vymena vody v chladici

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
janodvt

vymena vody v chladici

Příspěvek od janodvt »

sevaste deawaci........
scel by som sa spytat kolko litrov ma obsah chladiaci system na 1,5L?
vcera som spustil vodu dole ale naspät som uz dostal iba tri litre. poradte mi prosim vas lebo som si nie isty ci som dobre spustil vodu, odkial sa spusta najlepsie?
Reklama

blaho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaho »

Plný systém má 6.5 l a práve som rozmýšlal aj Ja nad tým, ako to vymeniť, takže skúsenejší by ste mohli poradiť ako na to, kde to vypustiť. Dík.
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
kasma

Příspěvek od kasma »

Ja som nedavno pri vymene rozvodov menil aj vodnu pumpu, takže ked ju mechanik zložil, pekne to odtiaľ vypustil.
Možno by sa to dalo aj nejako odsať a potom už len doliať novu namiesanu kvapalinu.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
RoSta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RoSta »

Keď mi v MGM - TO menili chladiče, tak pred tým vypustili vodu tak, že vytiahli hadicu z najnižšieho miesta a na moje začudovanie mi maňas odpovedal, že Espero nemá vypúšťaciu skrutku chladiacej kvapaliny...
http://www.TAXAMETER.sk
Ford Mondeo 1,6 LPG
Ex: Espero 1,5 LPG
Zrušenie ESPERA a dovoz MONDEA...
blaho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaho »

a vieš ktorú tú hadicu vybrali? To ako niektorú hadicu, čo išla do chladiča? JRD, nemáš nejaký typ pre nás? Dík
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Je to ta spodná na chladiči,sundáš sponu a hadicu stiahni no ale to nieje najnižšie miesto.My to robíme tak že máme motorček z ostrekovačou na nom dlhú hadičku ktorú cez vodnú rúrku ktorá ide do motora don strčíme.Potom zapnem a vysaje to takmer všetku vodu zo sistému. :idea: :idea: :idea: ;)
Serpico

FREEZ

Příspěvek od Serpico »

neznám espero předpokládám podobný chladič jako na nexii- vpravo dole na chladiči ve směru pohledu řidiče - výpustný kohout je nejníž
( nutná opatrná manipulace přetrhnul jsem "šroub" plast, zachránil mě palikx ).
Proplach dobrý pro starší auta ( topení ) - otevřel jsem ventil a nasával vodu ze čtyř přistavených kýblů, přes starý benzínové čerpadlo do zásobní nádržky chladící kapaliny - pokud máš kohoutek s vodou odpadá čerpadlo. Musíš mít otevřený topení - zapnutý ( proplach výměníku topení, bývá dost zasr.... ), zbytek nechat vytéct.

Použil jsem TEXACO 250tisíc km nebo 5 let ( přidávané inhibitory koroze, další příměsy - i kapalina stárne viz doporučené výměny ).

Měj se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Serpico

freez

Příspěvek od Serpico »

a ještě jsem zapoměl, vše provádíš s motorem v chodu.

měj se
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Jenda

Příspěvek od Jenda »

Serpico,
Jseš si jistý s tím topením? U starých Š105/120 se přívod vody do topení zavíral. U "dnešních aut je topení stále "pod vodou", jen se překlápí klapka na přívodu vzduchu.
Nubira 2.0 má na nejnižším místě chladiče také vypouštěcí šroub, ale u Espera jsem ho nenašel, proto ty rady se sundáním hadice (například nedávno jsem řešil VW polo 1.0 vypouštěcí ventil také nemá a topení nemá uzavírání přívodu vody).
Daewoo Nubira kombi, 2.0 CDX, 2000, plná výbava
blaho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaho »

No zatiaľ najreálnejší spôsob pre mňa sa mi zdá to s tým odpojením hadice dolu od chladiča a vypsutím, koľko pôjde a dám novú. Ešte by ma zaujímalo to s tým chodom motora. To keď sa mení tá voda v chladiči, tak motor má bežať. Aj za predpokladu, že by som nerobil ten preplach, čo si hovoril? Ja pri sebe budem mať aj mechanika, čo robí u nás, ale len tak aby som bol múdrejší.
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Při výměně chladící kapaliny nesmí motor běžet...musí být aspoň trochu vychladlý...ten motor v chodu je kvůli tomu, aby běželo vodní čerpadlo a ten proplach se dostal všude...ale pokud se kapalina vypustí, tak nestartovat...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
blaho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaho »

No myslel som si, že by to asi nebylo ono, keby bežal. Ešte rozmýšlam, že vypustím, koľko pôjde, nahodím novú a keďže tam ešte trochu tej starej zostane, ako hovoríte, že sa nedostane všetka von, tak ako ju nahodím, chvílu natočím auto, aby sa to tam rozmiešalo ten zbytok starej a nová a potom to vypustím ešte raz a nahodím zasa novú. , takže ten kúštik, čo tam zostane už bude na 90% z novej snáď.
Serpico

výměna vody

Příspěvek od Serpico »

TO... Jenda, nemohl by si si nastavit teplotu vody ve výměníku - ovladač s modrou a červenou. Ovladání jenom nastavením klapek vzduchu to snad nee. Nakonec máme palikxe - petrma Gold consultant z Caru.
K běžícímu motoru - je nutno při proplachu - a to zvláště výměníku
( jeho demontáž je pro bohy nebo gynekology ) tepla ( tam se naschromáždí neuvěřitelnej bordel a pak to netopí ),
je nutno zachovat stejný přítok s odtokem - vypouštěcí šroub.
Já to dělal s kýblů ale pokud lze namixovat mírně teplou vodu s kohoutku je to lepší.

A prosím neéé, že za mnou přijdeš - přijel jsem s autem a udělal jsem proplach a pustil jsem tam studenou vodu a blok ( litinový ) se poroučel.

Jenom by mi překvapilo, že esperko nemá výpustný šroub. Neověřeným servismanům nic nevěřím, mě to tvrdili u nexie taky a to byly od Srby, parketa pro palikxe a petrma.

mějte se fajn

serpico
RoSta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RoSta »

:?
... moje Espero nemalo vypúšťaciu skrutku, ale možno sú aj inakšie chladiče na Esperách...
:?
... moje Espero malo radiator kúrenia stále v okruhu a regulácia bola len klapkami - len tak mimochodom, aj mne bolo spočiatku čudné, že to pri otočení na "teplé" okamžite kúri...
;)
http://www.TAXAMETER.sk
Ford Mondeo 1,6 LPG
Ex: Espero 1,5 LPG
Zrušenie ESPERA a dovoz MONDEA...
rastikk11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rastikk11 »

je to zvlastne ale espero ma riadny problem s vymenou zmesi.ziadny vypustak to je naprd ja som to skusal ale dat dole hadicu co ide od chladica do motora ale dat dole z tej kovovej hadice tu gumene tak to je umenie radsej som to nechal tak a nakoniec som zistil ze tam mam novu.fujha parada.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“