dotaz - kávovar
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
dotaz - kávovar
Kluci a samo i holky, dostal jsem takový kombinovaný espresso s překapávačem (bez návodu). To presso je takový to jednoduchý, odšroubuje se víčko, naleje voda a bez čerpadla se to protlačí přes sítko do šálku. Zatím se mi podařilo udělat docela dobrý kafe, ale pěna nic moc - spíš bez pěny. Má někdo doma podobný přístroj (jednoduchý) a podělil by se s vlastníma zkušenostma, jak na tomhle udělat dobrý presso??? Jsem od fochu, něco o tom vím (jsem proškolen od Douwe Edberts), vím jaká má být namletá káva, doba presování, teplota vody a další) ale třeba jde udělat dobrý kafe s pěnou i bez pressa za 100000,- s čerpadlem???? Poradíte???? Dík
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Reklama
- simone
- Kontaktovat uživatele:
kava
napeníš mlieko tou trubkou na paru je to väčšinou na boku kavovaru ale pivo sa pení aj bez toho
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
No ja mam doma kavovar co som zobral za body z Essa za benzin, nejaky Delonghi uplne zakladny. V obchode stoji cca 3600,- SK a myslim si ze ma cerpadlo kedze voda ide cez trysku pod nejakym tlakom (mozno sa mýlim) 15bar . Bez toho tlaku sa ti nikdy nepodarí urobit orinal epresso s hustou penou , ved preto sa vola presso ... press (tlak) ci nie? Tiez je dolezite aby si kavu v hlavici dobre natlacil ...neviem preco ale takto ma to učili v taliansku a takto to funguje Btw: s tým mojim kávovarom viem urobit celkom dobre presso ale tiez zalezi aka kvalitná je kava.
DAEWOO NEXIA DOHC 1996- moje 1. osobné motorové vozidlo
CITROEN C4 Seduction 2010
Hyundai SANTA FE -T 2,4 16V 2006
Jasně kluci, dík samo dělám presso na pořádný mašině, (upravená voda, tlak, správně namletá káva (hrubost) teplota a doba průtoku) všechno vím, ale jediné co nevím, jak navodit podobné podmínky u takového jednoduchého přístroje????? nemáte ho někdo doma???? Dá se udělat vůbec pořádná pěna???? Nemyslím našlehat mlíko, myslím pořádnou pěnu na presu!
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
richard..aromaticke latky sa z kávy uvolnuju práve pod tým vysokým tlakom, cize presso z tvojho kavovaru asi neurobis, tipujem to skôr na nejaku prekvapkávanú kávu.
najlepšiu kavu ma suseda ked je sama doma
najlepšiu kavu ma suseda ked je sama doma
DAEWOO NEXIA DOHC 1996- moje 1. osobné motorové vozidlo