teplota vody ?

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Vincent

teplota vody ?

Příspěvek od Vincent »

můžete mě prosím napsat kde se vám normálně drží ručička ukazatele chladící kapaliny při zahřátém motoru?
Mě se pořád drží cca. 2mm nad bílým políčkem úplně dole,do poloviny stupnice vystoupá jen v koloně ,ale to už sepne větrák na chladiči. Čidlo i termostat cca. dva roky. RACER 94 jednobod 195 000Km, díky. :?
Reklama

csali

Příspěvek od csali »

Po výmene čidla to hňeď robilo?
To že má dva roky to neznemená, že by nemohlo odísť.
Vincent

Příspěvek od Vincent »

dělalo to už když jsem Racera koupil, proto jsem vyměnil čidlo i termostat ,ale nic se nezměnilo. Postupně jsem si na to zvyknul,ale pořád mě to stejně nejde do hlavy. Teď mám pokusně zakrytou polovinu chladiče,ale žádná změna nenastala. Je možné že je vadný ukazatel,ale to nemám jak ověřit. :?
csali

Příspěvek od csali »

Skús ohriať vodu v pohári, strč do toho čidlo a uvidíš. Neviem či ti ukazuje stav bez zapaľovania alebo nie, ak treba zapni zapaľovanie. Keď ti nebude ukazovať cca80 C° tak je vadný buď čidlo alebo hodinky, skôr čidlo.
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Mne se na Rackovi držela ručka standardně v polovině stupnice...a řekl bych, že tam taky má být...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Serpico

teplota

Příspěvek od Serpico »

mě na nessii drží ručička polovinu stupnice a to je normal - dokonce pod drobnohledem v této poloze jsou jako dvě nepatrné tečky - nevím jak je tam udělali ale není to nic výrazného, jako jenom pro toho, kdo ví co má hledat - nessie je z rajcera a ten je z kadeta a ten je z opla, kde jsem to skončil....

mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Vincent

Příspěvek od Vincent »

díky za odpovědi,jak budu mít trochu víc času pokusím se to vyzkoušet. 8)
Vincent

Příspěvek od Vincent »

tak je asi vadný budík,mám dvě čidla a ve varné konvici ukazují úplně stejně ,to je cca. dva mm nad spodní bílé políčko ,to je ta poloha kterou mívám normálně za jízdy. Rozdělám budíky a mrknu na kontakty. :?
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

A kdyby to nešlo ta si hoď do auta tu konvici :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vincent

Příspěvek od Vincent »

tak už to funguje,stačilo trochu víc přitáhnout dvě matičky co drží budík na plošňáku a hned je ručička za jízdy v polovině stupnice. Za ty roky provozu se to asi pomalu uvolňovalo ,až to skoro ztratilo kontakt. A taky jsem aspoň konečně vyměnil prasklé žárovky v osvětlení přístrojů. :D
csali

Příspěvek od csali »

Gratulujem, si šikovný! :lol:
Odpovědět

Zpět na „RACER“