Hustota oleje
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Hustota oleje
Tak se mi přes léto začal ztrácet olej a nevím kudy. Přes zimu žádný problém a najednou mi zmizel celý litr. Je možné, že je to způsobeno mj. třeba malou hustotou 5 W 40? Mohl by se problém (aspoň zčásti) vyřešit 10W40, nebo je má úvaha naprosto zcestná?
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
olej
Ahojka, kde si kontroloval hladinu oleje - příčně uložený motor je velmi ciltlivý na boční rovinu, měrka je na straně a rozdíl může činit až polovinu hodnoty rozdílu max - min na měrce! Soused na horách po doporučení taky řidiče profesionála to přelil ( olej byl až na vzduchovém filtru!, motor to vyhází a následně si zapeče kroužky a pak žere a žere olej ) - od té doby se mnou jezdí do podzemních garáží - kde předpokládáme rovinu - a po nákupu déle než hodinu měříme hladinu - necháváme stéci olej do vany! Můžeš být velmi překvapený!
Měj se fajn a všeho s mírou.
Měj se fajn a všeho s mírou.
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
Navic sem nekde zaslechl, ze 16V se bezne berou 0,1L na 1000km, takze bych to zase tak moc neresil. Ja sem nalital asi 6000 km a dolil 0,5L oleje, coz i tak vychazi, ze mi to zere taky.
Ale co myslis s tou hustotou, to nevim. Pokud ti ubyde olej, tak mas porad stejnou hustotu
Ale co myslis s tou hustotou, to nevim. Pokud ti ubyde olej, tak mas porad stejnou hustotu
Daewoo Nubira I 97 2.0 16V sedan , 2-litru zdar !!!
Měřím to v garáži, kde rovina skutečně je. Jinak s tou hustotou - napadlo mě, že syntetické oleje jsou řidší, a proto vhodnější i na zimu. S 15W40 mi za mrazů škodovka nechtěla skoro nastartovat, jak byl olej hustý a motor se nechtěl točit. Tudíž jestli to někde uniká, tak by větší molekuly hustšího minerálního oleje nemusely motor nějakou netěsností opuštět v takové míře - ale asi je to blbost. Na škodovce jsem poznal, že to utíká výfukem podle zaolejovaného nárazníku, na nubíkovi nic takového nevidím.
A k těm 16V - brácha má Astru s tím samým motorem, pravda trochu méně kilometrů, olej ale v naprosté pohodě bez úbytku.
A k těm 16V - brácha má Astru s tím samým motorem, pravda trochu méně kilometrů, olej ale v naprosté pohodě bez úbytku.
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.