Problem s ukazovatelom stavu nadrze
Moderátor: Blue Lanos
Já jsem hladové oko ještě svítit neviděl, ani když jsem Matýska kupoval nového a měl v nádrži prý 2 litry. Jinak tankuju vždycky do plné po najetí tak 500 - 550km. Pak se dá měřit i spotřeba. Ale pořád mě štve, že ručička ukazuje kolik tam je benzínu i při vypnutém zapalování. A bohuželse s tím nedá nic dělat.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
To by si sa divil ako rychlo sa mi minul supernatural (jak 96ka) snad dvakrat tak rychlo.. uz tam netankujem nic ine len 95ku.Tomáš píše:........ a ještě se snažím platit u té samé pumpařky........
...to jako fór , nechápu totiž , proč bych tankoval u té samé pumpy, natož u stejného stojanu......
Stanice jsou snad cejchovaný a podléhají státním kontrolám....
(PS: vlastne uz nemam do coho tankovat.. )
Jo, Tomáši, to máš sice pravdu, ale nezapomínej, v jakým seš státě... Tady se za peníze nechá zařídit kdejaký svinstvo... Třeba cisterny na tekutý chléb si hoši jezdící pro nejmenovaný pivovar nechávali cejchovat na objem o 500 litrů menší (za 5 kKč) a těch 5 hekťáků navíc pak prodávali hospodskejm ve svý režii nebo přilepšovali kamarádům... Akorát teď mají dost smutek, dostali na auta GPSky...Tomáš píše:Stanice jsou snad cejchovaný a podléhají státním kontrolám....
Tomáš..
Nielen z cejchovanými pumpami sa dá hýbať. V práci mam služobné auto a spotrebu 7 litrov na 100 km. Pri vyúčtovaní mi ale spotreba nikdy nesedela so skutočnosťou. Volal som technikovi ktorý ti precajchuje spotrebu a dá ti k tomu aj patričný doklad. Mal prísť k nám a namontovať do auta merák, ktorý by presne určil spotrebu..... ale vraj nemá čas a aby som mu povedal koľko to žerie, ja vravím že tak 7,5 niekedy aj 8 na 100 km. O dva týždne prišiel papier že moje auto má spotrebu 8,1 litra na 100 km kombinovanú. Od tej doby nemám problém a vždy sa mi aj do Matízka nejaký ten litrik zvýši.
KUA ale ako to vedel keď u nás ani nebol........ to len k tomu cajchovaniu
Nielen z cejchovanými pumpami sa dá hýbať. V práci mam služobné auto a spotrebu 7 litrov na 100 km. Pri vyúčtovaní mi ale spotreba nikdy nesedela so skutočnosťou. Volal som technikovi ktorý ti precajchuje spotrebu a dá ti k tomu aj patričný doklad. Mal prísť k nám a namontovať do auta merák, ktorý by presne určil spotrebu..... ale vraj nemá čas a aby som mu povedal koľko to žerie, ja vravím že tak 7,5 niekedy aj 8 na 100 km. O dva týždne prišiel papier že moje auto má spotrebu 8,1 litra na 100 km kombinovanú. Od tej doby nemám problém a vždy sa mi aj do Matízka nejaký ten litrik zvýši.
KUA ale ako to vedel keď u nás ani nebol........ to len k tomu cajchovaniu
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
No mě se minule povedlo jezdit docela dlouho s rozvícenou kontrolkou nedostatku benzínu a když jsem pak tankoval, tak se mi povedlo natankovat neuvěřitelných 37,8l...jak je to možné??? Na kolik má Matízek nádrž???
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdroje stran kapacity Matizovy nádrže se různí. Nejobvyklejší hodnoty jsou 35 a 38 litrů.
Jendou se mi povedlo po vypnutí pistole naprskat 10 litrů až po hrdlo.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Já jsem zase po vypnutí pistole do plné nádrže dojel do garáže a potom se mi tam vešlo dalších 10 litrů s kanystru, ale musel jsem to lít velmi pomalu.Ondras píše:Zdroje stran kapacity Matizovy nádrže se různí. Nejobvyklejší hodnoty jsou 35 a 38 litrů.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km