Hlasno bzučiace palivové čerpadlo
Moderátor: Blue Lanos
Hlasno bzučiace palivové čerpadlo
Keďže som Lanosa 1.5 len pred nedávnom kúpil, neviem ako hlasno má byť počuť palivové čerpadlo. Keď mi pred pár dňami montovali LPG, tak sa technikom nezdalo, že je tak počuteľné. Predpokladám teda, že sa asi lúči. Poradili by ste mi niekto, ako zistím, či a kedy ho treba vymeniť, keď všetko funguje ako hodinky. Resp. či sa nedá nejako zachrániť (prečistiť,namazať atď.) lebo lacné teda nie je. Myslím, že som tu prečital všetko, čo sa na túto tému už riešilo. Rád by som si tú nelichotivú diagnózu však potvrdil Vašimi čerstvými názormi. Ďakujem všetkým.
Losos 1.5 SE HB, ´98, bez výbavy
- Reklama
Re: Hlasno bzučiace palivové čerpadlo
ako hlasno ti "bzuci"? mne osobne by to prislo neprirodzene, keby som na zaciatku nepocul nasavanie..na druhej strane,ak v tom aute niekto este nesedel, casto sa stane, ze si ten zvuk nevsimne.
btw, kde si si nechal montovat LPG?
btw, kde si si nechal montovat LPG?
:: Daewoo Lanos 1,5 8V '98 :: cervena 73L :: LPG priemerna spotreba 9l/100km ::
To orgi: No práve že si to musím vypočuť na nejakom inom Lanose, lebo nemám predstavu, o koľko hlasnejšie to bzučí oproti normálu. Ďalej ma napadlo, že by som mal to čerpadlo radšej aj tak preventívne vymeniť a staré radšej voziť so sebou do rezervy. Z diskusií tu jasne vyplýva, že tieto čerpadlá dosť odchádzajú a najmä pri LPG. Nerád by som niekde zostal visieť s nepojazdným autom. LPG mi montovali importéri BRC v Štúrove. Nechcem to zakríknuť, ale konečne som mal pocit, že som našiel profíkov.
Já mám jakž tak zkušenosti s benzinovým čerpadlem u Matízka a to u dvou služebních Matízů, kde odešlo až když se hlučnost začala měnit ve zvuk pískání a takto najezdilo zhruba 1000 km až kleklo. Matíz měl najeto něco kolem 70000 km. To samé potkalo i druhého Matíze, ale tomu se měnilo při 40000 km.Jestli to byla tenkrát vadná serie čerpadel ? Těžko říc. Kdysi jsem o tom psal ještě na starém fóru. U mého soukromého Matíze který má najeto 72000 km je již také čerpadlo hlučnější oproti dřívějšímu stavu, ale pokud nezačně pohvizdovat, tak se tím nezabývám. Nevím jaké konstrukce je čerpadlo u jiných vozů Daewoo, ale takovou zkušenost mám já.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
No tak to vyzerá, že som to palivové čerpadlo odpísal. Asi tým, že som jazdil na poloprázdnej nádrži. Dnes som sa pýtal vo vrbovskom CARMAX-e na cenu nového, vraj 6.500,- aj s DPH. Výška ceny = veľmi nemilé prekvapko. Doteraz som myslel, že cena sa zmestí do 5000 Sk. Tak som hľadal a na internete som našiel ponuku firmy Auto Art. Čerpadlo do Nexie 1.5 za 4.486 Sk. Nevie mi niekto povedať, či by sa hodilo aj do Lanosa 1.5 8V r.v. 98? Inak v tom Auto Art majú všetky ceny lepšie ako CARMAX. Vďaka za Vaše rady.
No tak už som volal do Auto Art. Dozvedel som sa, že z Nexie nepasuje, ale majú na Lanosa za 5.200 Sk, čo je o dosť lepšia cena ako v Carmaxe. Takže si ho tam asi objednám.
No tak už som volal do Auto Art. Dozvedel som sa, že z Nexie nepasuje, ale majú na Lanosa za 5.200 Sk, čo je o dosť lepšia cena ako v Carmaxe. Takže si ho tam asi objednám.
- simone
- Kontaktovat uživatele:
lpg
Mil na to daj pozor pri LPG aby si mal v nadrži benzín ten totiž chladí čerpadlo.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
- Blue Lanos
slabo si cital o cerpadle a min. mnozstve benzine sa tu toho popisalo dost
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
tak toto som ja voobec necital.. a cerpadlo zacina v poslednych dnoch tiez nejak chrchlat.. nieee ;( a to jazdim s minimalnym mnozstvom benzinu v nadrzi teda kapanek uz asi rok (vzdy iba par litrov na startovanie dotankujem raz za mesiac-dva) somar som.. a hlavne necitam
mil, mozes mi prosim dat kontakt do autoartu? asi budem musiet tiez objednavat...mil píše: No tak už som volal do Auto Art. Dozvedel som sa, že z Nexie nepasuje, ale majú na Lanosa za 5.200 Sk, čo je o dosť lepšia cena ako v Carmaxe. Takže si ho tam asi objednám.
To orgi: Vitaj medzi motákmi! Zakiaľ nemám nové čerpadlo, tak stále nervózne napínam uši, aby som počul, či môj čerpací maród ešte žije. Nerád by som zostal niekde trčať nepojazdný. Budem musieť vyriešiť odpájanie čerpadla počas jazdy na LPG. Nemá zmysel aby stále fachčilo. Adresa AutoArtu je www.auto-art.sk .
Jo kluci mame zvlastni poznatek piskajci cerpadlo muze byt i diky palivu.petr mel v aute cerpadlo ktere najednou zaclo silene piskat.a po natankovani noveho benzinu to po par km preslo.ale mozna to bylo jen stesti.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil