opět divné zvuky

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
skokan

opět divné zvuky

Příspěvek od skokan »

zdravím pánové.
Venku se ochladilo a nubira se začala projevovat svým typickým zvukem
(praskání, vrzání).Tak jsem se konečně odhodlal vyměnit ty kosti a silentbloky stabilizátoru.Většinu pazvuků to odstranilo, ale jeden praskající zvuk je stále slyšet.Při zhoupnutí auta mi na pravý přední straně stále něco praská.Nemáte někdo zkušenost jestli to nemůžou dělat ty silentbloky co jsou na rameni.Mají prasklé manžety, ale podle mě by to při zhoupnutí auta nemělo vadit.Už si fakt nevím rady.Dva víkendy jsem už strávil pod autem, ale stále na to nemůzu přijít.

Dále bych z vlastní zkušenosti doporučoval všem co mají nubiry už nějaký rok a neměnili rozvody ať tak co nejdříve udělají.
Já mám rok 1999 najeto 55000 a při sundání rozvodu jsem se nestačil divit
Vodící kladka, která je nevím proč z plastu byla prasklá a asi nechybělo mnoho a sundal bych řemen.Tak ikdyž nemáte namotaných 80000 km tak rozvody udělejte protože jsou tam kladky z plastu který asi nesnese tlak a dlouhodobé teplotní rozdíly.
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Silentbloky na rameni mají prasklé manžety ???????? Jaký manžety , vůbec nevím co myslíš , nechtěl jsi říct čep , ten má manžetu , prachovku , ale silentbloky ????? :?
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Miroslav Wróbel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroslav Wróbel »

Uchycení předních ramen v gumovém uložení- v létě nevrže, v zimě vrže. A to i po výměně! Prý je to normální stav. po polití červenou brzdovkou to pomůže než to voda ze silnice nevypláchne, takže klídek.MW
Hyundai Accent 1,3 12V
skokan

Příspěvek od skokan »

máš pravdu asi jsem se špatně vyjádřil je tam jenom gumový uložení.Ale ten zvuk nezní jako vrzání, je to spíš praskání a jediný co mě už napadá jsou ty silentbloky ramene protože je ta guma na nich deformovaná.Ale při zhoupnutí auta by to nemělo vadit. Pokud se na víkend trochu oteplí tak to znovu rozdělám ty silenbloky stabilizátoru bude to někde tam.
simone
Kontaktovat uživatele:

silentblok

Příspěvek od simone »

menil som na prednej naprave všetky silentbloky aj stabilizatory ale stalo to vrže ako bolo napísane v lete OK ale odkedy je +4 tak to počuť no čo už treba sa s tým zmieriť
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Já mám nápravu dělanouasi před 15 tisícema , včetně tech kostí , čepů řízení , silenbloků ......., v létě nádhera , v zimě , nebo spíš jak je vlhko , tak vrže , ale jen při opravdu velkým propérování .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“