Spotřeba
Moderátor: Blue Lanos
Re: spotřeba
Minuly rok som sa pred kolegom riadne zahanbil. Na sluzobke sme mali pozicane auto z pozicovne a niekolko dni sme s autom jazdili po meste a cca 90 km po dialnici. Pred odovzdanim auta bolo povinnostou doplnit nadrz doplna a tak som zasiel na benzinku a auto pristavil k benzinovemu stojanu. Kym som z auta vystupil, benzinar ma predbehol a tvrdil, ze to je diesel, a aby som potiahol k naftovemu stojanu. A fakt, na vicku nadrze bola nalepka diesel Uveril som az vtedy, ked do nadrze sa zmestilo len 7l nafty
Bol to Ford C-max a predpokladam ze 1.6TDCI.
Opel Omega 2.2DTI
- Reklama
Tak tohle bych nikde neříkal ani nepsal, tys vůbec nepoznal že je to diesel
A nebo si jezdil hluchý a slepí
Tomu fakt nerozumím, ty asi nebudeš moc fanda do aut a řízení.
Carthell Prg
No prave v tom je ten for, ze o auta sa fakt zaujimamtomask píše:Tak tohle bych nikde neříkal ani nepsal, tys vůbec nepoznal že je to diesel
Jazdil som s desiatkami roznych aut a chcem tym povedat, ze v interieri su moderne diesle pekne odhlucnene.
Opel Omega 2.2DTI
Ja som isiel na Hyunday i30 1.6 diesel a tiez som sa toho kamarata ktoremu patril pytal, ci to nieje nahadou neni benzin. A bol to predsa len diesel. Uplne isiel ticho. Teda tichsie ako Cruze...
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
-
jece píše:Jazdil som s desiatkami roznych aut a chcem tym povedat, ze v interieri su moderne diesle pekne odhlucnene.
Ešte pár príspevkov tohto typu a niektorým ľuďom na tomto fóre, jazdiacim na benzín, sa zrúti svet, v ktorom žijúKjub píše:Ja som isiel na Hyunday i30 1.6 diesel a tiez som sa toho kamarata ktoremu patril pytal, ci to nieje nahadou neni benzin. A bol to predsa len diesel. Uplne isiel ticho. Teda tichsie ako Cruze...
Hlavne že ste jazdili niekoľko dní po meste + cca 90 km po diaľnici a potom si tankoval "len" 7 (slovom sedem!!!) litrov nafty. Asi sa stal zázrak. S takýmito kecami choď kŕmiť kačeny alebo choď na Star Trek forum.jece píše:Minuly rok som sa pred kolegom riadne zahanbil. Na sluzobke sme mali pozicane auto z pozicovne a niekolko dni sme s autom jazdili po meste a cca 90 km po dialnici. Pred odovzdanim auta bolo povinnostou doplnit nadrz doplna a tak som zasiel na benzinku a auto pristavil k benzinovemu stojanu. Kym som z auta vystupil, benzinar ma predbehol a tvrdil, ze to je diesel, a aby som potiahol k naftovemu stojanu. A fakt, na vicku nadrze bola nalepka diesel Uveril som az vtedy, ked do nadrze sa zmestilo len 7l nafty
Bolo to presne za 7,00 litra. Dobre si to pamatam, skoda ze som si blocik neodfotil, odovzdal som ho s vyuctovanim pracovnej cesty.
Prikladam prispevok.
Motor na svůj objem výborně táhne, nechá se točit a přitom nijak zvlášť nehlučí. Naftu v něm sice jednoznačně poznáte, ale typické naftové projevy jsou utlumeny na minimum. Rozmezí efektivních otáček není velké, ale cca 2200 otáček stačí na to, abyste bezpečně předjeli nebo akcelerovali. Motor ochotně poslouchá povely plynového pedálu, ale za dobrou dynamiku nevyžaduje mnoho.
Spotřeba paliva se v kombinaci s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou pohybuje běžně mezi 5,5 – 6,5 litry, sto kilometrovou trasu jsem dokázal zajet i se spotřebou menší než 5 litrů. Dlouhodobá kombinovaná spotřeba okolo 5,5 litru není v tomto modelu problém.
Cela recenzia tu:
http://www.auto.cz/ford-c-max-1-6-tdci-elitar-1594
Prikladam prispevok.
Motor na svůj objem výborně táhne, nechá se točit a přitom nijak zvlášť nehlučí. Naftu v něm sice jednoznačně poznáte, ale typické naftové projevy jsou utlumeny na minimum. Rozmezí efektivních otáček není velké, ale cca 2200 otáček stačí na to, abyste bezpečně předjeli nebo akcelerovali. Motor ochotně poslouchá povely plynového pedálu, ale za dobrou dynamiku nevyžaduje mnoho.
Spotřeba paliva se v kombinaci s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou pohybuje běžně mezi 5,5 – 6,5 litry, sto kilometrovou trasu jsem dokázal zajet i se spotřebou menší než 5 litrů. Dlouhodobá kombinovaná spotřeba okolo 5,5 litru není v tomto modelu problém.
Cela recenzia tu:
http://www.auto.cz/ford-c-max-1-6-tdci-elitar-1594
Opel Omega 2.2DTI
Motor posluchal na sebamensie stlacenie plynoveho pedalu a pekne tahal bez akehokolvek oneskorenia. Ziadny turboefekt. Na dialnici tocil mozno aj na 3 tisic otacok a mal som plne ruky prace so soferovanim a s orientaciou na talianskej dialnici, tak som si nestihol vsimnut ani do kolko je ten otackomer. Vsetky tieto "rusive" vplyvy sposobili, ze som si nevsimol, ze je to dieseltomask píše:A co tak jízda, otáčky motoru atd ?
Dnes maju motory aut rozne zvukove prejavy. Trojvalcove 1.2HTP pri zatazeni ma zvuk velmi podobny Prage V3S
Opel Omega 2.2DTI
Hodnotenie z auto.cz:Kjub píše:Ja som isiel na Hyunday i30 1.6 diesel a tiez som sa toho kamarata ktoremu patril pytal, ci to nieje nahadou neni benzin. A bol to predsa len diesel. Uplne isiel ticho. Teda tichsie ako Cruze...
a snad poprvé u levného turbodieselu uvnitř neslyšíme zvuky startování. V celém otáčkovém spektru se moderní vznětová šestnáctistovka chová na svou třídu špičkově diskrétně, bohužel si neodpustila lehké vibrace na volnoběh.
Cely test tu: http://www.auto.cz/kia-ceed-1-6-crdi-sp ... renci-1435
Opel Omega 2.2DTI
Po ústupe krutej zimy a prudkom oteplení sa moja "šestnáctistovečka" veľmi nečakane prebrala k životu, čo ma teší. Asi sa konečne zabehol motor, a mám z neho pocit že jazdí citeľne lepšie (je živší). Asi aj Cruze mal už dosť tej sk...ej zimy a začali s ním lomcovať jarné hormóny. čo ma ale najviac potešilo je zistenie, že dokáže naozaj jazdiť kombinovanú spotrebu aspoň približnú tej ktorú uvádza Chevrolet. Natankoval som plnú a odjazdil som od pondelka 450 km, na čo som spotreboval polovicu nádrže. Prekvapilo ma tiež, keď som si všimol že v polovici nádrže mi ukazuje dojazd 450 km. My čo máme 1.6 vieme, že dojazd 900 km je iba sci-fi a takto lacno Cruze jazdí veľmi nerád. Pravda je, že ručička má tendenciu druhú polovicu nádrže ukazovať rýchlejšie a tak nakoniec to asi nebude také slávne. Avšak túto trasu rovnakým spôsobom jazdím častejšie a ešte som podobné hodnoty nezaznamenal. Myslím že pre tú novú 1.6-ku model 2011, to bude už samozrejmosťou.
Pre objektivitu je treba dodať, že som jazdil sám, obec(50-60), mimo obce (90-120), žiadna diaľnica, časté predbiehanie tatroviek a podobného plevelu a iba pár semaforov na okraji mesta. Ale zato ešte stále na zimných gumách .
Aaaaale to podstatné je, že Cruze jazdil za cca 6,6 litra a hlavne živšie ako kedy pred tým.
Tak nech mu to zostane a už len nech sa motor zlepšuje.
Pre objektivitu je treba dodať, že som jazdil sám, obec(50-60), mimo obce (90-120), žiadna diaľnica, časté predbiehanie tatroviek a podobného plevelu a iba pár semaforov na okraji mesta. Ale zato ešte stále na zimných gumách .
Aaaaale to podstatné je, že Cruze jazdil za cca 6,6 litra a hlavne živšie ako kedy pred tým.
Tak nech mu to zostane a už len nech sa motor zlepšuje.
To mas velmi slusnu spotrebu. Som zvedavi ci ti vydrzi. A s tou rucickou benzinovou je to u mna podobne. Ked natankujem plnu tak prvych 150km sa ani nepohne (prvy krat som bol ze WAU!), ale potom to ide sup sup (to uz moje WAU zmizlo...)
No dúfam že už to bude len lepšie. Uvidíme čo to urobí po prezutí na letné. A možno to urobí leda tak hovno, keď začnem zasa pre zmenu používať klímu
Akoze lepsie ako 6.6? to si nemyslim, skor to pojde nahoru