Velkost nadrzi
Moderátor: Blue Lanos
jo nadrze to je věda.muj plynovej favorit mel plynovou nadrz na 42 litru a vcelku normalne sem tam tankoval 45.
no a naftova 306 s ofic 60 l se v lete naplni asi 64 a v zime 59.jen posledni dobou netankuju do plna cena me trosku nici.(1740 kc)
no a naftova 306 s ofic 60 l se v lete naplni asi 64 a v zime 59.jen posledni dobou netankuju do plna cena me trosku nici.(1740 kc)
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
- Reklama
Ja mma tiez toroida 45l cize y som tam nemal narvat viac nez 36l ale pri nich to len cvakne a ide sa dalej az po 42. ALe to som nemal vela cansi vyskusat, zatial som bol s lpg na suchu len dvakrat.
Obcas to vypne pekne pri 80% a obcas sa mi ventil zasekne a nenatankujem ani prd a musim to ist rozhrkat na cestu a skusti u konkurencie . Asi to budem musiet rozobrat.
Obcas to vypne pekne pri 80% a obcas sa mi ventil zasekne a nenatankujem ani prd a musim to ist rozhrkat na cestu a skusti u konkurencie . Asi to budem musiet rozobrat.
nádrž
jo jo palikx - nádrž a PHM, to je věda - objem plnícího porubí, hadice - u nesiie se musí plnící pistole natočit na 3/4 na 9 - odvzdušňování při plnění - atd. Rozdíl v mém případě až 1 - 4 litrů ( objem je také ve vztahu k teplotě, naplníš nádrž a následně vytéká ), nedávno jsem se vracel z Moravy a chtěl jsem tankovat v Makru v Čestlicích - dvakrát mi čerpadlo nasálo vzduch - prázdno, naposledy na kolotoči a poslední 3 metry už jsem dotlačil ke stojanu a dostal jsem tam 54 ( objem nádrže 50 ). Není to dobré na benz. čerpadlo - nedělám to, toto byla výjimka.
Ještě k rozdílům při tankování - kalibrace stojanů - povolená tolerance ? - kontroly objemu dle displeje, to už se snad ani neprovádí
( naposledy jsem to četl ve SM před 20lety - pokud se mýlím opravte mě ).
Tu si provádí obsluha, aby nebyla v mínusu tzv. zrcadlo a společná dělba. Dělala to Benzina - znala svoje farizejský ( nakonec měli plat
1 200 Kč ).
Takže při průměrných 30litrech tankování 1% = 0,3 l = 8,70 Kč * 500 odběrů = 4 350 Kč při 8stojanech = 34 800 Kč - tj.: nezdaněných
( při 0,5% polovic atd. ). .
Stav měřidel mechanických v minulosti překonaný problém - digitální už vůbec není problém
Plnění cisteren průtokové měřidla + váha. Větší tolerance - cisternu nelze zcela vypustit - jednotlivé přepážky ( jinak by s ní nešlo jezdit ). Plnění nádrží na benzínové stanici průtokové měřidlo na cisterně - odhadem zůstane v cisterně 100 až 200 litrů.
A nakonec, pokud pantáta - majitel dá zaměstnanci plat 5 - 8tisíc, někde to ten chudák zaměstnanec musí dohonit ( je nutné brát v potaz také kolik lidí odjede od stojanu bez placení - do 5tisíc se jedná o přestupek a policie ho většinou odkládá - zaměstnanci rozdíl doplatí ze svých prostředků).
a prostě jsme tam, kde jsme - demokracie v ideálním stavu ( ideál, ale prostě neexistuje, vždy je a musí být určitá tolerance i ve strojírenství - prostě vůle dvou součastek ) má představovat narovnání vztahů ( tedy i pracovních versus - zažitá praxe - šedá ekonomika ) ve všech rovinách? ale jak ? Záměrně neužívám formulaci zlodějna - řekněme, že se jedná o ekonomické vstupy - prostě faktory.
Mějte se fajn
Ještě k rozdílům při tankování - kalibrace stojanů - povolená tolerance ? - kontroly objemu dle displeje, to už se snad ani neprovádí
( naposledy jsem to četl ve SM před 20lety - pokud se mýlím opravte mě ).
Tu si provádí obsluha, aby nebyla v mínusu tzv. zrcadlo a společná dělba. Dělala to Benzina - znala svoje farizejský ( nakonec měli plat
1 200 Kč ).
Takže při průměrných 30litrech tankování 1% = 0,3 l = 8,70 Kč * 500 odběrů = 4 350 Kč při 8stojanech = 34 800 Kč - tj.: nezdaněných
( při 0,5% polovic atd. ). .
Stav měřidel mechanických v minulosti překonaný problém - digitální už vůbec není problém
Plnění cisteren průtokové měřidla + váha. Větší tolerance - cisternu nelze zcela vypustit - jednotlivé přepážky ( jinak by s ní nešlo jezdit ). Plnění nádrží na benzínové stanici průtokové měřidlo na cisterně - odhadem zůstane v cisterně 100 až 200 litrů.
A nakonec, pokud pantáta - majitel dá zaměstnanci plat 5 - 8tisíc, někde to ten chudák zaměstnanec musí dohonit ( je nutné brát v potaz také kolik lidí odjede od stojanu bez placení - do 5tisíc se jedná o přestupek a policie ho většinou odkládá - zaměstnanci rozdíl doplatí ze svých prostředků).
a prostě jsme tam, kde jsme - demokracie v ideálním stavu ( ideál, ale prostě neexistuje, vždy je a musí být určitá tolerance i ve strojírenství - prostě vůle dvou součastek ) má představovat narovnání vztahů ( tedy i pracovních versus - zažitá praxe - šedá ekonomika ) ve všech rovinách? ale jak ? Záměrně neužívám formulaci zlodějna - řekněme, že se jedná o ekonomické vstupy - prostě faktory.
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
Serpico:
Asi dvakrát jsem si všiml u Aralu v Sokolově, že přijelo civilně vypadající auto s přívěsem, na kterém byla prapodivná nástavba, do které panáčkové v pracovních stejnokrojích natakovali palivo ze stojanů. Obsluha ČS se zmiňovala o tom, že to je kontrola (snad z ČOI), kontrolují stojany (metrologie) a následně vezmou vzorek do laborky. Prý jezdí především na udání.
Asi dvakrát jsem si všiml u Aralu v Sokolově, že přijelo civilně vypadající auto s přívěsem, na kterém byla prapodivná nástavba, do které panáčkové v pracovních stejnokrojích natakovali palivo ze stojanů. Obsluha ČS se zmiňovala o tom, že to je kontrola (snad z ČOI), kontrolují stojany (metrologie) a následně vezmou vzorek do laborky. Prý jezdí především na udání.
Daewoo Nubira kombi, 2.0 CDX, 2000, plná výbava
Zima alebo leto to je minimalny rozdiel ono sa to pri takmer prazdnej nadrizi velmi neohreje v zime.
Ale v lete ak ide clovek tankovat skoro rano este kym je na nadrziach an cerpacke rosa a vonku je zima v tricku, tak na rovnake mnozsto litrov nabeha viac km vdaka vyssej hustote studensieho paliva. Bohuzial uz si nespominam kolko % to je ani neviem podla akeho udaju z tabuliek som to ratal, kedze propan a butan su pri 20stupnoch C vadzane v tabulkach nedzi plynmni a nie kvapalinami.
Ale v lete ak ide clovek tankovat skoro rano este kym je na nadrziach an cerpacke rosa a vonku je zima v tricku, tak na rovnake mnozsto litrov nabeha viac km vdaka vyssej hustote studensieho paliva. Bohuzial uz si nespominam kolko % to je ani neviem podla akeho udaju z tabuliek som to ratal, kedze propan a butan su pri 20stupnoch C vadzane v tabulkach nedzi plynmni a nie kvapalinami.
ty nosis rezervu? takto by som nechcel prist o kufoor )Krtek píše:Pamatuju jak jsem do BXa tankoval prvně naftu. jestli to němělo nějkou záklopku či co... prostě na 3 cvaknutí jsem pistoli povytáh, zmáčk to nadoraz a ...... od nafty mi smrděly vlasy ještě tejděn
Přeplňování je normální. ale zkuste u služebního Paviána obhajovat 52 litrů, když má nádrž na asi 45L...
Na plyn mam toroida místo rezervy 47L, takže asi 40L čistej objem. Dneska už bych volil spíš co největší válcovou do kufru O kufr stejně přijdeš páč tam máš rezervu, a válcová nádrž je skoro 2x větší a znatelně levnější.
:: Daewoo Lanos 1,5 8V '98 :: cervena 73L :: LPG priemerna spotreba 9l/100km ::
zaneseny ventil to moze byt, to mi uz robili... po prvom tyzdni pouzivania ) nejake svinsto prislo s plynom dnuppp píše:Ja mma tiez toroida 45l cize y som tam nemal narvat viac nez 36l ale pri nich to len cvakne a ide sa dalej az po 42. ALe to som nemal vela cansi vyskusat, zatial som bol s lpg na suchu len dvakrat.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Já už taky ne. Sprej na pneu je na nic když 2x do tejdne rupneš gumu 10cm šlicem Bez rezervy ani ránu. Prvně mně to stálo protelefonovanou neděli a shánění někoho, kdo mi doveze do Plzně náhradní kolo od našich ze sklepa. Přece jenom neni možný použít kdejaký kolo od škodofkyorgi píše:ty nosis rezervu? takto by som nechcel prist o kufoor )Krtek píše:Pamatuju jak jsem do BXa tankoval prvně naftu. jestli to němělo nějkou záklopku či co... prostě na 3 cvaknutí jsem pistoli povytáh, zmáčk to nadoraz a ...... od nafty mi smrděly vlasy ještě tejděn
Přeplňování je normální. ale zkuste u služebního Paviána obhajovat 52 litrů, když má nádrž na asi 45L...
Na plyn mam toroida místo rezervy 47L, takže asi 40L čistej objem. Dneska už bych volil spíš co největší válcovou do kufru O kufr stejně přijdeš páč tam máš rezervu, a válcová nádrž je skoro 2x větší a znatelně levnější.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
diiiky Akri, to si ma hezky tituloval )) ja si ako trubka pripadam, ale pneu by sa mi v kufri nosit necelo.. hm, este ze mam tu havarijnu a v tom asistencne sluzbyAkri píše:jasne, bez rezervy jezdi jen trubka, sehnal sem si dojezdofku, ale i kdyby ne, lezela by mi v kufru klasicka
orgi píše:diiiky Akri, to si ma hezky tituloval )) ja si ako trubka pripadam, ale pneu by sa mi v kufri nosit necelo.. hm, este ze mam tu havarijnu a v tom asistencne sluzbyAkri píše:jasne, bez rezervy jezdi jen trubka, sehnal sem si dojezdofku, ale i kdyby ne, lezela by mi v kufru klasicka
mate problemy ako a kolko tankovat
ja dam tankovat, cvakne vyberiem, zaplatim a idem:) obvykle to je nieco okolo 34 L (nejazdim az rucickou do cerveneho)
a co sa tyka rezervy, neviem ako casto mavate defekty(a nehovorim uz o 10cm prerezani pneu) ale ked nechces rezervu kup sprej na kolesa co pouzivaju motorkari, kompresor a nepotrebujes rezervu a ani kluce na koleso, ani hever. a mas prazdny kufor
ExLanos
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html