15" už i na mým mazlíkovi..
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Pocity z jízdy? No, celkem zajímavý Úplnej kostitřas to není, ale skáče to solidně - přecijenom 195/45 dělá svoje.. Co se týče zrychlení, tak to je samozřejmě taky slabší, ale pořád to jede hezky a z kopce ještě rychleji Zkusil jsem si i hrábnout na suchým asfaltu a Matizek dokázal, že je borec a i to zvládl naprosto s přehledem.
Jedinné, na co si musím trochu zvyknout je hučení pneu, páč ten valivej odpor je taky větší a možná trochu i dezén pneumatik to dělá
Jinak jsem spokojenej, auto teď v běžných zatáčkách sedí jak motokára
Jedinné, na co si musím trochu zvyknout je hučení pneu, páč ten valivej odpor je taky větší a možná trochu i dezén pneumatik to dělá
Jinak jsem spokojenej, auto teď v běžných zatáčkách sedí jak motokára
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Jj, vypadají pěkně ale nějak se mi nezdají ty pneu vypadají, že nejsou tak nízké, ale to je asi klam fotek, co?
Pokud máš sériové pružiny, tak se to bude houpat a je potřebná nějaká ta úprava! Proto jedině sportovní pružiny, už je mám doma a o víkendu tam nejspíš půjdou
Jediné s čím budeš mít asi dost velký problém je, že ti ( pokud špatně nevidím ) vylézají kola a pneu z blatníků!!! A to se bude policii špatně vysvětlovat než když tam máš jen jiný rozměr kol a pneu, ale vše je OK
A jak je to teď s jízdními vlastnostmi???
Pokud máš sériové pružiny, tak se to bude houpat a je potřebná nějaká ta úprava! Proto jedině sportovní pružiny, už je mám doma a o víkendu tam nejspíš půjdou
Jediné s čím budeš mít asi dost velký problém je, že ti ( pokud špatně nevidím ) vylézají kola a pneu z blatníků!!! A to se bude policii špatně vysvětlovat než když tam máš jen jiný rozměr kol a pneu, ale vše je OK
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
Jízdní vlastnosti jsem popsal výšBadger píše:Jj, vypadají pěkně ale nějak se mi nezdají ty pneu vypadají, že nejsou tak nízké, ale to je asi klam fotek, co?
Jasně že to leze ven, ale mě to neva, líbí se mi to a celkem to MAtesovi sluší Snad bude policie schovívavá
Zítra nafotím detail pneu a jejich výšku
Pěkný kolečka, jen jsem zvědav, jestli to ve předu bude opravdu dobrý, až to pořádně proženeš zatáčkami. Jo a prý teď v Brně měšťáci přeměřují tachometry, bylo by zajímavý jestli ti teď tacháč neměří míň než jedeš.
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... ticle=9633
Už bez Matesa
Vepředu to nikde nedrhne, ani v rejdu, ani v podběhu, prostě nikde, jen ten zadekzabijec píše:Pěkný kolečka, jen jsem zvědav, jestli to ve předu bude opravdu dobrý, až to pořádně proženeš zatáčkami. Jo a prý teď v Brně měšťáci přeměřují tachometry, bylo by zajímavý jestli ti teď tacháč neměří míň než jedeš.
Co se týče rychlosti, tak na origo gumách, když jsem jel 60, tak takový ty poluliční radary ukazovaly 54. Teď, když jsou gumy větší, tak by to mělo ukazovat přesněji
Presne takto som to vyriesil aj ja...kedze mam ET 35 tak mi to tiez drhlo o zadny lem.....po uprave je uz svaty pokoj......trochu sa olupala sice farba, ale to som obrusil a zastriekal.Už jsem si ohnul kousek lemu, takže o víkendu jde na řadu flexa a ten záhyb na několika místech nařežu a zaklepu dovnitř a bude na 100% klid a nebude to ani vidět
Inac kola vyzeraju pekne. Matiz hned vyzera robustnejsie
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
několik poznatku
- rezani a klepani lemu vidim jako problematicky ze dvou duvodu - jednak je to nevratna uprava, coz je na aute, ktery chces jednou prodat vzdycky spatne
- jednak to chce cit, protoze hrozi ze to bud nebude rovny, nebo odejde lak a ceka te lakovani - zvaz to, vis, jak tady vzdycky resis prachy ...
- zkusil bych ty dorazy, vyndas a nazdar, je to zpatky serie ...
- vpredu si to SKRTNE, ale jenom kdyz riznes zatacku a imho ok - citem to jednou zkus, uvidis
jizda
- bude tvrdsi
- bude drazsi ... jestlize 185 da spotrebe litr navrch, 195 da skoro dva - ostatne v praxi to potvrdil i jeden polsky majitel matize
- stabilita v zatacce lepsi
- zrychleni i top speed u 195 vyrazne horsi
hlucnost
- jednoznacne pneu, ale dle meho na todle sere pes ...
ostatni
- pocitam, ze to poznas na tlumicich, imho odejdou o 20% driv, bacha ted na kazdou diru, jednak skoda disku, gumy, ale hlavne naprava no ...
ja todle odladil na zlatym a s cernym uz mam na diry oko, cili je mazlenej ...
- rezani a klepani lemu vidim jako problematicky ze dvou duvodu - jednak je to nevratna uprava, coz je na aute, ktery chces jednou prodat vzdycky spatne
- jednak to chce cit, protoze hrozi ze to bud nebude rovny, nebo odejde lak a ceka te lakovani - zvaz to, vis, jak tady vzdycky resis prachy ...
- zkusil bych ty dorazy, vyndas a nazdar, je to zpatky serie ...
- vpredu si to SKRTNE, ale jenom kdyz riznes zatacku a imho ok - citem to jednou zkus, uvidis
jizda
- bude tvrdsi
- bude drazsi ... jestlize 185 da spotrebe litr navrch, 195 da skoro dva - ostatne v praxi to potvrdil i jeden polsky majitel matize
- stabilita v zatacce lepsi
- zrychleni i top speed u 195 vyrazne horsi
hlucnost
- jednoznacne pneu, ale dle meho na todle sere pes ...
ostatni
- pocitam, ze to poznas na tlumicich, imho odejdou o 20% driv, bacha ted na kazdou diru, jednak skoda disku, gumy, ale hlavne naprava no ...
ja todle odladil na zlatym a s cernym uz mam na diry oko, cili je mazlenej ...
ja vim ... 185 mam temer s obrysem auta, jestli dobre koukam, tak 195 je na tom jeste o neco "lip", cili to budes muset zklepat fest - lem blatniku temer ohnout jak ryhovany papir, ci jak to popsat .. to je moment, kdy lem prestava plnit ulohu vyztuhy a muze se prohnout ... navic tak "ostry" ohyb muze ponicit lak ... navic to imho stale nevyresi fakt, ze kolo se "dotkne"Robert píše:Vpředu to nic nedělá, tak s tím nic dělat nebudu, ale zadek škrtá
necham na tobe ...
kazdopadne test provest tak, ze dozadu 2,3 dospele lidi a mirne pohoupat ...