Krátký pobyt na Slovensku

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Saša

Krátký pobyt na Slovensku

Příspěvek od Saša »

Ahoj všichni,musím se podělit o poznatky,které jsem získal v uplynulém týdnu.Jelikož jsem byl už dost unavený ze zaměstnání (letos nebyla žádná dovolená),tak jsme se se ženou rozhodli zajet za rodinou do Bratislavy a zároveň jsme si zajistili čtyř denní pobyt v lázních Trenčianské Teplice, včetně několika procedůr (můžu vřele doporučit).
Až potud by to nebylo nic zajímavého. Velice mě překvapilo co na Slovensku jezdí vozů Daewoo a konkrétně Esper. Tolik co jsem jich potkal za ty čtyři dny jsem jich v Čechách neviděl za celý rok. Ve většině případů byly celkem slušně udržovaný,ale nikdo nezareagoval na pozdravné zablikání - asi jsem nikoho z vás nepotkal. Jinak co se týká cesty a pobytu, tak se nevyskytly žádné problémy. Silnice u nás jsou horší, ale to asi všichni víme.
Spotřeba se pohybovala okolo 7,6 l/100km i při používání klimy.
Daewoo Espero 2,0 CD automatic, 77kW.Modrá metalíza,klima,komplet v elektrice,palubní počítač Made in USSR.
Reklama

ppp

Příspěvek od ppp »

Ja som pre zmenu bol na jeden den v ostrave :). Najprv mi pil nervy trinec (10km "obec" 100m medzimesto a znovu obec :/), potom same rychlostne obmedzenie takze asi 100km som isiel 2 hodiny. Cesty este ako tak usli aj ked podla ich mapoveho vyznamu boli dost uzke ale co sa tyka vodicov tak to iste ako u nas. Vacsina dodrziavala rychlost tak ze aj u nas by schytali pokutu aj ked tu najnizsiu a obca nejaky "riaditel zemegule" ktory musi byt vsade prvy aj keby musel zabijat.
Ale inac v pohode. Len neviem ako je to teda s tou rychlostou. U nas mozem beztrestne prekracovat max. povolenu rychlost takmer o 10km ale v cechach som si netrufol.
blaho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaho »

to SAŠA:

To máš pravdu, že u nás behá ESPER oveľa viacej. Často chodím na Moravu do Olomouca (mám odtiaľ babenku), takže si to tiež dosť všímam. U nás sa ich asi predalo viacej, nakoľko k nám vozili 1.5l motore. Tie cesty si myslím, že sú u nás také ako u Vás, len musíš natrafiť na tú "pravú" lokalitu. Ale teraz ma poslednou dobou potešilo, že zbrúsili betón na diaľnici D2 z Břeclavy do Brna a už to tam toľko nehádže. :P
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
RoSta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RoSta »

Espero som kúpil v roku 2002, ale veru, toľko ich nejazdilo...
To len za posledné cca 2 roky, asi ich navozili kšeftári zo "západu"...
http://www.TAXAMETER.sk
Ford Mondeo 1,6 LPG
Ex: Espero 1,5 LPG
Zrušenie ESPERA a dovoz MONDEA...
blaho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaho »

V našom okolí ich bolo vždy veľa, ale možno že sa zrovna od Blavy popredávali k Prievidzi. :P
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“