.v. 97,man.KLIMA,LPG sekvenční

PEUGEOT 309
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No to je dost tešké vysvetlit ale asi takto drát který rosvecí střetávací se napojí na 2x relé a od nich na žárovky no a potom to jisté s dálkovým i přídavným potom Ti vlestne vypínač spína jenom relátka které mají vlastní napájení a poistky no a some sebou mají i hrubší kabely :D neni to ani ta moc složitý já nejsem elektrikář a zvládnul sem To ,tak to skus :lol: Jo a ty relé sou tam proto že silné žárovky by Ti odpálili kabely a vypínače(moje vlastní skusenost) :lol: :lol: :lol:
solim

Příspěvek od solim »

Mají ty relátka nějaké označení, nebo je to jedno?

PEUGEOT 309
Jarda.

Příspěvek od Jarda. »

Nebudu se vyjadřovat k elektru (nejsem odborník), ale nebudou časem problémy na sklech reflektorů, při větším příkonu bude učitě větší teplota.
Použitému plastu se to nebude určitě zamlouvat.
Jarda.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

solim píše:Mají ty relátka nějaké označení, nebo je to jedno?

Sou razpínací a spínací a na svetla potřebuješ ty druhý ale ono je to jedno jenom ty spínací se lehčejc zapojujú :D :D :D
solim

Příspěvek od solim »

A co si myslíš na ten dotaz ohledně těch plastových světlometů? ;)

PEUGEOT 309
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Myslim že to neni problém protože se počas jízdy chladí no ale přez den by to chtelo nejaký denní svetla a to už proto že ty žárovky teda kvalitní sou dos drahý :D Já sem mnel na OPLÍKU v parabolách přidaný ješte 21W žárovky no a ty svítili přes den neboť jedna 130 stála 800sk a to když vyhorí a mne se to stalo tak to neni sranda protože je vetšinou prodávaj v páru :roll: ;) ;) ;)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

když jsme u tech svetel, muze mne nekdo prudit za to , ze tam nemam obyc H4, ale ma modrej nádech?
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Já tam taky nemám obyčejné H4, ale Philips Blue Light. Mám je tam dva roky a žádný problém. Akorát za modré parkovačky mě policajti sjeli - musel jsem je dát pryč.
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“