Zhorim???
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Zhorim???
Zhruba 2 mesiace pozorujem na svojej Nexii zaujimavy ukaz. Vzdy ked startujem po niekolkohodinovej prestavke, hned po tom co chyti motor sa spod volantu zacne neprijemne dymit. Smrdi to ako ked hori izolacia na kabloch ...
Trva to max. 5 - 10 sekund a ked sa cely tento cirkus skonci mozem startovat kolko chcem a ziaden dym sa neobjavi. Cele sa to opakuje az ked auto postoji niekolko hodin. Skusal som pri startovani povypinat vsetky mozne spotrebice (ventilator, radio, vnutorne osvetlenie,...), no nemalo to nijaky vplyv, stale sa to sprava rovnako.
V com moze byt problem? Moze byt nieco so spinackou? Ak ano, kolko stoji nova? Vdaka.
Trva to max. 5 - 10 sekund a ked sa cely tento cirkus skonci mozem startovat kolko chcem a ziaden dym sa neobjavi. Cele sa to opakuje az ked auto postoji niekolko hodin. Skusal som pri startovani povypinat vsetky mozne spotrebice (ventilator, radio, vnutorne osvetlenie,...), no nemalo to nijaky vplyv, stale sa to sprava rovnako.
V com moze byt problem? Moze byt nieco so spinackou? Ak ano, kolko stoji nova? Vdaka.
- Reklama
- Tomas T.
- Kontaktovat uživatele:
Jediny dym, ktory som ja s pod volantu videl bolo horenie spojkovej lamely ked bola zla a smykala ale to nemoze byt hned po nastartovani takze nic. Skus sa porisadne pozerat na poistkovu skrinku! Aj ta je dost blizko. Ale je to divne ze ti to dymi a vsetko funguje.
Tomy
Daewoo Nexia GLX 2000 - 2006
Mazda 6 2006 - 2009
Chevrolet Corvette 2009 - ?
Daewoo Nexia GLX 2000 - 2006
Mazda 6 2006 - 2009
Chevrolet Corvette 2009 - ?
biely dym
no niekde sme uz o tom pisali.
ak je to biely dym a ide spod volantu spod kluciku tak to som mal aj ja
ale uz neviem ako sa to vola - ale servisak tvrdil, ze to sa nexiam stava casto.
ak je to biely dym a ide spod volantu spod kluciku tak to som mal aj ja
ale uz neviem ako sa to vola - ale servisak tvrdil, ze to sa nexiam stava casto.
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, taky si pamatuju, že se to už někdy řešilo. Možná to bylo ještě v našem starém fóru (dej mu pánbůh věčnou slávu ). Cena se tam pohybovala kolem 500 Kč, jestli se nemýlím...
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
presne to
presne tak, taky ondik s tusim 5 kontaktamy a strasne to smrdelo
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH
asi to, ale ta kabelaz je dost chatrna, ani nie za tyzden potom mi zacalo za jazdy vypinat zapalovanie a neslo to nastartovat. tak mi odpojili starterovi okruh na immobilizeri, az teraz mi doslo, ze je to kravina, lebo mi to zhasinalo uz ked to bolo nastartovane, ale pri takej elektroinstalacii sa ani nedivim...
BTW, este davnejsie som si nechal posunut immobilizer o jednu polohu nizsie (aby vypinal az ked vyberiem kluc) a ked som isiel na LPG a dal klucik do 0 polohy, tak vsetko zhaslo, aj otackometer, ale motor isiel dalej, vybehol odhadom na nejakych 3000 RPM a mal taky trocha iny zvuk. Zhasol az ked som vybral klucik, dobra haluz, ne ? Tak mi to prehodili naspat a este som to nedal plynarom, aby kukli, co kde zle zapojili...
BTW, este davnejsie som si nechal posunut immobilizer o jednu polohu nizsie (aby vypinal az ked vyberiem kluc) a ked som isiel na LPG a dal klucik do 0 polohy, tak vsetko zhaslo, aj otackometer, ale motor isiel dalej, vybehol odhadom na nejakych 3000 RPM a mal taky trocha iny zvuk. Zhasol az ked som vybral klucik, dobra haluz, ne ? Tak mi to prehodili naspat a este som to nedal plynarom, aby kukli, co kde zle zapojili...
Pozeral som teda na ten kluc a nevyzera byt po "zdymeni" teply. Vsimol som si ale nieco ine: ak je vonku teplejsie (posledne 2 dni okolo +2 st. C), tak sa nic nedeje, auto startuje aj so zapnutym ventilatorom, radiom a rozsvietenymi spiatockovymi svetlami bez problemov. Takze teraz uz naozaj neviem ...
Asi sa na to vykaslem, aj tak je tu o chvilu jar ...
Asi sa na to vykaslem, aj tak je tu o chvilu jar ...
hoří
mě se to stalo taky.shořelo to uplně dokonale .zaplat panbůh jsem s tím počítal a koupil jsem si náhradní kostku na vrakáči za 50 kč a bylo vysmáto .daleko větší práci mi dalo sundat volant musel jsem si vyrobit stahovák potom ješte narovnat volant a trocha strachu abz si neufoukl airback