olej do převodovky?
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
-
olej do převodovky?
Já vím že se tu o tom již zmiňujete ale mě to nedalo
Studený start se spajkou - motor točí od 2000 k 1500 za min. pustím spojku, klesne na 1100 a auto jakoby chtělo dopředu (jednou už i popojelo), problém hledám ve viskozitě oleje, co tam mám od PánaBoha nalito.... také mi jde hůř řadit při studeném motoru, jakoby synchrony.
Jaký olej by ušetřil takový ty ozubený kolečka v takový tý divný skříňce vpravo od motoru, zároveň by odstranil můj subjektivní pocit, že to je na h...o a snížil by hluk?
Četl jsem názor jednoho Matizáka hlouběji ve fóru o motoráku s Mo.
atd. tak poraďte , dík.
Ale fuckt je nějaký hustý...
Studený start se spajkou - motor točí od 2000 k 1500 za min. pustím spojku, klesne na 1100 a auto jakoby chtělo dopředu (jednou už i popojelo), problém hledám ve viskozitě oleje, co tam mám od PánaBoha nalito.... také mi jde hůř řadit při studeném motoru, jakoby synchrony.
Jaký olej by ušetřil takový ty ozubený kolečka v takový tý divný skříňce vpravo od motoru, zároveň by odstranil můj subjektivní pocit, že to je na h...o a snížil by hluk?
Četl jsem názor jednoho Matizáka hlouběji ve fóru o motoráku s Mo.
atd. tak poraďte , dík.
Ale fuckt je nějaký hustý...
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
- Reklama
Re: olej do převodovky?
No veď je prevodový...Pavel Beneš píše:Ale fuckt je nějaký hustý...
To čo popisuješ poznám, až na ten hluk mi to príde normálne a pripisujem to studenému oleju v prevodovke... na služobnom renaulte mám pri mrazoch niekedy problém zaradiť a to má iba vyše roka a 42tis.km...
ja myslím že je to v pohode, ale tiež som zvedavý,čo na to ostatní...
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuju. Spojku musím v zimě po nastartování pouštět pomalu, protože jednak by auto chtělo kupředu a jednak by to nepobral motor. I tak musím při pouštění spojky dát trošku plynu aby se udržel volnoběh. Taky jde hůř řadit, dvojka dokonce občas přes zuby...po zahřátí se všechno spraví.
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
olej
Tak mne to dopredu zatial nechce isť, ale radiť ide ťažko, čo je myslím normálne. Ja som si zvykol toto, aj na minulom aute: Stojím vonku, mám zamknutý construct - odomknem, spojka, naštartovať a na spojke zaradiť 1,R,3,4,1,R, kurenie ON, vetrak dolu na nohy.
Já ti dám "jednoho matizáka" To jsem já , tak se ptej , ale je to i na stránkách od Fuchse , že ho doporučují jako převoďák. Mám ho v obou motorech i převodovkách , pohoda je , že na dolití čehokoliv mám jednu bandasku , jo a do ostřikovačů to teda nedávám , další reference má Brainman , ale ten ho používá vnitřně ..... ( jarní Strahov)
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Abys to nemusel hledat v převodovce je 1,8 l oleje SAE 80 W, v extremně chladných oblastech se může dát SAE 75W kontrola oleje převodovce 1 za rok nebo po 15000 km výměna není nutná.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Pod baterkou je napouštěcí šroub s takovou čepičko a z boku kontrolní šroub, ten se vyndá a nalévá olej dokud nezačne z boku vytékat. Ihned kontrolní šroub zašroubovat a pak i ten plnící a je hotovo. Vypustit se dá jenom tou plechovou vaničkou, takže se i člověk dostatečně promaže
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
Chci si doplnit olej do převodovky ale nenašel jsem napouštěcí a kontrolní šroub. Prosím Richarda, nebo někoho kdo to dělal ať mi to nafotí, nebo popíše, ale jako pro blbce. Já jsem to skutečně nenašel a to už jsem to dělal u několika aut. Nubira to má někde schované nabo co. Mám Nubiru 1,6 combi, r.v. 1997. Díky za info.
-