ABS, LPG a EGR

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
igor.ma

ABS, LPG a EGR

Příspěvek od igor.ma »

Mam viacere otazky na odbornikov. Dnes som sa trocha pohral s autom, lebo mi zacala svietit kontrolka ABS. Zistil som, ze cidlo na lavom prednom kolese ma strasne velky odpor proti pravemu cidlu, takze asi tam bude zadrhel. V pondelok si objednam nove a uvidi sa. Pri tej prilezitosti som vybral EGR ventil a skusal, ci funguje. Len teraz neviem, ako zistim, ci je dobre. Prefuknut sa nedalo, len minimalne, taze je zavrety ale do tej hadicky som mohol fukat alebo sat, kolko som chcel. Takze sa je asi vadny, ze? Ako vlastne funguje? Na principe podtlaku? A este k tomu LPG: Davnejsie som pisal, ze ked mam velky odber prudu, samovolne sa mi prepne LPG na Benal. Technik LPG povedal, ze mam asi zle dobijanie, tak som ho dnes skusal. Po nastartovani a bez zataze bolo na baterke 14,5 V. Pri zapnutych svetlach 14,3 V. A ked som zapol skoro vsetko, tak to kolisalo medzi 14,1 -14,3 V. A prave v hodnote 14,1 V sa to prepne na Benal. Mam zle dobijanie alebo je problem v LPGcku? Dakujem vopred za cenne rady a odpovede :lol:
Daewoo Lanos 1,5 SX 12/97
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Nazdárek k tomu LPG napíš značku a či ide o sekvenciu alebo jednoduchý s riadiacou jednotkou ,podla toho čo píšeš tam asi nemáš podtlak. ;) Takže.....značka a druh :D
igor.ma

Příspěvek od igor.ma »

-peha- píše:Nazdárek k tomu LPG napíš značku a či ide o sekvenciu alebo jednoduchý s riadiacou jednotkou ,podla toho čo píšeš tam asi nemáš podtlak. ;) Takže.....značka a druh :D
Mam LOVATO jednoduchý systém s riadiacou jednotkou. Aký podtlak? Ved to reaguje na pokles napätia, nie? Skus vysvetliť.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Takže podtlak neber do úvahy 8) A k LOVATU prepínanie má byť na základe otáčok,čiže pri nastavení automatického prepínania(tlačítko by malo byť zmačknuté do prava a ledky..Svieti zelená a bliká oranžová) zdvihneš otáčky asi 1800 až 2000 a povolíš no a malo by to prepnúť do plynu 8) Pri el.závade naopak by to do plynu prejsť nemalo,ale pokles napetia v sústave to môže prepnúť lebo LPG ventily pri slabom napetí vypnú :idea: čiže keď máš v sústave velký úbytok napetia ta ťa hodí do benálu :roll:
igor.ma

Příspěvek od igor.ma »

-peha- píše:Takže podtlak neber do úvahy 8) A k LOVATU prepínanie má byť na základe otáčok,čiže pri nastavení automatického prepínania(tlačítko by malo byť zmačknuté do prava a ledky..Svieti zelená a bliká oranžová) zdvihneš otáčky asi 1800 až 2000 a povolíš no a malo by to prepnúť do plynu 8) Pri el.závade naopak by to do plynu prejsť nemalo,ale pokles napetia v sústave to môže prepnúť lebo LPG ventily pri slabom napetí vypnú :idea: čiže keď máš v sústave velký úbytok napetia ta ťa hodí do benálu :roll:
No ale mám velky pokles napätia alebo nie? Podla mna tych 14,1 V nie je nic hrozne, Ved baterka ma pri vypnutom aute asi cca 12,8 V.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No keď máš také napetie tak to na ventily LPG nemá vplyv :idea: tu zradu môže robiť riad.jednotka LPG ,lebo v nej je relé ktoré môže byť zlé :roll: Jednoducho by ti mali v servise skusiť vymeniť jednotku alebo premerať napetie ktoré ide na LPG ventily (hlavný pred regulátorom a na nádrži,apropo aj cievky na nich môžu byť vadné)Hlavne pri tejto závade sa jedná o poruchu el.sústavy,či už na LPG systému aj vozidle :roll:
igor.ma

Příspěvek od igor.ma »

A neda sa na pocitaci nastavit ta prahova hodnota prepnutia na benzin? Lebo na PC sa to da napojit, videl som to, ked kontroloval otacky krokoveho motorceka.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Na PC sa nastavuje chod atuátora(krokový métorček na prietok plynu) a prepínanie,to však závisí od otáčok motora,čiže prepnutie do LPG režimu robia otáčky ale výpadok systému môže mať príčinu v elektrike ;) Keď to zhrniem tak ako si písal že ti LPG počas jazdy prepne na benzin...závada je elektronická-čiže hlavné chyby hladať v el.komponentoch LPG sústavy ;)
igor.ma

Příspěvek od igor.ma »

No nic, pojdem s tym zajtra svojmu servisakovi na LPG ale co ho poznam, tak sa bude vyhovarat na kadeco ine, len nie LPGcko. Mam to este v zaruke, takze ked nepochodim, pojdem priamo do Agrofinalu Hlohovec, to je dovozca.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Agrofinal Hlohovec je jedným z našich dodávatelov,takže keď to tam nemáš ďaleko spokojne sa na nich obráť lebo aj my keď si nevieme rady pomoc od nich je výtaná ;) Ale ješte môžeš si dať urobiť diagnostiku na benzin a potom už budeš naistom,ale ja mám stále dojem že chyba je v elektrike LPG :idea: Držim palce nech to jazdí na 100% :D :D :D
igor.ma

Příspěvek od igor.ma »

-peha- píše:Agrofinal Hlohovec je jedným z našich dodávatelov,takže keď to tam nemáš ďaleko spokojne sa na nich obráť lebo aj my keď si nevieme rady pomoc od nich je výtaná ;) Ale ješte môžeš si dať urobiť diagnostiku na benzin a potom už budeš naistom,ale ja mám stále dojem že chyba je v elektrike LPG :idea: Držim palce nech to jazdí na 100% :D :D :D
ďakujem, no mam to tam cca 65 km, skusim tam zavolat a dohodnut sa. Uz davnejsie sa tu objavila odpoved na tento problem, nasiel som ju a nakopiroval sem. Co ty na to? :
zdravim ta, cital som tento tvoj problem, ja som mal presne taky isty problem na mojom Lanose (tiez mam splynovac od LOVATA mal som tam aj ukazovatel stavu nadrze, tiez mi to prepinalo same od seba , hlavne ked bolo vlhko a ked som mal zapnute stierace atd ...)
bol som u plynara a ten zistil ze bol zly prepinac od LOVATA s tym ukazovatelom (4 zelene diody) vymenil mi asi 5 alebo 6 tych ukazovatelov uz bol z toho zufaly aja tiez tak ma objednal do Hlohovca do Agrofinalu vyhradny dovozca tychto splynovacov , prisli tam aj z tej firmy LOVATO (taliani, robili nejaké testy cez PC zistili ,ze tie prepinace su vsetky zle od nejakeho datumu neviem od akeho , udajne tam zmenili dodavatela ci co , natahovalo sa to asi 3- 4 mesiace, stale posielali nove a nove az nakoniec mi tam dal nejaky od tatartiniho a ten funguje uplne bez problemov, pises nizsie ze uz nemas problem s tym ale to mu sa netes moc ja som to mal tiez presne takto chvilu bol pokoj a potom to blblo stale, doporucil by som ti aby sisa nakontaktoval na tu firmu Agrofinal a nech ti to skontroluju, asi som ta moc nepotesil ale skus a uvids mozno to mas to iste co ja mozno nie . teraz som uplne spokojny
s pozdravom dred1
keby si potreboval kontakt tak tu ho mas
p.Čechval 0908 794 180
igor.ma

Příspěvek od igor.ma »

No, takze som bol v Agrofinal Hlohovec, pozreli na to, krutili hlavami a nakoniec mi dali prepinac (posledy co mali) zo starej serie vyroba a ono cuduj sa svete to funguje.... :D Takze spokojnost, zatial :lol: a dalej uvidime. PS: Pekne vianoce prajem vsetkym Daewaakom.
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Tak to je super, vesele vanoce i Tobe :D
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Odpovědět

Zpět na „LANOS“