Zhorim???

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

mustang

Zhorim???

Příspěvek od mustang »

Zhruba 2 mesiace pozorujem na svojej Nexii zaujimavy ukaz. Vzdy ked startujem po niekolkohodinovej prestavke, hned po tom co chyti motor sa spod volantu zacne neprijemne dymit. Smrdi to ako ked hori izolacia na kabloch ... :shock:
Trva to max. 5 - 10 sekund a ked sa cely tento cirkus skonci mozem startovat kolko chcem a ziaden dym sa neobjavi. Cele sa to opakuje az ked auto postoji niekolko hodin. Skusal som pri startovani povypinat vsetky mozne spotrebice (ventilator, radio, vnutorne osvetlenie,...), no nemalo to nijaky vplyv, stale sa to sprava rovnako.
V com moze byt problem? Moze byt nieco so spinackou? Ak ano, kolko stoji nova? Vdaka.
Reklama

Tomas T.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas T. »

Jediny dym, ktory som ja s pod volantu videl bolo horenie spojkovej lamely ked bola zla a smykala ale to nemoze byt hned po nastartovani takze nic. Skus sa porisadne pozerat na poistkovu skrinku! Aj ta je dost blizko. Ale je to divne ze ti to dymi a vsetko funguje.
Tomy
Daewoo Nexia GLX 2000 - 2006
Mazda 6 2006 - 2009
Chevrolet Corvette 2009 - ?
PetrN

Příspěvek od PetrN »

Taky se mi jednou stalo, že během jízdy se začalo kouřit (bílý kouř) někde v místech pod volantem kde jsou klíčky. Člověka to dost vyleká a taky nevím co to je, ale už jsem o tom slyšel, že se to Nexiím stává...
Petr
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Nexie nemá zrovna dokonalou kabeláž a chtělo by to kouknout na svazek a skusit zjistit jakej okruh to způsobuje jestliže se ti z toho kouří tak by to mělo být na první pohled k najití a pak skusit najít závadu v oktuhu co se hřeje
voyo
Kontaktovat uživatele:

biely dym

Příspěvek od voyo »

no niekde sme uz o tom pisali.
ak je to biely dym a ide spod volantu spod kluciku tak to som mal aj ja ;)
ale uz neviem ako sa to vola - ale servisak tvrdil, ze to sa nexiam stava casto.
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Jojo, taky si pamatuju, že se to už někdy řešilo. Možná to bylo ještě v našem starém fóru (dej mu pánbůh věčnou slávu :D ). Cena se tam pohybovala kolem 500 Kč, jestli se nemýlím...

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Granko

Příspěvek od Granko »

jo, stalo sa to aj mne, cosi mi tam za liter na Tomasikovej vymenili ... nemali ste pri tom horuci kluc ?
mustang

Příspěvek od mustang »

To ma nenapadlo, pozriet ci nie je horuci kluc. :idea:
Pri najblizsej prilezitosti to preverim. Mimochodom ta oprava za 500 (1000) Sk spocivala vo vymene spinacej skrinky?
Granko

Příspěvek od Granko »

no, cosi tam vymenili, ale urcite nie cele...
Tomas T.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas T. »

Nemenili vam nahodou tu paticu s kontaktami za spinackou, ktorou vlastne tocis ked otacas klucom?!
Tomy
Daewoo Nexia GLX 2000 - 2006
Mazda 6 2006 - 2009
Chevrolet Corvette 2009 - ?
voyo
Kontaktovat uživatele:

presne to

Příspěvek od voyo »

presne tak, taky ondik s tusim 5 kontaktamy a strasne to smrdelo ;)
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH
Granko

Příspěvek od Granko »

asi to, ale ta kabelaz je dost chatrna, ani nie za tyzden potom mi zacalo za jazdy vypinat zapalovanie a neslo to nastartovat. tak mi odpojili starterovi okruh na immobilizeri, az teraz mi doslo, ze je to kravina, lebo mi to zhasinalo uz ked to bolo nastartovane, ale pri takej elektroinstalacii sa ani nedivim...

BTW, este davnejsie som si nechal posunut immobilizer o jednu polohu nizsie (aby vypinal az ked vyberiem kluc) a ked som isiel na LPG a dal klucik do 0 polohy, tak vsetko zhaslo, aj otackometer, ale motor isiel dalej, vybehol odhadom na nejakych 3000 RPM a mal taky trocha iny zvuk. Zhasol az ked som vybral klucik, dobra haluz, ne ? Tak mi to prehodili naspat a este som to nedal plynarom, aby kukli, co kde zle zapojili...
mustang

Příspěvek od mustang »

Pozeral som teda na ten kluc a nevyzera byt po "zdymeni" teply. Vsimol som si ale nieco ine: ak je vonku teplejsie (posledne 2 dni okolo +2 st. C), tak sa nic nedeje, auto startuje aj so zapnutym ventilatorom, radiom a rozsvietenymi spiatockovymi svetlami bez problemov. Takze teraz uz naozaj neviem ... :? :-?
Asi sa na to vykaslem, aj tak je tu o chvilu jar ... 8)
Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca »

Noo taky reseni :D
i kdyz asi ne uplne idealni... :idea:
PECA
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby ;-)
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...
řezník

hoří

Příspěvek od řezník »

mě se to stalo taky.shořelo to uplně dokonale .zaplat panbůh jsem s tím počítal a koupil jsem si náhradní kostku na vrakáči za 50 kč a bylo vysmáto .daleko větší práci mi dalo sundat volant musel jsem si vyrobit stahovák potom ješte narovnat volant a trocha strachu abz si neufoukl airback :roll: :lol:
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“