Zvody, rezonator, tlmic
Moderátor: Blue Lanos
To Bergman:
nečekám od hulváta, že se bude omlouvat, což nakonec ve svém příspěvku potvrdil.
To Robert:
Já od tebe žádnou omluvu nepotřebuji, tvá reakce je nepochopitelná a úsměvná.
nečekám od hulváta, že se bude omlouvat, což nakonec ve svém příspěvku potvrdil.
To Robert:
Já od tebe žádnou omluvu nepotřebuji, tvá reakce je nepochopitelná a úsměvná.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Reklama
Neviem ako sa môžete toľko hádať kvôli hlučnosti výfuku. Každý má svôj názor a hotovo. Ako som si všimol ste na to väčší odborníci, aby ste sa kvôli takejto maličkosti pozabíjali. Roky si popisujete na tomto fóre, viete ako všetko sa sem popisuje a stále vás to vie roztočiť.
Podajte si ruky a hotovo.
PS. A po tých výfukoch sa podľa mňa neotáčajú kvôli db., ale kvôli frekvencií toho zvuku tj. je to cool.
Podajte si ruky a hotovo.
PS. A po tých výfukoch sa podľa mňa neotáčajú kvôli db., ale kvôli frekvencií toho zvuku tj. je to cool.
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Můj názor na věc je takový, že výfuk Ulter u Matize vůbec neřve! Jen když se přidá přímé sání atd., tak to potom trošku brumlá ale i tak je to v pohodě
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
-
- Kontaktovat uživatele:
Jako první je potřeba uvést, že výměna svodů, středového a koncového tlumiče díly, které použil rado, na vnější hluk vliv nemají. Jak zde už padlo - mění se frekv. charakteristika zvuku.PavelZ píše:...nebo zjevný zásah do tohoto potrubí mající vliv na vnější hluk vozidla." ...
Na druhou stranu se tady ukazuje impotence našich dárců zákona, neb podle jeho litery bude trestán i ten, kdo např. montáží glasspacků apod. zatlumí výfuk tak, že hlučnost sníží = provede zásah mající zjevný vliv na vnější hluk.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
-
- Kontaktovat uživatele:
Můj osobní názor: změna hluku != změna zvuku, neb hluk != zvuk, ale hluk je vlastnost zvuku, která určuje jeho intenzitu. Tedy vliv na hluk = vlin na intezitu.
|\/| /\ '|' | '/.
Hele neber to jako hadani se , hluk neni vlastnost zvuku, jak pises, tou je kdyz tak hlucnost. Hluk je "Hygienický faktor, hluk je obtěžující směs zvuků, která při překročení limitů nejprve stresuje organismus a následně může vyvolat poškození organismu.". Limity definuji vicero parametru, napr. frekvenci, hlasitost, akusticky tlak...
-
- Kontaktovat uživatele:
Může být. Nicméně ta definice naštěstí obsahuje hodně subjektivních prvků. Zejména slvo "obtěžující". Co obtěžuje jednoho, neobtěžuje jiného. Definice v silničním zákoně je pěkná, ale bez uvedení měřitelných veličen bezzubá. Kdo určí onu zjevnost?
|\/| /\ '|' | '/.
svody, výfuk atd.
To...Ondras souhlasím s tebou " impotence našich zákonodárců ", kolikrát a v jakých různých rovinách se již projevila ( nedokáži vyjmenovat a spomenout na všechny ).
K otázce tzv.: sportovní koncovka - třetí díl výfuku - otevřený. Kolik výrobců je dodává na trh - tedy by měli být schváleny pro provoz. Nicméně decentní brumlavý zvuk se mi líbí - a nakonec přiznávám se, třetí díl koncový mám otevřený taky.
Proti legislativě "zjevný zásah do výfukového systému mající vlil na vnější hluk vozidla" co se myslí zjevných zásahem - neodborné odstranění tlumiče - nebo nahrazení jiným s jinými vlastnostmi splňující ale hodnoty v decibelech dané výrobce, ale v jiné tónině?, ( prosím nejsem odborník jako Ondráš přes zvuky ).
Také je mi známo, že výrobci např. motocyklů montují na ten, který model výfuk podle místa určení v Evropě nebo USA ( dříve pouze do USA byly otevřené verze - pro Evropu NSR omezená výkonem elektronikou ŘJ na 100koní )
Každopádně v mém konkrétním případě jsem dvakrát prošel STK bez připomínek k výfukovému systému ( bez závad ).
Ale hlavně nevidím důvod se vzájemně napadat, pak končí konstruktivní diskuse o čemkoli a nastává cosi, co se mezi nás nehodí, jsme tu přeci dobrovolně. Tak proč si kazit.
mějme se fajn a buďme nad věcí
K otázce tzv.: sportovní koncovka - třetí díl výfuku - otevřený. Kolik výrobců je dodává na trh - tedy by měli být schváleny pro provoz. Nicméně decentní brumlavý zvuk se mi líbí - a nakonec přiznávám se, třetí díl koncový mám otevřený taky.
Proti legislativě "zjevný zásah do výfukového systému mající vlil na vnější hluk vozidla" co se myslí zjevných zásahem - neodborné odstranění tlumiče - nebo nahrazení jiným s jinými vlastnostmi splňující ale hodnoty v decibelech dané výrobce, ale v jiné tónině?, ( prosím nejsem odborník jako Ondráš přes zvuky ).
Také je mi známo, že výrobci např. motocyklů montují na ten, který model výfuk podle místa určení v Evropě nebo USA ( dříve pouze do USA byly otevřené verze - pro Evropu NSR omezená výkonem elektronikou ŘJ na 100koní )
Každopádně v mém konkrétním případě jsem dvakrát prošel STK bez připomínek k výfukovému systému ( bez závad ).
Ale hlavně nevidím důvod se vzájemně napadat, pak končí konstruktivní diskuse o čemkoli a nastává cosi, co se mezi nás nehodí, jsme tu přeci dobrovolně. Tak proč si kazit.
mějme se fajn a buďme nad věcí
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem neznaboh
Ale chlapci kolegáčci - vždyt aj my starší ročníky nevidíme všechno tak zle,
já osobně, si na svým Matízkovi lecos také dopřeju a vůbec nejsem ničím
pohoršen co vy mladí si dokážete na svých vozítkách vylepšit a vymodit
proč hned tak zle Rozhodně patřím na tomto foru mezi nejstarší členy
Matiz clubu a nerad bych, aby mne někdo poslal kamsi, jen proto že máme
každý nějaký svůj názor ... už dávno nejsme jako za " TOTÁČE " to si
musíme konečně uvědomit - starý nebo mladý od toho tu toto forum jistě
nefunguje zdravím a přeji hezký den všem foristům. Dědek " Vazoun "
/ nezlobím se - jen je mi to vše líto /
já osobně, si na svým Matízkovi lecos také dopřeju a vůbec nejsem ničím
pohoršen co vy mladí si dokážete na svých vozítkách vylepšit a vymodit
proč hned tak zle Rozhodně patřím na tomto foru mezi nejstarší členy
Matiz clubu a nerad bych, aby mne někdo poslal kamsi, jen proto že máme
každý nějaký svůj názor ... už dávno nejsme jako za " TOTÁČE " to si
musíme konečně uvědomit - starý nebo mladý od toho tu toto forum jistě
nefunguje zdravím a přeji hezký den všem foristům. Dědek " Vazoun "
/ nezlobím se - jen je mi to vše líto /
tlumiče výf. atd.
....jasně Vazoun...ani já nejsem nejmladší, jenom trochu větší kluk - navíc jsem snad nezapoměl pohled, názor - taky jsem byl mladý a třeba jsem i riskoval ( dva odepsané motocykly ), o to víc si cením na dnešních mladících ( snad mi prominou označení ) relativně zodpovědnější - kvalitativně jiný přístup k bezpečnostním pasívním i aktivním prvkům - svícení ve dne ap.
Proto, když mi omete mladík ( třeba i holka ) na kavě nebo suzi, tak se mu nepletu a jenom se dívám, jak proklopí zatáčku, nebo se zvednutou motorkou, křižovatku na zadním kole. řekněme kdo umí, umí a ten druhý čumí.
Nechme stranou předpisy, na těchto motocyklech nejde jezdit předpisově ( to je o adrenalinu atd. ) to mi dal za pravdu i šéfredaktor Světa motorů, když si zkusil Bandita 1 200 ( Suzuki ).
Ale k věci, nechme správně - fórum pro diskusi a otevřené názory - diskutujme a neurážejme se jenom proto, že jsme trochu omydlený životem - zkušenostmi. Vše je někde jinde - pro nás starší kluky, je to jenom otázka přizpůsobení - chápání.
Osobně fandím Ivanovi, co dokázal udělat z nessie - jeho výsledky jsou zajímavé - dovedu si představit na sprintu toho druhého v hondě, jak byl vyvalenej - není to hezké, je z našeho klubu - administrátor.
Proto mějme se ( skoro se mi chce říci rádi ) a respektujme se, i třeba
s rozdílným názorem.
Proto, když mi omete mladík ( třeba i holka ) na kavě nebo suzi, tak se mu nepletu a jenom se dívám, jak proklopí zatáčku, nebo se zvednutou motorkou, křižovatku na zadním kole. řekněme kdo umí, umí a ten druhý čumí.
Nechme stranou předpisy, na těchto motocyklech nejde jezdit předpisově ( to je o adrenalinu atd. ) to mi dal za pravdu i šéfredaktor Světa motorů, když si zkusil Bandita 1 200 ( Suzuki ).
Ale k věci, nechme správně - fórum pro diskusi a otevřené názory - diskutujme a neurážejme se jenom proto, že jsme trochu omydlený životem - zkušenostmi. Vše je někde jinde - pro nás starší kluky, je to jenom otázka přizpůsobení - chápání.
Osobně fandím Ivanovi, co dokázal udělat z nessie - jeho výsledky jsou zajímavé - dovedu si představit na sprintu toho druhého v hondě, jak byl vyvalenej - není to hezké, je z našeho klubu - administrátor.
s rozdílným názorem.
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
- SkylineGTR
- Kontaktovat uživatele:
Re: tlumiče výf. atd.
Móóóc hezká řeč.Serpico píše:....jasně Vazoun...ani já nejsem nejmladší, jenom trochu větší kluk - navíc jsem snad nezapoměl pohled, názor - taky jsem byl mladý a třeba jsem i riskoval ( dva odepsané motocykly ), o to víc si cením na dnešních mladících ( snad mi prominou označení ) relativně zodpovědnější - kvalitativně jiný přístup k bezpečnostním pasívním i aktivním prvkům - svícení ve dne ap.
s rozdílným názorem.
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
zvody, rezonátor...
....to mil. děkuji za přízeň, ale nemám dostatečné " .orálně volné vlastnosti " a na rozdíl od již zvolených si to uvědomuji, nicméně oni jsou jenom zrcadlo naší společnosti - nemůžou býti lepší než my
( jenom reprezentují naší strukturu, složení ) - to je jenom naše zbožné přání - jsou a zůstanou jenom " vybraní " pro tu, kterou zájmovou skupinu obyvatel - a jejich tužby, potřeby a nároky.
V dobré společnosti se o politice nemluví - a to naše stránky přeci jsou a já to právě porušil... víckrát už to neudělám
( jenom reprezentují naší strukturu, složení ) - to je jenom naše zbožné přání - jsou a zůstanou jenom " vybraní " pro tu, kterou zájmovou skupinu obyvatel - a jejich tužby, potřeby a nároky.
V dobré společnosti se o politice nemluví - a to naše stránky přeci jsou a já to právě porušil... víckrát už to neudělám
serpico
serpico